Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Γ. Φλωρίδης: «Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών» (VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/04/202412:38

Γ. Φλωρίδης: «Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών» (VIDEO)

«Η ειλικρινής συμπαράσταση της κυβέρνησης στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων είναι στην πράξη και όχι στα λόγια» πρόσθεσε

Intime
Φωτ. Intime

 

 

Για την επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο και τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τις ευθύνες στον κ. Καραμανλή ρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωριδης.

 

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «η προσφυγή στη δικαιοσύνη επιβάλλεται από όλους όσοι πιστεύουν ότι έχουν κάτι να παραδώσουν» ανέφερε και τόνισε ότι «για θέματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα η προσφυγή στη δικαιοσύνη έχει την εξής διαδρομή: όταν υποβάλλουμε έναν φάκελο στη δικαιοσύνη, μέσα στον οποίο υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα, η δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση, και αυτό κάνει, να το αναμεταβιβάσει στη Βουλή. Δεν έχει καμία δυνατότητα να προβεί σε κανέναν έλεγχο. Επομένως, ας εκτιμηθεί ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η κίνηση. Κατά τα λοιπά, αναμένουμε. Εδώ είμαστε, η Δημοκρατία λειτουργεί, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, όλοι κρινόμαστε»

 

 

Ο κ. Φλωρίδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΙΚΗ ότι δεν ψήφισαν την νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση μετά το αίτημα των ανακριτών να μπορούν να ανοίξουν τις συνομιλίες και να ακούσουν τις συνομιλίες πέραν των όσων είχαν εκείνη τη στιγμή στα χέρια τους από τις επιχειρησιακές συνομιλίες.

 

«Η κυβέρνηση έχει απαντήσει στο ζήτημα του να διευκολυνθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης αυτού του φοβερού δυστυχήματος των Τεμπών με πολύ συγκεκριμένες πράξεις.

Πρώτον με τη ψήφιση της διάταξης με την οποία αποδεχθήκαμε τάχιστα το αίτημα των ανακριτών να μπορούν να ανοίξουν τις συνομιλίες και να ακούσουν τις συνομιλίες πέραν των όσων είχαν εκείνη τη στιγμή στα χέρια τους από τις επιχειρησιακές συνομιλίες. Οταν πήγαμε αυτή τη διάταξη στη Βουλή για να μπορέσουν οι ανακριτές να ακούσουν τις συνομιλίες των πάντων, η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο ενιαίος τότε ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τη διάταξη αυτή. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να δοθεί η δυνατότητα στους ανακριτές να ακούσουν τη συνομιλία και κατηγορούσαν την κυβέρνηση.

Δεν την ψήφισαν επίσης τη διάταξη αυτή και οι υποκριτές της ΝΙΚΗΣ. Όταν στη συνέχεια η κυβέρνηση έφερε τη διάταξη στους ποινικούς κώδικες που ψηφίσαμε πριν από ένα μήνα περίπου να μπορέσει αυτή η δίκη να γίνει γρήγορα, έχοντας αφαιρέσει την υποχρέωση του Εισαγγελέα να προκαλέσει βούλευμα δικαστικό που καθυστερεί και τη διάταξη αυτή δεν την ψήφισαν.

Δηλαδή πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διευκόλυνση της ανάκρισης και για την επιτάχυνση της διαδικασίας, ώστε η δίκη να γίνει γρήγορα, δεν την ψήφισαν αυτοί που κατηγορούν την κυβέρνηση» είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αλλά και συγγενών των θυμάτων που ζητούν την παραίτησή του,  ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «Με τους συγγενείς των θυμάτων δεν υπάρχει το παραμικρό σημείο αντιπαράθεσης. Δεν υπάρχει το παραμικρό πεδίο έντασης. Στους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι διεξάγουν έναν αγώνα, για να μη ξεχαστεί η υπόθεση αυτή και να υπάρξει δικαιοσύνη, με τους ανθρώπους αυτούς δεν υπάρχει η παραμικρή αντιπαράθεση. Αντίθετα υπάρχει σεβασμός, με πράξεις.

Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης γίνεται με τα πολιτικά κόμματα τα οποία είναι στη Βουλή και κυρίως με τα ψέματα των πολιτικών κομμάτων. Αυτή η φράση η δική μου που τα πολιτικά κόμματα επιχειρούν να παραποιήσουν είναι πάρα πολύ καθαρή. Αφορούσε, γιατί αυτή είναι η διατύπωση στη συμπεριφορά και τα ψέματα των πολιτικών και τίποτε άλλο. Είναι τόσο καθαρή η διατύπωση. Το ερώτημα τώρα είναι το εξής: αφού η φράση είναι τόσο καθαρή γιατί επιχειρούν τα πολιτικά κόμματα να τη διαστρεβλώσουν;» ανέφερε.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ετοιμάζει τον χώρο προκειμένου να είναι πλήρως έτοιμος πριν ξεκινήσει η δίκη.

«Έχοντας την τραυματική εμπειρία από τη δίκη στο Μάτι όπου η ανάκριση κράτησε πολλά χρόνια και αφού τελείωσε δεν βρίσκαμε επί ένα χρόνο που να γίνει η δίκη. Η αίθουσα αυτή σε έναν χώρο που δεν υπάρχει και κατασκευάζεται τώρα θα είναι έτοιμη σύμφωνα με την Περιφέρεια. Η χρηματοδότηση είναι της κυβερνήσεως από το υπουργείο Δικαιοσύνης θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Μαΐου. Δηλαδή πριν να είναι έτοιμη η δίκη να ξεκινήσει» ανέφερε και επανέλαβε την «ειλικρινή συμπαράσταση της κυβέρνησης στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων είναι στην πράξη και όχι στα λόγια. Και όταν η κυβέρνηση ενεργεί στην πράξη να διευκολύνει την απόδοση της δικαιοσύνης όλοι αυτοί οι πολιτικοί που μας κατηγορούν, γιατί για πολιτικούς πάντα μιλάμε, αυτοί δεν ψηφίζουν και δεν διευκολύνουν τις διατάξεις αυτές. Δεν διευκολύνουν, δηλαδή, τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.10.202417:24

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:36

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:30

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή