Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Αλέξης Χαρίτσης: «Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά» (VIDEO- PHOTO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/06/202421:45

Αλέξης Χαρίτσης: «Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά» (VIDEO- PHOTO)

Την προεκλογική του ομιλία για τις Ευρωεκλογές έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης

Αλέξης Χαρίτσης: «Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά» (VIDEO- PHOTO)

 

Η κατάσταση της ακρίβειας, οι επιλογές της χώρας στην εξωτερική πολιτική και το σχέδιο ανάκαμψης μέσω μιας κοινωνικά ωφέλιμης πολιτικής με αριστερό πρόσημο, ήταν τα βασικά ζητήματα που έθεσε ο Αλέξης Χαρίτσης από την πλατεία Ναυαρίνου.

 

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς εξαπέλυσε επίθεση στους αρχηγούς των δυο πρώτων κομμάτων, κάνοντας λόγω για μια εικόνα προσβλητική για τους πολίτες! Μια εικόνα προσβλητική για την κοινωνία που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον της.

«Στην τελική εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας θα έπρεπε να συζητάμε για την ακρίβεια, τα διαλυμένα νοσοκομεία, την κλιματική κρίση, τη γενοκτονία στη Γάζα και το μέλλον της Ευρώπης» ανέφερε.

Δε συζητάμε όμως για αυτά. Συζητάμε για τα εκατομμύρια των κυρίων Μητσοτάκη και Κασσελάκη, συζητάμε για εταιρίες του εξωτερικού, πανάκριβα ακίνητα και υπέρογκα δάνεια.

Από τη μια μεριά, έχουμε το πιο χρεοκοπημένο κόμμα της Ευρώπης. Το οποίο έχει πάρει ρυθμίσεις δανείων που καμία επιχείρηση δεν θα έπαιρνε. Και το οποίο, για μία ακόμη φορά, αυτό το χρεοκοπημένο κόμμα, διεξάγει μια προκλητικά πανάκριβη καμπάνια.

Από την άλλη, έχουμε έναν νεόκοπο πολιτικό αρχηγό που αντί να δώσει το Πόθεν Εσχες του, παρουσιάζει ένα αστείο εξελόφυλλο. Είναι δυνατόν ο κ. Σκέρτσος να λέει ότι δεν ξέρει από πού πληρώνεται ο Γκρίνμπεργκ; Είναι δυνατόν ο κ. Κασσελάκης να μη λέει σε ποιους πούλησε της εταιρίες του».

 

 

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς επικεντρώθηκε στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας και την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.

«Οι περισσότεροι συμπολίτες μας τα φέρνουν δύσκολα βόλτα στο τέλος του μήνα. Πολύ δύσκολα. Βλέπουν ότι αγοράζουν όλο και λιγότερα προϊόντα με τον μισθό τους. Δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους. Δεν είναι σε θέση να αποταμιεύσουν, δεν είναι σε θέση να πάνε διακοπές, συνήθως έχουν ουρές από ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις, στο νοίκι, στο ρεύμα, στο τηλέφωνο, στα ιατρικά τους έξοδα και στα φροντιστήρια. Η πραγματικότητα της διακυβέρνησης της δεξιάς είναι η πραγματικότητα της αδυναμίας των μισθών να παρακολουθήσουν τις αυξήσεις των τιμών.

Η πραγματικότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες ακραίου πληθωρισμού, ο αμετάβλητος ΦΠΑ είναι ένα τεράστιο χαράτσι, ένας νέος ΕΝΦΙΑ, ο οποίος ποτέ δεν εξαγγέλθηκε, ποτέ δεν ανακοινώθηκε και ποτέ δεν αμφισβητήθηκε».

 

 

Τόνισε την σημασία της άσκησης πολιτικής, ενώ έκανε κριτική στην προσέγγιση της κυβέρνησης για την μη ύπαρξη εναλλακτικής λύσης.

«Η πολιτική έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η Αριστερά είναι αντίσταση στην αδικία και αγώνας για το δίκαιο. Η πολιτική για την Αριστερά είναι η λαϊκή συμμετοχή και όχι το power game των πανάκριβων επικοινωνιακών μηχανισμών. Για την Αριστερά η πολιτική δεν είναι το χόμπι των πλούσιων, αλλά η πράξη για να ακουστεί δυνατά το δίκιο των πολλών. Για να γίνει η ανάγκη Ιστορία. Για να γίνει το δίκιο Ιστορία.

Αυτήν την αντίληψη της πολιτικής υπερασπίζεται η Νέα Αριστερά. Με αυτήν την αντίληψη έκανε την προεκλογική της εκστρατεία. Επειδή ακριβώς εκφράζουμε την πολιτική του λαϊκού συμφέροντος, μας στοχοποίησαν τα κέντρα που δε θέλουν να υπάρχει Αριστερά στον τόπο. Ενεργοποίησαν ξανά τη χωματερή του διαδικτύου. Άραγε ποιος πληρώνει πακτωλό χρημάτων για τους κατ’ επάγγελμα συκοφάντες της Αριστεράς;

Προσπαθούν με τη λάσπη να κάμψουν το ηθικό του αριστερού και προοδευτικού κόσμου. Δεν το έχουν καταφέρει και δεν θα το καταφέρουν!

 

Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά! Η Αριστερά δεν είναι για μας σημαία ευκαιρίας. Είναι η σημαία του δίκιου που καθοδηγεί τις ζωές μας. Είναι η σημαία αυτού που πρέπει να γίνει, αυτού που πρέπει εμείς να κάνουμε. Ακούστε το καλά. Η Νέα Αριστερά ήρθε εδώ για να μείνει. Για να πρωταγωνιστήσει, για να καθορίσει τις εξελίξεις» τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία του έδωσε το σύνθημα της συσπείρωσης και της εκλογικής μάχης που θα αλλάξει τους συσχετισμούς.

 

 

«Θα κερδίσουμε τη μάχη ψήφο την ψήφο. Κάθε μία ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θα δώσουμε τη μάχη με τη δύναμη των επιχειρημάτων και με το ήθος της παράταξής μας. Της Αριστεράς.
Και την Κυριακή το βράδυ θα είμαστε νικητές»!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θωμάς Καραδήμος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή