Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Κουτσούμπας: «Την Κυριακή ψηφίζουμε ΚΚΕ με το αριστερό χέρι στην καρδιά» (VIDEO- PHOTO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/06/202421:21

Κουτσούμπας: «Την Κυριακή ψηφίζουμε ΚΚΕ με το αριστερό χέρι στην καρδιά» (VIDEO- PHOTO)

Να μετατραπεί η ψήφος μας σε ένα γερό «χαστούκι» για την αντιλαϊκή πολιτική τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ

Κουτσούμπας: «Την Κυριακή ψηφίζουμε ΚΚΕ με το αριστερό χέρι στην καρδιά» (VIDEO- PHOTO)

Γράφει 3dsmin@

 

Παρουσία πλήθους κόσμου ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης λίγο μετά τις 20:00, την προεκλογική του ομιλία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας ενόψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής 9 Ιουνίου.

 

 

«Μπορούμε την Κυριακή με την ψήφο μας να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα που θα κάνει αίσθηση και όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Μπορούμε με μια μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ να στείλουμε ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα αγώνα, ελπίδας, αισιοδοξίας. Να μετατραπεί η ψήφος μας σε ένα γερό «χαστούκι» για την αντιλαϊκή πολιτική, για την ΕΕ, για την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την έναρξη της ομιλίας του, καλώντας το λαό της Θεσσαλονίκης να δώσει την ψήφο του στο ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τις συνέπειες της πολιτικής των κυβερνώντων, ασκώντας δριμεία κρητική στην κυβέρνηση της ΝΔ.

 

 

«Τώρα, που όλο και περισσότεροι αγανακτούν με τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής. Που νιώθουν την κοροϊδία στο πετσί τους όταν ακούν τα κυβερνητικά στελέχη να μιλούν για “ανάπτυξη”, αλλά οι ίδιοι δεν μπορούν να γεμίσουν το καλάθι του σούπερ μάρκετ και με δυσκολία πληρώνουν το νοίκι τους… Τώρα, που έχει γίνει πιο καθαρό ότι η ΕΕ, τελικά, ούτε την “ευημερία” που υποσχέθηκε προσέφερε, ούτε την “ασφάλεια”, ούτε την “ελευθερία”. Αντίθετα, έφερε λιτότητα, μνημόνια, προαπαιτούμενα, πολέμους, φυλακές και ναυάγια ανθρώπινων ψυχών», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αποκρουστική την αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ.Κασσελακη για τα περιουσιακά τους στοιχεία.

«Εχουν μαζευτεί πολλά ράμματα για τη γούνα τους από τον λαό. Και γίνονται ακόμα περισσότερα όταν τον βάζουν να παρακολουθεί αυτή την αποκρουστική αντιπαράθεση για τα εκατομμύρια του Κασσελάκη και για τα ακίνητα του Μητσοτάκη. Έλεος πια! Φτάνει! Το ξέρουμε ότι είστε πλούσιοι. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε επαφή με το πώς ζουν οι βιοπαλαιστές σε αυτή τη χώρα», σχολίασε και συνέχισε λέγοντας:

«Όταν, λοιπόν, ο λαός ακούει τον Μητσοτάκη να ζητά “επαναβεβαίωση της λαϊκής εντολής” πρέπει να είναι ψιλιασμένος. Δεν τη ζητά τυχαία. Και η κυβέρνηση και τα επιτελεία της ΕΕ ξέρουν τι έρχεται. Γνωρίζουν ότι έχουμε μπροστά μας την ολοκλήρωση μιας κρίσιμης δεκαετίας.

Είναι μπροστά μας οι θυσίες που θα απαιτηθούν για να μπορέσει να είναι “ανταγωνιστική”, όπως λένε, η χώρα μας, αλλά και η ΕΕ σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Είναι μπροστά μας πιθανά νέες δυσκολίες στην καπιταλιστική οικονομία, μια νέα ύφεση, ακόμη και κρίση, την οποία πάλι θα κληθεί να πληρώσει ο λαός.
Είναι μπροστά μας η εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, δηλαδή, που ήδη έχει στα συρτάρια της ΝΔ. Η πλήρης εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας».

Ακόμη, ο γγ του ΚΚΕ μίλησε για όσα τραγικά συνέβησαν στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και έθεσε διλήμματα στους παρευρισκόμενους.

«Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών γίνεται πιο καθαρό. Ή  κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ θα νιώθουν πιο άνετοι, πιο σίγουροι, ότι δεν θα βρουν εμπόδια, όταν η πρώτη θα τρέχει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και οι υπόλοιποι θα βάζουν πλάτη… Ή με ψήφο στο ΚΚΕ, θα τους ταρακουνήσουμε, θα ενισχύσουμε το ρεύμα που υπάρχει ήδη μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια και αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου, που αν δυναμώσει είναι ικανό να βάλει εμπόδια, να ανατρέψει, να διεκδικήσει όσα έχουμε ανάγκη.

Θα δώσουμε έγκριση και ανοχή στο αντιλαϊκό έργο της ΕΕ και των κυβερνήσεων; Ή θα πούμε: Φτάνει, ως εδώ! Με τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε, θα βάλουμε εμπόδια στην πολιτική σας!

Θα κλείσουμε τα μάτια στη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο, στις πλάτες που κάνει η κυβέρνηση στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού; Ή θα φωνάξουμε “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”, “Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο”; Θα πούμε “ωχ αδερφέ” για την ακρίβεια, τους μισθούς στα τάρταρα, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο; Ή θα διεκδικήσουμε κατάργηση των φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις; Θα επιβραβεύσουμε την πολιτική που δημιούργησε εγκλήματα όπως των Τεμπών, των καταστροφών του Daniel στη Θεσσαλία; Ή θα τιμωρήσουμε εδώ και τώρα τους ενόχους; Θα ψηφίσουμε τα ψηφοδέλτια που εγκρίνει και διακινεί η μεγαλοεργοδοσία, όπως κάνουν η μία μετά την άλλη οι μεγάλες επιχειρήσεις, καλώντας τους εργαζόμενους να ψηφίσουν τα κόμματα που είναι πιστά στην ΕΕ; Ή θα στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο των εργατών, των ανθρώπων που είναι σάρκα από τη σάρκα του λαού; Αυτά είναι τα πραγματικά διλήμματα!», σημείωσε.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ έριξε τα βέλη του και κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «από όλα έχει ο “μπαξές”, ειδικά όταν περιλαμβάνει “φρούτα” σαν τον κύριο Κασσελάκη. Και «ιερή αμυντική συμμαχία το ΝΑΤΟ» έχει και «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και «καλώς βρίσκεται η φρεγάτα στην Ερυθρά»… Και «να στηρίξει η κυβέρνηση την πρόταση της Κομισιόν για το Σύμφωνο Σταθερότητας» και «δύσκολο να αλλάξουν τα πρωτογενή πλεονάσματα»…
Κυρίως, όμως, έχει το μνημειώδες, το πιο αποκαλυπτικό για τις απόψεις τους από όλα: “Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός από τον καπιταλισμό”!»

Στη συνέχεια, άσκησε κριτική και στα μικρότερα κόμματα και ειδικότερα στον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Τώρα το ΚΚΕ πρέπει να βρεθεί δυναμωμένο. Με χιλιάδες νέες λαϊκές ψήφους! Παντού, σε κάθε εργατική – λαϊκή γειτονιά. Αυτή είναι η πραγματική λαϊκή – εργατική αντιπολίτευση που χρειαζόμαστε. Και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που έγιναν οι καλύτεροι χορηγοί του Μητσοτάκη…
Κάθε μέρα δικαιωνόμαστε: Αν δεν υπήρχε ο Κασελλάκης και ο Ανδρουλάκης, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τους εφεύρει…
Υπάρχουν βέβαια κι άλλες, αν όχι εφευρέσεις, σίγουρα εφεδρείες του συστήματος, όπως αυτή του Βελόπουλου. Γιατί αυτό ήταν πάντα ο συγκεκριμένος.
-Όταν ως βουλευτής του ΛΑΟΣ ψήφιζε το πρώτο μνημόνιο.
-Όταν ως μέλος της ΝΔ, έβαζε πλάτη στην κρίσιμη περίοδο 2012- 2015.
-Όταν ως αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, έλεγε, ό,τι και η ΝΔ. Ότι οι μισθοί πρέπει να ανεβαίνουν όσο το επιτρέπει η “ανταγωνιστικότητα” της ελληνικής οικονομίας!
-Όταν ψήφιζε την ΚΑΠ, που τσάκισε τους αγρότες. Πάντα αγκαλιά με το μεγάλο κεφάλαιο, γι’ αυτό και το κόμμα του ψήφισε στην ευρωβουλή το ψήφισμα για την ελεύθερη δράση των λόμπι στην ΕΕ των εκπροσώπων δηλαδή των αφεντικών, που μετατρέπουν σε πιστά σκυλάκια ευρωβουλευτές ανάλογα με τις ανάγκες τους. Πάντα αγκαλιά και με τα πρωτοπαλίκαρα του Κασιδιάρη, που έχει μαζέψει στο κόμμα του, όσο κι αν θέλει να το κρύψει.Χορτάσαμε και από αριβίστες, σαν τον συγκεκριμένο τόσα χρόνια. Χιλιοπαιγμένο έργο σε επανάληψη, με το ίδιο αποτέλεσμα. Φυτώριο στελεχών για τη ΝΔ. Μαύρο λοιπόν στα ακροδεξιά ανεμοσκορπίσματα. Κόκκινο, με το ΚΚΕ, μόνο αντίπαλο του φασισμού και της Ακροδεξιάς», ανέφερε.

Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην Παλαιστίνη:

«Με ένα κατάπτυστο ψήφισμα, που μάλιστα ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ο Βελόπουλος φυσικά, άναψαν τον Οκτώβρη το πράσινο φως, στον εγκληματία πολέμου Νετανάχιου του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ. Και αυτή την ΕΕ για να μην ξεχνιόμαστε επικαλείται και η Νέα Αριστερά, ζητώντας της να προστατέψει την Παλαιστίνη. Λες και θα προστάτευε ποτέ ο λύκος, τα πρόβατα. Και το έγκλημα ολοκληρώνεται τώρα με τον πιο φρικτό τρόπο, με τη Ράφα. Αλλά θέλουμε να το πούμε και από εδώ και να το φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να φτάσει μέχρι την Παλαιστίνη. Όλα τα μάτια είναι πάνω σας. Όλες οι ψυχές, οι καρδιές του ελληνικού λαού είναι μαζί σας. Και το ΚΚΕ θα το φωνάζει δυνατά: Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες, ακόμη και όσους ψήφισαν στο παρελθόν ΚΚΕ, αλλά κι όσους διατηρούσαν επιφυλάξεις, να τον ψηφίσουν ώστε να πέσει το 41% της νέας Δημοκρατίας.

«Γι’ αυτό την Κυριακή με το αριστερό χέρι στην καρδιά, ψηφίζουμε μαζικά, μαχητικά ΚΚΕ! Τα δίνουμε όλα, λοιπόν, στο τελευταίο “κατοστάρι” που μας έμεινε!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και δω στη Θεσσαλονίκη, σε όλες τις συνοικίες, όλοι όσοι το έχουν αποφασίσει, αλλά και όλοι όσοι ακόμα το σκέφτονται – και είναι πολλοί αυτοί – να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Πάμε λοιπόν! Να ακουστούμε δυνατά σε όλη την Ευρώπη: Εδώ είναι Ελλάδα και υπάρχει ΚΚΕ, εγγύηση για το λαό, δύναμη αγώνα και προοπτικής για το παρόν και το μέλλον του», κατέληξε.

Στο τέλος της ομιλίας, μέλη του ΚΚΕ άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα, ενώ δύο Παλαιστίνιες, η Λεϊλά και η Τζωρτζίνα χάρισαν ένα μπουκέτο με τριαντάφυλλα στον Δημήτρη Κουτσούμπα και φώναξαν «λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.10.202413:55

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή