Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για τον 35ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου

AUTO MOTOSPORTS

04/06/202411:13

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για τον 35ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου

Από 13-15 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου, μια διοργάνωση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για τον 35ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου

 

 

Ο 35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου αποτελεί αγώνα του ορεινού τρεξίματος μήκους 39.500 μέτρων. Διασχίζει ορεινή έκταση που έχει εκκίνηση και τερματισμό το ορειβατικό Καταφύγιο «Δημήτρης Μπουντόλας» το οποίο βρίσκεται στη θέση Σταυρός Ολύμπου σε υψόμετρο 920 μ.

 

Τόπος διεξαγωγής του αγώνα τα ορεινά μονοπάτια που περικλείονται εντός του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, με συνολική υψομετρική ανάβαση και κατάβαση 2.800μ. περνώντας από τα 10 check point, που παρεμβάλλονται κατά μήκος της διαδρομής.

Ο φετινός 35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου 2024, θα ξεκινήσει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στις 7 π.μ. και η διάρκεια του υπολογίζεται περίπου σε 11 ώρες.

Πρόκειται για αγώνα open όπου ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται σε διακόσιους αθλητές, από τους 400 που δηλώνουν συμμετοχή. Κριτήριο για την ένταξη ενός αθλητή στη λίστα αγωνιζόμενων,αποτελεί η ημερομηνία ολοκλήρωσης της εγγραφής.

Η ιστορία του Ορειβατικού Μαραθωνίου έχει τις ρίζες της στο 1986, όπου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, οραματίστηκε και υλοποίησε τον πρώτο ορειβατικό Μαραθώνιο επί Ελληνικού εδάφους, ο οποίος έμελλε να γίνει αποτελέσει πηγή έμπνευσης και εξάπλωσης του Ορεινού τρεξίματος για πολλούς Έλληνες.

Η φετινή διοργάνωση 35ου Ορειβατικού Μαραθωνίου, συμπίπτει με τον εορτασμό 95 χρόνων από την ίδρυση του «Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης» και θα λάβουν χώρα αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών 2 αγώνες έναν 5 χλμ και έναν 15χλμ, κατάλληλα προετοιμασμένο για παιδιά και οικογένειες. Και όλα τα πιο πάνω είναι αδύνατο να υλοποιηθούν χωρίς την βοήθεια 120 και πλέον εθελοντών, οι οποίοι για ακόμη μια χρονιά αναμένετε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους τόσο κατά την προετοιμασία του αγώνα όσο και κατά την διεξαγωγή του, καθώς 5 σταθμοί υποδοχής θα κατευθύνουν αθλητές και πολύ κόσμο στη γραμματεία.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ε.Ο.Σ Θεσσαλονίκης Πέτρος Καψούδας τόνισε:

«Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1930 και φέτος γιορτάζει 95 χρόνια ιστορίας, τα οποία συμπίπτουν με την διεξαγωγή του 35ου Ορειβατικού Μαραθωνίου, τον οποίο διοργανώνει ο σύλλογός μας από το 1986, και αποτελεί την πρώτη διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα. Ο σύλλογος δραστηριοποιείται στα Βουνά όλης της χώρας, και μέσα από αυτή τη δράση του προέκυψε αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός»!

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Οδυσσέας Κεραμιτζής μεταξύ άλλων είπε:
«Φέτος θα έχουμε μία σπουδαία και μεγάλη διοργάνωση, για την οποία θα χρειαστούμε και θα έχουμε την βοήθεια 120 και πλέον Εθελοντών, οι οποίοι θα έχουν ρόλο άκρως σημαντικό για την ομαλή υλοποίηση του αγώνα, στους 10 σταθμούς τροφοδοσίας, αλλά και σε 5 ακόμα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες αθλητών και επισκεπτών. Αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν τον 35ο Ορειβατικό Μαραθώνιο του Ολύμπου μέσα από τις οποίες απλοί άνθρωπο θα βρεθούν σε κάποια από τα ωραιότερα σημεία του Μυθικού Βουνού»!

Ο Κωσταντίνος Γιουτίκας, Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. -Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, συμπλήρωσε:
«Ο εναλλακτικός τουρισμός, αποτελεί μέρος των προτεραιοτήτων του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης , ομοίως και ο ορειβατικός τουρισμός», και πρόσθεσε πως «στο νέο ΕΣΠΑ 2021-27 έχουμε εντάξει συγκεκριμένο άξονα, προκειμένου σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, μέσα από ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις, να δημιουργήσουμε ένα τόξο φυσικού, αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Μέσω του Δήμου Δίου – Ολύμπου ο Όλυμπος, θα λάβει χρηματοδότηση για να δημιουργήσει ένα τόξο ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτήματων του, που δεν είναι άλλα από το, εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον τις διαδρομές Αρχαιολογικού και Ιστορικού διεθνούς ενδιαφέροντος».

Ο πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Οροβολής Γιώργος Καραλής είπε τα εξής:
«Αποτελεί μεγάλη χαρά για τον ΠΟΤΑΠ η διεξαγωγή της πολύ σημαντικής διοργάνωσης του 35ου Ορειβατικού Μαραθωνίου, τον οποίο φιλοξενούμε για ακόμη μία φορά στον Όλυμπο και την Πιερία. Είναι μια προσπάθεια, η οποία στηρίχθηκε πάρα πολύ από τον Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης. Μετά και από την υλοποίηση του 1 st Olympus Adrenaline & Nature Festival, είναι ,μία από τις μεγάλες διοργανώσεις που προβάλουν τον Όλυμπο, και δίνουν υπεραξία στην περιοχή».

Τον λόγο πήρε ο Γιάννης Κουρκουρίκης : Πρωταθλητής κωπηλασίας, υπεραθλητής δρόμων αντοχής και προπονητής δρόμων αντοχής:

«Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος μαραθώνιος που γίνεται στον Όλυμπο και αποτελεί έναν από τους πρώτους αγώνες ορεινού τρεξίματος στο βουνό των Θεών. Δεν είναι λίγα τα μονοπάτια που ανέδειξε ο ορειβατικός μαραθώνιος και είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε, και να τρέξουμε στην φετινή διοργάνωση. Καλό θα είναι όλοι όσοι λάβουν μέρος να είναι καλά προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουν στις οποιεσδήποτε προκλήσεις βρούν στη διαδρομή του αγώνα.»

Τέλος, ο Aπόστολος Φυλακτός Διευθυντής Marketing EUROLAMB, τόνισε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεισφέρουμε ως χορηγοί στον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου. Η συμμετοχή της EUROLAMP σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός, στο ψηλότερο όρος της Ελλάδας, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της χώρας μας στον Όλυμπο, αναδεικνύει την αγάπη μας για τη φύση και την υποστήριξή μας στους αθλητές που αναζητούν την περιπέτεια και την προσωπική υπέρβαση.
Με χαρά ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για να ενισχύσουμε την ορειβατική και αθλητική κοινότητα και να προωθήσουμε τον υγιή και ενεργό τρόπο ζωής.»

Το πρόγραμμα του 35ου Ορειβατικού Μαραθωνίου

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 35ου Ορειβατικού Μαραθωνίου, με την πανηγυρική τελετή έναρξης, η οποία θα περιλαμβάνει και ειδικές βραβεύσεις μελών και φίλων του Ε.Ο.Σ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί μια ειδική επιμορφωτική ημερίδα, με θέμα το Ορεινό τρέξιμο, τον εξοπλισμό για ορεινές δραστηριότητες, και την ασφάλεια των ορειβατών στο βουνό. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθούν οι αγώνες των 5 και 15 km οι οποίοι θα εκκινήσουν και θα τερματίσουν από το Ορειβατικό καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «Δημήτρης Μπουντόλας».

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 7 π.μ. η εκκίνηση του 35ου Ορειβατικού Μαραθωνίου η οποία θα σκαρφαλώσει στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στο Σκολιό σε υψόμετρο 2.908μ χαρίζοντας απίστευτες εικόνες σε όλους τους δρομείς, οι οποίοι βιώνουν μία από τις καλύτερες εμπειρίες στην αγωνιστική τους καριέρα. Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η υποδοχή του 1ου Νικητή του αγώνα και θα βραβευτούν όλοι οι αθλητές και ιοι αθλήτριες!

Ακόμα περισσότερα νέα από την σελίδα της Thessnews.gr και Rthess.gr που είναι χορηγοί επικοινωνίας του 35ου Ορειβατικού Μαραθωνίου 2024.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Παντελής Τζερτζεβέλης

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή