Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Πεύκα: Πόσο επικίνδυνη είναι η Λεωφόρος Παπανικολάου; (ΦΩΤΟ & VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

31/05/202410:54

Πεύκα: Πόσο επικίνδυνη είναι η Λεωφόρος Παπανικολάου; (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Στο σημείο του χθεσινού ατυχήματος υπάρχει πινακίδα που προειδοποιεί για διάβαση πεζών χωρίς φανάρι.

Πεύκα: Πόσο επικίνδυνη είναι η Λεωφόρος Παπανικολάου; (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

 

Με αφορμή το τροχαίο ατύχημα χθες το μεσημέρι, η thessnews.gr πήγε στο σημείο για να δει πόσο επικίνδυνη είναι καθημερινά η προσπάθεια να διασχίσει κανείς την Λεωφόρο Γεωργίου Παπανικολάου στα Πεύκα.

 

Χθες μια μητέρα περνούσε διάβαση στη Λεωφ. Παπανικολάου, κρατώντας το καρότσι όπου μέσα ήταν δεμένο το μωρό της, όταν παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο.

Μητέρα και βρέφος οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και είναι ευτυχώς και οι δύο καλά στην υγεία τους.

Ο πατέρας του βρέφους ήταν παρών στο σκηνικό της παράσυρσης, βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Στο σημείο υπάρχει πινακίδα που προειδοποιεί για διάβαση πεζών χωρίς φανάρι. Η περιοχή είναι πολυσύχναστη με δεκάδες καταστήματα εστίασης, εμπορικά μαγαζιά και ιατρεία.

 

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι στενός με δυο λωρίδες κυκλοφορίας, ωστόσο στο σημείο δεν είναι υπαρκτή πινακίδα με αναγραφόμενα τα όρια ταχύτητας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και στην πλειονότητα τους οι οδηγοί δεν αναπτύσσουν ταχύτητα, 9 στους 10 δεν σταματούν στη διάβαση πεζών.

«Τρέχουν λες και κάνουν αγώνες, ειδικά όταν δεν υπάρχει κίνηση. Ο κόσμος αγανακτεί για να περάσει την διάβαση. Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη γι’ αυτό και έχουμε απευθυνθεί στον δήμαρχο ώστε να βάλει ένα φανάρι. Υπάρχει πινακίδα για διάβαση πεζών αλλά δεν κάνει τίποτα, είτε την βλέπουν είτε όχι είναι το ίδιο και το αυτό. Από τα 10 αυτοκίνητα ζητάμε να σταματούν τα τέσσερα πέντε», ανέφερε μεταξύ άλλων στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτης καταστήματος επι της Λεωφόρου Παπανικολάου. 

 «Χθες άκουσα το μπαμ και αμέσως μετά είδα το καρότσι με το μωρό να πετάγεται στον αέρα και μαζί με την μητέρα να πέφτουν στο οδόστρωμα. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, εμείς εδώ το ζούμε καθημερινά και δεν ήταν η πρώτη φορά. Θέμα χρόνου είναι και το δυστύχημα. Εξαιρετικά σπάνια βλέπω οδηγούς να σταματούν στη διάβαση. 99,9% των περιπτώσεων δεν σταματούν. Έχω ακούσει πολλές φορές και από άλλους στην περιοχή να ζητούν να μπει φανάρι ή σαμαράκια γιατί δεν είναι μόνο ότι δεν σταματάνε αλλά έχουν και ταχύτητα πολλές φορές, σε ένα δρόμο στενό κατοικημένης περιοχής και με διάβαση», σημείωσε υπάλληλος σε κατάστημα εσωρούχων της περιοχής. 

Από την πλευρά της διερχόμενη, κάτοικος της περιοχής που έβγαλε βόλτα τα δυο σκυλάκια της τόνισε «Φυσικά και δεν σταματάν στη διάβαση, πολύ σπάνια. Ένας στους 50 οδηγούς. Εγώ πολλές φορές περιμένω, σηκώνω και το χέρι για να μου δώσουν σημασία».

Δεξιά και αριστερά του δρόμου στη διάβαση υπάρχουν επίσης ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω υπάρχουν και στάσεις λεωφορείων.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202409:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή