Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Fly Over: Χωρίς τρεις βασικές μελέτες ξεκίνησαν τα έργα! (ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/04/202415:34

Fly Over: Χωρίς τρεις βασικές μελέτες ξεκίνησαν τα έργα! (ΦΩΤΟ)

Η κατασκευή του υπέργειου αυτοκινητόδρομου θα γίνει σε πολύ μικρή απόσταση από κατοικημένες περιοχές.

Fly Over: Χωρίς τρεις βασικές μελέτες ξεκίνησαν τα έργα! (ΦΩΤΟ)

Γράφει 3dsmin@

 

 

Χωρίς την κατάθεση τριών βασικών μελετών ξεκίνησε η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Fly Over, μελέτες που έπρεπε να έχουν παραδοθεί πριν την αρχή των εργασιών!

 

 

Αυτό γνωστοποίησαν ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σέϊχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Νερού του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, σχετικά με τη νομική συνέχεια της υπόθεσης.

Όπως διευκρίνισαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων δεν υπάρχει μελέτη κυκλοφορίας, στατικότητας αλλά και οδοποιίας που θεωρούνται απαραίτητες και αυτονόητες πριν από κάθε μεγάλο έργο, ενώ υπάρχουν βασικές ελλείψεις στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Παράλληλα, ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Κωνσταντινουπολιτών και δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Αλέξανδρος Αδαμίδης αναφέρθηκε και στη στάση του δημοσίου, λέγοντας πως δεν έχει κατατεθεί φάκελος που να απαντά στην προσφυγή.

 

 

«Μόλις χθες έμαθα από δήλωση του υφυπουργού ότι αρμόδιο είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενώ όλη τη μελέτη την υπέγραψε προϊστάμενος διοικητικός του Υπουργείου Υποδομών. Βρήκαμε ποιός είναι υπεύθυνος να καταθέσει τον φάκελο» και συνέχισε τονίζοντας ότι η διορία λήγει στις 17 Απριλίου.

«Εάν το δημόσιο δεν καταθέσει φάκελο άμεσα, η υπόθεση θα αναβληθεί. Το δικαστήριο θα αναβάλλει την υπόθεση και θα αποφασίσει εάν θα συνεχίσουν ή θα διακοπούν οι εργασίες μέχρι τη νέα εκδίκαση».

Όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης, ο ίδιος απάντησε :
«Για την προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια θα πρέπει πρώτα να έχουμε τελεσφορήσει στα εθνικά. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση και να μην χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Λαμπριανίδης, ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 12 Μαΐου θα γίνουν αγώνες δρόμου στο Σέϊχ Σου με τη μορφή διαμαρτυρίας για τα χιλιάδες δέντρα που θα κοπούν για το Fly Οver, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Υλοτομούνται 82 στρέμματα δάσους, έγινε άρση αναδάσωσης για 95 στρέμματα και διακόπτεται η πρόσβαση της Πυροσβεστικής», επεσήμανε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Συλλόγου Προστασίας του ΣέΛιχ Σου Λευκοθέα Βυζέλη.

Τέλος ο διδάκτωρ περιβαλλοντολόγος, Κώστας Νικολάου δήλωσε:

«1.000 Θεσσαλονικείς πεθαίνουν κάθε χρόνο πρόωρα λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ήμασταν στην πορτοκαλί ζώνη και πλέον πήγαμε στην κόκκινη με το Fly Over. Δεν πρόβλεψαν τι ακριβώς θα συμβεί όταν ξεκινήσουν τα έργα…»

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή