Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Γενική απεργία στις 17 Απριλίου – Νο. 2 στην ακρίβεια σε όλη την Ευρώπη! (VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

02/04/202413:14

Γενική απεργία στις 17 Απριλίου – Νο. 2 στην ακρίβεια σε όλη την Ευρώπη! (VIDEO)

Με αιτήματα τις αυξήσεις μισθών, τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας η ΓΣΣΕ προγραμματίζει 24ωρη απεργία

Γενική απεργία στις 17 Απριλίου – Νο. 2 στην ακρίβεια σε όλη την Ευρώπη! (VIDEO)

 

 

«Η ακρίβεια είναι στο Θεό, οι μισθοί μας είναι στα Τάρταρα! Θέλουμε αυξήσεις τώρα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη ζητώντας από τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συμμετέχουν στη γενική απεργία της 17ης Απριλίου.

 

 

Ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι «δεν είμαστε αυτοί που αυξήσαμε τις τιμές, οι επιχειρήσεις τις αυξήσαν» και υπογράμμισε ότι η ακρίβεια στην Ελλάδα την κατατάσσει δεύτερη σε όλη την Ευρώπη και αναφέρθηκε στις προηγμένες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που έγιναν όπως είπε για ψηφοθηρικούς λόγους, η πρώτη παραμονές των εκλογών του 2019 και η δεύτερη παραμονές των εκλογών του 2023.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού που ισχύει από την 1η Απριλίου στα 830 ευρώ ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι «δεν υπακούσει σε καμία λογική» και ζήτησε άμεση αύξηση στα 908 ευρώ μεικτά και άμεση επαναφορά της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

«Εδώ κρίνεται η κοινωνική συνοχή και κρίνεται και η Δημοκρατία. Μην κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν για ποιο λόγο τα ακροδεξιά ρεύματα και οι ψεκασμένες απόψεις τείνουν να αποκτήσουν ισχυρό μέγεθος και στη χώρα μας» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποστηρίζοντας ότι η απόγνωση οδηγεί τον κόσμο στην οργή και στο μίσος.

 

 

Ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ αναφέρθηκε στην προηγούμενη απεργία της 28ης Φεβρουαρίου στην οποία δεν συμμετείχε η ΓΣΣΕ αλλά μεμονωμένα σωματεία που προέταξαν πανό για αυξήσεις 10%.

«Δεν ήταν σωστό να εμπλέκονται τα συνδικάτα σε ένα έγκλημα, μια εθνική τραγωδία» τονίζοντας ότι κάποιοι θέλησαν να χτίσουν καριέρα συνδικαλιστική. «Είναι ένα αυτοτελές ζήτημα, συνεπώς τα αιτήματα εκείνα των συνδικάτων δεν έπρεπε να έχουν έμφαση στα Τέμπη» εξήγησε. «Πάνω σε νεκρούς δε θεμελιώνονται αυξήσεις» κατέληξε.

 

 

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην χθεσινή συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ όπου εγκρίθηκε η λειτουργία αστικής γραμμής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων της ΒΙΠΕΘ που θα ξεκινά από την πλατεία Αριστοτέλους και θα καταλήγει στην Βιομηχανική Περιοχή.

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων για να διευκολύνουμε όσο μπορούμε την πρόσβαση τους στην εργασία τους ειδικότερα τώρα με τα έργα για το Fly over» ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης μίλησε για τις δράσεις ενημέρωσης ενόψει απεργίας. «Να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιδράσουμε και να στείλουμε το μήνυμα της αντίδρασης και της απαίτησης από την κυβέρνηση για να υπάρξει ευημερία στο μέλλον για να μπορούν να εργάζονται και να αμείβονται με αξιοπρέπεια οι εργαζόμενοι, να μπορούν υγιείς και ασφαλείς να γυρίζουν σπίτι τους» τόνισε.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:36

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:30

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202415:42

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή