Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να αποδοκιμαστεί το κλειστό σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/04/202414:30

Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να αποδοκιμαστεί το κλειστό σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη»

«Να αξιοποιηθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονικης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να αποδοκιμαστεί το κλειστό σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη»

 

Συνάντηση με την δήμαρχο Καλαμαριας Χρυσά Αράπογλου είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την δημιουργία ενιαίου φορέα υλοποίησης και διαχείρισης του παραλιακού μετώπου με την συμμετοχή των επτά δήμων που ακουμπάνε το παραλιακό μέτωπο από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι μήκους 40 χιλιομέτρων που όπως είπε «είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

 

«Η πρόταση μας αυτή έρχεται ως απάντηση σε μια συμπεριφορά της κυβέρνησης όπου ένα κλειστό σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτακη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίζει και υλοποιεί περιφρονώντας σε παρά πολύ μεγάλα έργα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αλλά και την ίδια την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών .

Γιαυτο λοιπόν δίκη μας προτεραιότητα είναι ο διάλογος η συζήτηση και η δημιουργία αυτού του ενιαίου φορέα υλοποίησης και διαχείρησης του έργου.

Εάν το έργο αυτό γίνει στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών είμαι σίγουρος ότι και οι επτά δήμοι και όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης της Θεσσαλονικης θα αποκτήσουν μια δύναμη ανταγωνισμου αναπτυξης και καλύτερης ζωης για τους πολίτες τις επόμενες πολλές δεκαετίες» τόνισε ο κ Ανδρουλακης και εκτίμησε ότι μπορεί να είναι ένα κόσμημα όλης της ανατολικής Μεσογείου» κατέληξε ο κ. Ανδρουλακης αναφέροντας ότι ειναι η προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ.

Χρυσά Αράπογλου: Το ΠΑΣΟΚ τάσσεται ουσιαστικά υπέρ της Αυτοδιοίκησης

Ελεύθερο παραλιακό μέτωπο, αδόμητο, ζήτησε η Χρυσά Αραπογλου.

 

«Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνουν οι σοβαρές πόλεις σε όλον τον κόσμο, δηλαδή το αδόμητο και ελεύθερο παραλιακό μέτωπο, το οποίο να είναι φροντισμένο, να έχει χρήσεις κοινωφέλειας, πολιτισμού και ναυταθλητισμού» τόνισε η κ Αράπογλου και ευχαρίστησε τον κ Ανδρουλακη που συνέβαλλε στην εύρεση στοιχείων όπως γ η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του σχεδιασμού της μαρίνας, όπου προβλέπεται ένα ατελείωτο real estate.

 

«Χαίρομαι για την πρότασή σας για τον πρωτεύοντα ρόλο της αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου. Η αυτοδιοίκηση να αποκτήσει τον ρόλο που συνταγματικά της αξίζει, δηλαδή να μπορεί να ορίζει το μέλλον της» απάντησε η κ Αράπογλου.

Ο Νίκος Ανδρουλακης απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της αυτοδιοίκησης, με μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να συνεχιστούν.

 

«Δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η συμπεριφορά της κυβέρνησης να περιφρονεί τη δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού που είναι να εκλέξει αυτοδιοίκηση, δημάρχους, δημοτικά συμβούλια που πρέπει να πρωταγωνιστούν στις αποφάσεις» τόνισε και κάλεσε τους πολίτες στις 9 Ιουνίου να αποδοκιμάσουν το κλειστό σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη που περιφρονεί την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών σε πολύ μεγάλα έργα ανάπλασης που σχεδιάζονται πίσω από κλειστές πόρτες με μόνη προτεραιότητα το χάιδεμα ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή