Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Με βροχή αλλά λαμπερός, ο δεύτερος γύρος του Ippos Spring Tour 2024 (ΦΩΤΟ & VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16/05/202417:23

Με βροχή αλλά λαμπερός, ο δεύτερος γύρος του Ippos Spring Tour 2024 (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ο μεγάλος νικητής της πρώτης εβδομάδας, ο ωραίος Ιταλός Ρομπέρτο Πρεβετάλι ήταν παρών στην συνέντευξη Τύπου.

Με βροχή αλλά λαμπερός, ο δεύτερος γύρος του Ippos Spring Tour 2024 (ΦΩΤΟ & VIDEO)

 

Ξεκίνησε μόλις πέρυσι και ήδη συγκαταλέγεται στις παγκόσμιες διοργανώσεις ενώ οι κριτικές των αθλητών, των ιππέων διεθνούς βεληνεκούς που δοκίμασαν τις υποδομές και τις υψηλές υπηρεσίες και προδιαγραφές του,  είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδεις.

 

Το Ippos Spring Tour 2024 έδωσε σήμερα  Πέμπτη 16 Μαϊου, το …εναρκτήριο λάκτισμα – κυριολεκτικά– στη δεύτερη εβδομάδα του, στις εγκαταστάσεις της Νέας Ραιδεστού, με συννεφιά και ψιλόβροχο μεν, με πολύ λαμπερές όμως προοπτικές να γίνει κέντρο αναφοράς για τους Κενταύρους και τις Αμαζόνες που κάνουν πρωταθλητισμό.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης ο όμιλος RThess Media Group.

Ο μεγάλος νικητής της πρώτης εβδομάδας, που διεξήχθη από 9-12 Μαϊου στο Ippos Club, ο Ιταλός Ρομπέρτο Πρεβετάλι ήταν παρών στην συνέντευξη Τύπου. Στο Ιppos Spring Tour 2024 συμμετείχε με τρία άλογα, τα Hachiko, Come On Semilly και Esteban de Hus που του χάρισαν νίκες στις τρεις υψηλότερες κατηγορίες συμπεριλαμβανομένου του LR Grand Prix με εμπόδια ύψους 1.45 μ.

Ο ωραίος, 31 ετών, Πρεβετάλι, βρίσκεται στο Νο. 129 της παγκόσμιας κατάταξης  στην υπερπήδηση εμποδίων, με 75 νίκες, κάτι που φαίνεται πως είναι στο DNA του αφού και ο αδελφός του και ο πατέρας του υπήρξαν αθλητές στο ίδιο αγώνισμα.

 

 

 

 

 

Σε ερώτηση για τους ιππείς που θαυμάζει περισσότερο, ο Πρεβιτάλι απάντησε πως «είναι δύσκολο να επιλέξω, επειδή υπάρχουν τόσο πολλοί δυνατοί αθλητές… Θα έλεγα πάντως τον Ελβετό Στιβ Γκερντά από τους εν ενεργεία αθλητές, καθώς και τον Γερμανό Λούντγκερ Μπέερμπαουμ, ο οποίος έχει πια αποσυρθεί».

 

 

 

 

Η Χριστίνα Μαυροφρύδη, event manager του Ippos Club τόνισε τη σημασία του διεθνούς ιππικού τουρνουά για την αναβάθμιση του αθλητικού τουρισμού όχι μόνον της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδας, με ένα άθλημα που δεν είναι δυστυχώς διαδεδομένο στη χώρα μας.
«Ήρθαν 150 αθλητές από 14 χώρες με 240 άλογα, διεκδικώντας σημαντικούς πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς και χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 174.000 ευρώ Ιππείς που μαζί με τους ιπποκόμους, τις οικογένειες και το υπόλοιπο προσωπικό έφτασαν τα 1.000 άτομα. Έχουμε αυτό το 4ήμερο, 30 περισσότερους ιππείς από ότι το προηγούμενο. Το τερέν απέδειξε σήμερα που βρέχει την υψηλή του ποιότητα. Ήδη ετοιμάζουμε δύο ακόμη 4ήμερα αγωνιστικά σε υψηλές κατηγορίες για τον Οκτώβριο. Όλοι μας δίνουν ραντεβού για τότε, κάτι που μας ικανοποιεί γιατί η Θεσσαλονίκη μπήκε στον παγκόσμιο χάρτη της ιππασίας. Αξίζει να υπογραμμίσω ότι είναι το μοναδικό Ολυμπιακό αγώνισμα που δεν χωρίζεται σε γυναικεία και ανδρική κατηγορία καθώς στην ιππασία αυτό που μετράει είναι η τεχνική και η συνεργασία με το άλογο και όχι η μυϊκή δύναμη.»

Παρότι έπρεπε να φύγει αφού σε λίγο θα αγωνιζόταν, η Μαριάνση Κυριακοπούλου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις! Ακόμη και στις…δύσκολες όπως αυτή που τέθηκε για το αν οι εγκαταστάσεις του Ippos Club πρέπει να γίνουν η χρυσή εναλλακτική με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. «Ευχαρίστως όλοι οι αθλητές θα ερχόταν στη Θεσσαλονίκη» απάντησε, αναγνωρίζοντας την άψογη οργάνωση και το υψηλό επίπεδο των εγκαταστάσεων του ιππικού κέντρου στη Ραιδεστό.

Η Μαριάνση αγωνίζεται με ξένα άλογα και την εμπιστεύονται παρά το νεαρό της ηλικίας της, μόλις 24 χρονών, πολλοί ιδιοκτήτες. Στους αγώνες της πρώτης εβδομάδας του Ippos Spring Τour 2024 συμμετείχε με τους Pellegrino van’t Edelweishof (και κατατάχτηκε 4η στο Grand Prix της κατηγορίας CSI2 με εμπόδια ύψους 1.45 μ.), Dominic Z., Little Fire 5 και Oakley Ch. πάλι στην κατηγορία CSI2 με εμπόδια ύψους 1.45 μ.

Ξεκίνησε την ιππασία στα 7 της, στον Ιππικό Όμιλο Τατοϊου και από τα 10 της αγωνίζεται για τον Ιππικό Όμιλο Βορείων Προαστείων. Πέρυσι κέρδισε στην κατηγορία των Αμαζόνων στο πρωτάθλημα και τα τελευταία πέντε χρόνια ιππεύει άλογα άλλων ιδιοκτητών με το ταλέντο της να την οδηγεί σε μια λαμπρή πορεία.

Για την επιτυχημένη πορεία τους στο χώρο της ιππασίας και για τις εξαιρετικές εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από το Ippos Club μίλησε και η Καίτη Λασκαρίδη

Η 29χρονη ιππέας είναι  μέλος της Εθνικής ομάδας με διεθνείς διακρίσεις: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα που έχει στήσει αυτούς τους αγώνες. Όλα λειτουργούν εξαιρετικά και είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητές, τις αθλήτριες και τα άλογα να υπάρχουν τόσο καλές συνθήκες. Πρόκειται για μία νέα προσπάθεια, που βρίσκεται ακόμα στην αρχή, αλλά ήδη υπάρχει τεράστια βελτίωση από πέρσι. Είναι σε πολύ καλό δρόμο ώστε να φτάσει τους καλύτερους διεθνείς αγώνες».

Εννοείται ότι θα είμαι εδώ και τον Οκτώβριο για το Ippos Autumn Tour, αλλά και σε όποιον άλλον αγώνα γίνει στο Ippos Club στο μέλλον. Η ύπαρξη μίας τέτοιας εγκατάστασης βοηθά πολύ και τον αθλητή και το άλογο, επειδή προσθέτει κάτι καινούργιο. Σου επιτρέπει να βλέπεις νέες εικόνες, νέα πράγματα και να ξεφεύγεις από τη μονοτονία της καθημερινής προετοιμασίας στον ίδιο χώρο.

Στο Grand Prix της περασμένης εβδομάδας δεν είχα το αποτέλεσμα που ήθελα, δεν πέτυχα την άπταιστη διαδρομή που επιδίωκα, αλλά ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για μένα και συνεχίζουμε. Τα άλογά μου και εγώ βρισκόμαστε σε πολύ καλή φόρμα και περιμένω ότι θα έχουμε επιτυχημένη παρουσία στους αγώνες αυτού του τετραημέρου».

Απαντώντας σε ερωτήσεις,  ομολόγησε ότι η επιτυχία της Ιόλης Μυτιληναίου, που θα εκπροσωπήσει την ελληνική ιππασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση: «Η Ιόλη είναι παιδική μου φίλη, πήγαμε σχολείο μαζί, είμαι πολύ περήφανη για αυτήν και δίνει κίνητρο σε όλους μας».

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιάννα Δημηνά

Παράτησε την Νομική για τη Νέα Υόρκη, φλέρταρε με ραδιόφωνα και εφημερίδες αλλά αγάπησε τα περιοδικά, πήρε συνέντευξη από την Cicciolina έως την Hilary Clinton, αποτύπωσε τη χρυσή εποχή της πόλης στο Close Up, θέλει να γράψει ή βιβλίο ή σενάριο για ταινία, συλλέγει μολύβια και επαναλαμβάνει σαν μάντρα το "δεν υπάρχει χαρά" έως εκνευρισμού-των άλλων!

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή