Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Oλονύχτια διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης στον Λευκό Πύργο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13/05/202420:44

Oλονύχτια διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης στον Λευκό Πύργο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά. Με την Παλαιστίνη» το μήνυμά τους

Oλονύχτια διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης στον Λευκό Πύργο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

Ολονύχτια διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα σε εξέλιξη στο πλακόστρωτο της παραλίας, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

 

 

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και βομβαρδισμούς έχουν ξεσηκώσει μία θύελλα αντιδράσεων, με τους έλληνες φοιτητές να παίρνουν μέρος στον χορό των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

 

Παράλληλα, το κύμα αλληλεγγύης εξαπλώνεται από χώρα σε χώρα, ενώ ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιήθηκε απόψε και στα Προπύλαια, στην Αθήνα.

 

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, φοιτητές, αλληλέγγυοι, άτομα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και άλλες συλλογικότητες συμμετέχουν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας να σταματήσει η γενοκτονία από το Ισραήλ.

 

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που απόψε το βράδυ θα κοιμηθούν σε αντίσκηνα και θα διανυκτερεύσουν κάτω από τον Λευκό Πύργο έως τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο.

 

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους στους αμάχους, με κυρίαρχο σύνθημα να είναι το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά. Με την Παλαιστίνη».

 

Δεκάδες πλακάτ, πανό και σημαίες της Παλαιστίνης κυματίζουν σε διαφορά σημεία της παραλίας Θεσσαλονίκης, ενώ φοιτητές κρέμασαν σε σχοινιά φωτογραφίες από την εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα.

 

Σε δήλωσή της, η Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, τόνισε: «Πραγματοποιούμε διαμαρτυρία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό για τη γενοκτονία που υφίσταται από το κράτος-δολοφόνο που είναι το Ισραήλ και για να ενώσουμε τις φωνές μας με τους λαούς όλου του κόσμου που αγωνίζονται για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στη φρικαλεότητα και στη βία που διαπράττεται αυτή τη στιγμή.

Απέναντι σε αυτό το έγκλημα δεν κλείνουμε τα μάτια. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να απεμπλακεί η χώρα μας από τη σφαγή, για να γυρίσει πίσω η φρεγάτα ΥΔΡΑ, για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά».

 

 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδος Ασσόκι Σέντκι, σημείωσε «Η σημερινή εκδήλωση είναι εναντίον της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας είναι γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και δεν είναι πόλεμος εναντίον της Χαράς. Τα παιδιά της Παλαιστίνης έχουν σκοτωθεί από τα όπλα της Αμερικής, της Γερμανίας και της Αγγλίας. Η νίκη στο τέλος θα είναι δική μας. Δεβ υπάρχει περίπτωση το αίμα που χύθηκε από τον παλαιστινιακό λαό να πάει άδικα».

 

 

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

 

 

 

 

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202411:52

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή