Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Mε επετειακό χαρακτήρα το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

05/04/202419:18

Mε επετειακό χαρακτήρα το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το σκηνικό θυμίζει προεκλογική εκδήλωση, ενώ στο εσωτερικό του Ζαππείου εκτείνεται ψηφιακά η ιστορία του κόμματος

Mε επετειακό χαρακτήρα το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

Στον αύλειο χώρο του Ζαππείου θα αρχίσει σε λίγη ώρα το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνεται μίσος αιώνας από την ίδρυση του κόμματος.

 

Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής του Συνεδρίου δεν είναι διόλου τυχαία και τονίζουν πως φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησε όρθια σε καιρούς κρίσης.

 

 

2.742 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από όλη τη χώρα και εκπρόσωποι των αποδήμων Ελλήνων θα παραστούν στις τριήμερες εργασίες του συνεδρίου, που θα ανοίξουν επίσημα με την ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτακη στις 20.00.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία του κόμματος από το 1974 έως σήμερα και να εκπέμψει το μήνυμα πως η Νέα Δημοκρατία επέλεξε πάντα τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

 

Το «παρών» θα δώσουν στις εναρκτήριες εργασίες του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, αλλά χωρίς να προβούν σε ομιλία.

 

Μένει ωστόσο να φανεί εάν θα κάνουν δηλώσεις σε δημοσιογράφους. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς έχει τοποθετηθεί σε όλα τα προηγούμενα Συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ακόμα, παρόντες στο συνέδριο της ΝΔ θα είναι ιδρυτικά μέλη του κόμματος, όπως ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Χρήστος Κοσκινάς και ο Κώστας Πυλαρινός.

 

Η επικεφαλής υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα παραστεί στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα στις 7 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση. Το γεγονός σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας της ενόψει των ευρωεκλογών του 2024, όπως επισημαίνεται.

 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα απευθυνθεί στους συνέδρους στην εκδήλωση την Κυριακή μαζί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

 

Θα παραστεί επίσης ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, Θανάσης Μπακόλας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.10.202413:55

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή