Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Γενική «επιστράτευση» για το ντέρμπι – Παρά τις προσπάθειες το κλίμα είναι τεταμένο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17/05/202416:21

Γενική «επιστράτευση» για το ντέρμπι – Παρά τις προσπάθειες το κλίμα είναι τεταμένο

Drones πάνω από την πόλη για το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ ΑΡΗ και ΠΑΟΚ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Σε επιφυλακή όλες οι διμοιρίες της πόλης

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει 3dsmin@

 

 

Αίτημα ακόμη και για drones πάνω από τη Θεσσαλονίκη έχει αποστείλει η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για το μεγάλο και κρίσιμο ντέρμπι μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ, στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης την Κυριακή.

 

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλες οι διμοιρίες της πόλης, αλλά και στην πλειονότητά της η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται σε επιφυλακή και θα επιτηρεί τόσο πριν όσο και μετά τη λήξη του αγώνα, συνδέσμους και γνωστά σημεία συγκέντρωσης οπαδών.

 

Στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων έχουν επιστρατευτεί διμοιρίες από όλη την Βόρεια Ελλάδα, ενώ η γενική Αστυνομική Διεύθυνση έχει στείλει αίτημα για drone αλλά και για το ειδικό επιχειρησιακό όχημα εκτόξευσης νερού που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση επεισοδίων.

Βέβαια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλα θα «κλειδώσουν» αύριο.

Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις των οπαδών πριν την έναρξη του αγώνα, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Λίγο νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις.

Η Αστυνομία είναι ενήμερη για τυχόν συγκέντρωση και μοτοπορεία των οπαδών του ΠΑΟΚ έξω από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Γι’ αυτό και θα λάβει τα μέτρα της, στήνοντας μπλόκα με κλούβες των ΜΑΤ όπου κριθεί απαραίτητο, προκειμένου οι οπαδοί των δυο αντιπάλων ομάδων να μη συναντηθούν.

 

Τεταμένο το κλίμα

Παρά το ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια απ’ όλες τις πλευρές προκειμένου να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, καθώς η πόλη έχει θρηνήσει θύματα από την οπαδική βία, δεν είναι λίγες οι αναρτήσεις στα social media που δυναμιτίζουν το κλίμα και υπερβαίνουν τα όρια μιλώντας για ξύλο…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η ανάρτηση ενός συνηγόρου καταδικασθέντος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, οποίος με ανάρτησή του προέτρεψε σε… συναντήσεις οπαδών με υπονοούμενα για «φάπες».

Δεύτερη χαρακτηριστική περίπτωση είναι η δημόσια ανάρτηση παράγοντα του Άρη, ο οποίος φτάνει να απειλεί οπαδούς του Άρη ότι αν δε φορούν τα ρούχα που διατάζει ή δε συμπεριφέρονται όπως θέλει ο ίδιος, θα τους βρούν, θα τους πιάσουν και «δε θα περάσουν καθόλου καλά».

 

 

Την ίδια ώρα, «δίνουν και παίρνουν» οι καταγγελίες για απειλές προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ τόσο μέσω προσωπικών τηλεφώνων όσο και μέσω των social media, λέγοντάς τους να μην παραβρεθούν στο γήπεδο!

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή