Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Βασίλης Σταμίδης: Προτεραιότητα η αλιεία με βιώσιμο πρόσημο

ΕΛΛΑΔΑ

25/04/202409:21

Βασίλης Σταμίδης: Προτεραιότητα η αλιεία με βιώσιμο πρόσημο

Βιώσιμη αλιεία και προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Βασίλης Σταμίδης: Προτεραιότητα η αλιεία με βιώσιμο πρόσημο

Γράφει thessnews

 

Λίγες επιχειρήσεις εμπορίας και πώλησης ιχθύων έχουν αυτές τις έννοιες στη φιλοσοφία τους.

Ο Βασίλης Σταμίδης, του οποίου η οικογένεια έχει μία πετυχημένη πορεία στο αντικείμενο αυτό από το 1958, έχει ως κεντρικό άξονα της λειτουργίας της επιχείρησής του την αειφορία και την εξασφάλιση της αναπαραγωγής του αλιευτικού πληθυσμού.

«Τα ψάρια είναι προτιμότερο να καταναλώνονται όταν έχουν το κατάλληλο πάχος και βέβαια όταν είναι στη νοστιμότερη φάση τους. Επικρατεί σε πολλούς η λανθασμένη εκτίμηση ότι τα ψάρια είναι καλύτερο να καταναλώνονται όταν εγκυμονούν» σημειώνει ο κ. Σταμίδης και υπογραμμίζει πως «είναι προτεραιότητα η προάσπιση της αναπαραγωγικής διαδικασίας των ψαριών γιατί ειδάλλως κάποια στιγμή απλά δεν θα υπάρχουν ψάρια να αλιευτούν».

Για το κρίσιμο ζήτημα της φρεσκάδας ο κ. Σταμίδης είναι κατηγορηματικός: «όταν πάρουμε το ψάρι ψημένο ή ακόμη χειρότερα τηγανισμένο τότε είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνουμε εάν ήταν φρέσκο ή μπαγιάτικο. Όταν είναι ωμό τα λαμπερά και εξογκωμένα μάτια, τα κόκκινα βράγχια και η γλίτσα στο δέρμα τους μαρτυρά πως το ψάρι είναι φρέσκο».

Τα δύο καταστήματα πώλησης ιχθύων του Βασίλη Σταμίδη στην Πυλαία και στη Νέα Μηχανιώνα προμηθεύονται ψάρια από την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και από το Ιόνιο.

Παράλληλα εκτός από τη λιανική πώληση η επιχείρηση του κ. Σταμίδη πραγματοποιεί και εμπόριο ψαριών σχεδόν σε όλη τη χώρα προμηθεύοντας κεντρικές αγορές, εστιατόρια, ξενοδοχεία κτλ.

Επικοινωνία

Επιλογές εξυπηρέτησης: Προσφέρει αυθημερόν παράδοση
Διεύθυνση: Τζων Κέννεντυ 64, Πυλαία-Χορτιάτης 555 35
Τηλέφωνο: 2310 331490

FACEBOOK

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202413:26

  Αναφερόμενος στις τροποποιήσεις 10 λεωφορειακών γραμμών και την δημιουργία μίας νέας ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για θέσφατο, όπως είπε. Θα χρειαστούν σίγουρα προσθήκες και τροποποιήσεις…θα δούμε την χρήση..σε ένα εξάμηνο θα έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα, υπογράμμισε.

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202413:16

  Γι αυτό φτιάξαμε το μετρό για να κάνουμε συνδυαστική χρήση των μέσων, τόνισε αναφερόμενος στο νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης μετά την έναρξη λειτουργίας του μετρό. Όπως είπε οι νέοι συγκοινωνιακοί χάρτες θα έχουν ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2025.

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202412:54

  Πού κυμαίνονται οι τιμές στο «τυλιχτό» σύμφωνα αναρωτήθηκε η Pricefox και έκανε έρευνα! Η πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών αυτοκινήτου, διεύρυνε το ενδιαφέρον της και έκανε σύγκριση στις τιμές στο σουβλάκι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.   Οι έρευνα αφορά τις

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202411:54

  « Σε μια εποχή που δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην πρόληψη, η συνέχιση αυτού του προγράμματος και για άλλες ασθένειες έχει μεγάλη σημασία. Και εδώ να πούμε ότι το τεστ αυτό για εντοπισμό συμπτωμάτων, που μπορεί να δείχνουν ότι

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202411:51

  Ολιγόλεπτος αποκλεισμός κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, και στα δύο ρεύματα του Περιφερειακού μεταξύ του Κόμβου Κ6 Μετεώρων και του Κόμβου Κ7 Επταπυργίου.

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202411:44

  Σε ημικωματώδη κατάσταση από αλκοόλ εντοπίστηκε μια 13χρονη από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο προαύλιο εκκλησίας στα Χανιά χθες το απόγεμα. Σύμφωνα με το cretapost οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως η νεαρή μαθήτρια είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή