Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Αλέξης Τσίπρας «Δεν έχω παραιτηθεί από την πολιτική»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11/04/202416:45

Αλέξης Τσίπρας «Δεν έχω παραιτηθεί από την πολιτική»

Η αριστερά να επαναπροσδιορίσει την πολιτική όχι την επικοινωνία

Αλέξης Τσίπρας «Δεν έχω παραιτηθεί από την πολιτική»

 

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, και την Ευρώπη, στην πορεία της οικονομίας, στην Αριστερά, η οποία θα πρέπει, όπως είπε, να επαναπροσεγγίσει την πολιτική, αλλά και για το δικό του μέλλον.

 

Πρέπει να παραιτηθεί κανείς για να συγκεντρώνει τόσο κόσμο, τόνισε απαντώντας στο σχόλιο του συντονιστή δημοσιογράφου ο οποίος επισήμανε πως ως “βετεράνος” του φόρουμ δεν έχει δει ξανά τόσο κόσμο σε αίθουσα.

 

 

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία επικίνδυνη άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού.

«Στη Γαλλία έχει προεξοφληθεί η νίκη Λεπέν. Στην Ιταλία πρώτη η Μελόνι ακόμα και στην Πορτογαλία έχουν πολύ υψηλά ποσοστά. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό. Είναι για δυο λόγους» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ότι η Κεντροαριστερά πρέπει να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της να στοχεύει στην πολιτική όχι στην επικοινωνία . «Να βγάλουμε από την έννοια της ασφάλειας το πηλήκιο. Να μπαίνεις σε ένα τρένο και να ξέρεις ότι θα φτάσεις. Να ξέρεις ότι δεν θα πηγαίνεις σε ένα ΑΤ και θα σε σφάζουν έξω από αυτό. Οτι θα έχεις αξιοπρεπή μισθό, αξιοπρεπή νοσοκομεία, στέγη, ότι δεν θα πέφτει μια βροχή και θα πλημμυρίζεις ένα χιόνι και θα κλείνουν οι δρόμοι».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα και το διακύβευμα των ευρωεκλογών είπε ότι είναι να επανισορροπήσει το πολιτικό σύστημα.

«Να έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που να μπορεί να διεκδικήσει μα αξιώσεις την κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πτώση για θέματα που έγιναν πριν ένα χρόνο. Τώρα ο κ.Μητσοτάκη τρέχει σε ένα στίβο και κινδυνεύει να έρθει δεύτερος». Μίλησε για κίνδυνο φοιτητοποιησης των ευρωεκλογών «όπου όλοι θα έχουν χάσει και όλοι θα βγουν να πουν ότι έχουν νικήσει».

 

Σχολιάζοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι σε μακροοικονομικό επίπεδο τα μεγέθη είναι θετικά, σημειώνοντας ότι οι βάσεις για να συμβεί αυτό είχαν μπει την τετραετία 2015 -2019 όταν η χώρα επέστρεψε στις αγορές και η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε το μαξιλάρι των 47 δισ. ευρώ και εξέφρασε την ανησυχία του για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν διαχέονται στην κοινωνία, φαίνεται ότι η ακρίβεια -που δεν είναι πια εισαγόμενη- δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα».

Μιλώντας για την Ευρώπη και την στρατηγική της αυτονομία ανεγέρθηκε στην Άμυνα λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. «Έχουμε δύο πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. Η Ευρώπη πρέπει να είναι με το κράτος δικαίου και την ειρήνη» συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι όλοι θα περίμεναν να είναι πιο δραστήρια η διπλωματία για να σταματήσουν οι πόλεμοι

Για Ερντογάν και Αμερικανικες εκλογές

«Η Τουρκία έχει μία σαφή στρατηγική. Ψάχνω να βρω τη δική μας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για τις διμερείς σχέσεις με τη γειτονική χώρα τονίζοντας ότι οι Τουρκικές θέσεις είναι σαφείς και «δεν κάνει ρούπι πίσω»

Μιλώντας για την περίοδο αποκλιμάκωσης που διανύουμε στις σχέσεις των δυο χωρών επειδή θέλει να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και τόνισε ότι για την Τουρκία είναι ανεκτό να είναι στο ΝΑΤΟ, αλλά και να μιλάει με τον Πούτιν.

«Βλέπουμε τον κ. Μητσοτάκη να είναι σε ένταση και μετά όταν καλμάρει η Τουρκία να λέει πάμε να κάνουμε υποχωρήσεις» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την πιθανότητα εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ είπε ότι δεν είναι κάτι που θα ήθελε ωστόσο αν συμβεί πρέπει να πάρουμε τα θετικά οφέλη από την πολιτική που θα ασκήσει προς όφελος της χώρας του.

 

 

Κλείνοντας μίλησε για τα απομνημονεύματα του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο Σόιμπλε «είχε μία εμμονή με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για να κρύψει δικά του λάθη και αδυναμίες και τις ευθύνες της Γερμανίας για τα λάθη που είχε κάνει στην κρίση χρέους».

Για το μέλλον του για τα προσωπικά του σχέδια και την αποκάλυψη του… προσωπικού του «rebranding» ανέφερε:

«Δεν έχω παραιτηθεί από την πολιτική, είμαι ενεργός πολιτικά. Θα παλεύω για περισσότερη δικαιοσύνη, για την ειρήνη για ένα πιο δίκαιο κοινό μας μέλλον, αυτό θα κάνω από άλλους ρόλους όχι από την πρώτη γραμμή» και διαβεβαίωσε ότι δεν θα κάνει rebranding στις αξίες που πρεσβεύει και υπηρετεί

«Θα παλεύω για περισσότερη δικαιοσύνη, για την ειρήνη για ένα πιο δίκαιο κοινό μας μέλλον, αυτό θα κάνω από άλλους ρόλους όχι από την πρώτη γραμμή» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή