Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Εντυπωσίασε η επίδειξη μόδας των μαθητευόμενων της 2ης Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

22/05/202419:20

Εντυπωσίασε η επίδειξη μόδας των μαθητευόμενων της 2ης Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (VIDEO)

Οι σπουδαστές παρουσίασαν μία ολοκληρωμένη συλλογή ρούχων υψηλής ραπτικής!

Εντυπωσίασε η επίδειξη μόδας των μαθητευόμενων της 2ης Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι δημιουργίες υψηλής ραπτικής των μαθητευόμενων και των εκπαιδευτικών του δεύτερου έτους της ειδικότητας «Ύφασμα – Ένδυση και Σχεδιασμός Ενδύματος», της ΔΥΠΑ με τη συμμετοχή των ΕΠΑΣ Παλλήνης και Ωραιοκάστρο, σε μια μοναδική εκδήλωση, στο Συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

 

Οι σπουδαστές μετά από ένα και πλέον χρόνο προετοιμασίας παρουσίασαν σήμερα μία ολοκληρωμένη συλλογή ρούχων υψηλής ραπτικής και prêt-à-portet, τα οποία είναι εμπνευσμένα από το ελληνικό παραδοσιακό ένδυμα στηρίζοντας την κουλτούρα και την παράδοση της χώρας μας.

 

Τα ευφάνταστα, αέρινα και ποιοτικά ενδύματα επιμελήθηκαν με πολύ μεράκι οι σπουδαστές χρησιμοποιώντας υλικά όπως ο τάφτας, το βελούδο, η τσόχα, η μουσελίνα και το υφαντό.

 

Στην επίδειξη κυριάρχησαν χρώματα όπως το ιριδυζων πράσινο, το μπορντό, το μαύρο, το μπεζ, αλλά και χρώματα που θύμιζαν έντονα το ελληνικό στοιχείο, όπως το λευκό και το σκούρο μπλε.

 

Σημειώνεται πως η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τραγούδια καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Νίκος Ξυλούρης, η Μαρινέλλα και η Χάρις Αλεξίου.

 

Το όνομα «ΗΧΩ» της επίδειξης είναι εμπνευσμένο από την μούσα απαράμιλλης ομορφιάς.

 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο διοικητής ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο οποίος συνεχάρη τους συμμετέχοντες μαθητές και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

 

Ειδικότερα: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα πάλι στη Θεσσαλονίκη για την επίδειξη μόδας που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Μόδας – Σχεδίασης Ενδύματος που έχουμε στη 2η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης. Είναι πολύ σημαντικό να επενδύουμε στην επαγγελματική εκπαίδευση και να εξηγούμε στην ελληνική οικογένεια και στη νεολαία τι επαγγελματικές προοπτικές υπάρχουν στα τεχνικά επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει η σημερινή εκδήλωση. Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί με μεράκι δουλεύουν, σχεδιάζουν και φτιάχνουν πράγματα που θέλει η αγορά. Η επαγγελματική εκπαίδευση είναι μια πολύ καλή επιλογή».

 

Η υποδιοικήτρια ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα σημείωσε πως «είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα παιδιά επαγγελματικά και στο ξεκίνημά τους. Εξοικειωμένοι με το χώρο της αγοράς εργασίας είναι ήδη. Είναι εντυπωσιακό το ότι μαθητές και μαθήτριες τριών επαγγελματικών σχολών, της 2ης ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης, της ΕΠΑΣ Ωραιοκάστρου και της ΕΠΑΣ Παλλήνης από την Αθήνα ενάμιση χρόνο με τη συνδρομή των καθηγητών τους έχουν καταφέρει, με δική τους έμπνευση και υλοποίηση να στήσουν ένα ολόκληρο project. Και δεν είναι μόνο η έμπνευση και τα ρούχα. Είναι και ο συντονισμός, η αποστολή της πρόσκλησης, το μακιγιάζ, τα χτενίσματα, τα κοσμήματα και το παράλληλο catering. Είναι ένα δικό τους project από την αρχή ως το τέλος».

 

Τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη εκπροσώπησε η συνεργάτης του, Μαριάννα Βαραδίνη, η οποία απηύθυνε τον χαιρετισμό του.

 

«Χαιρετίζω αυτή την πρωτοβουλία των μαθητευόμενων και των εκπαιδευτικών. Θερμά συγχαρητήρια για τη συνολική παρουσία σας στα πολιτιστικά δρώμενα. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε τις δράσεις σας. Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε γόνιμη και εποικοδομιτική συνεργασία».

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης σε δήλωση του ανέφερε: Θέλω να συγχαρώ τους σπουδαστές που συμμετείχαν στην επίδειξη μόδας Ηχώ, που οργάνωσε η 2η ΕΠΑΣ Μαθητείας Θεσσαλονίκης της ΔΥΠΑ για τις υψηλού επιπέδου ενδυματολογικές δημιουργίες τους. Θέλω επίσης να συγχαρώ και τους εμπνευστές της επίδειξης να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη συλλογή ρούχων υψηλής ραπτικής εμπνευσμένα από το ελληνικό παραδοσιακό ένδυμα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. Εύχομαι στους σπουδαστές καλή και δημιουργική πορεία στον απαιτητικό αυτό επαγγελματικό χώρο που επέλεξαν».

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή