Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / 234 θέσεις parking στο λιμάνι μέχρι τα τέλη Μαϊου! (VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

27/03/202412:54

234 θέσεις parking στο λιμάνι μέχρι τα τέλη Μαϊου! (VIDEO)

Οι νέες θέσεις θα βρίσκονται στο πάρκινγκ Π2 του λιμανιού, περίπου 50 μέτρα από την πλατεία ελευθερίας.

234 θέσεις parking στο λιμάνι μέχρι τα τέλη Μαϊου! (VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

234 επιπλέον θέσεις στάθμευσης στο λιμάνι Θεσσαλονίκης θα είναι στη διάθεση των πολιτών από το τέλος Μαΐου. 

 

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος στα γραφεία της εταιρείας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη. 

 

Οι νέες θέσεις θα βρίσκονται στο πάρκινγκ Π2 του λιμανιού, περίπου 50 μέτρα από την πλατεία Ελευθερίας. Οι 80 από αυτές θα παραδοθούν στους πολίτες στο τέλος Απριλίου και οι υπόλοιπες 154 στο τέλος Μαΐου.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης είχε υποβάλει αίτημα περίπου ένα μήνα πριν, για εύρεση χωρών στάθμευσης στο λιμάνι λόγω των εργασιών του Flyover, αλλά και λόγω της έναρξης των εργασιών για τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας. 

Οι εργασίες για το Πάρκο Μνήμης σύμφωνα με τον δήμαρχο, ξεκινούν τους επόμενους μήνες, ενώ όπως ανέφερε η δημοπράτηση του έργου θα ανακοινωθεί στις αρχές Απριλίου. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λιάγκο για την προσπάθεια που κατέβαλε και το αποτέλεσμα αυτής για την ανεύρεση θέσεων στάθμευσης λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα που προκύπτει και από την κατασκευή του flyover και από την έναρξη των εργασιών στην πλατεία Ελευθερίας τους επόμενους μήνες οπότε θα πρέπει να στερηθούμε τις θέσεις στάθμευσης στην πλατεία. Στην κατεύθυνση αυτή, αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα διότι προσέτρεξε αμέσως στο αίτημα το οποίο υπέβαλα ώστε ο ΟΛΘ να μας βοηθήσει και να βρεθούν αυτές οι θέσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελούδης 

 

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Λιάγκος πρόεδρος ΟΛΘ Α.Ε σημείωσε:

«Η συνεργασία με τον δήμο είναι σε άριστο επίπεδο. Ο ΟΛΘ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε άμεσα ώστε να λύσουμε ένα θέμα το οποίο δημιουργήθηκε για ένα άλλο καλό θέμα, την κατασκευή του flyover. Κατανοούμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη και σας ανακοινώνω σήμερα ότι η ΟΛΘ δημιουργεί 234 επιπλέον θέσεις στάθμευσης, οι οποίες παραδίδονται σταδιακά σε συνεργασία με τις αδειοδοτήσεις και την κατασκευή, ούτως ώστε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε άλλες νέες 234 θέσεις, οι οποίες πιστεύω ότι θα αποσυμφορήσουν κατά ένα μεγάλο μέρος το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Συγκεκριμένα 80 θέσεις στάθμευσης θα είναι έτοιμες τέλη Απριλίου και άλλες 154 θα παραδοθούν τέλη Μαΐου. Οι υφιστάμενες θέσεις στο Π2 θα μετακινηθούν προς το εσωτερικό του ΟΛΘ και εκεί θα χωροθετηθούν οι νέες. Χρειάστηκε η τροποποίηση του masterplan και η έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας». 

Καταλήγοντας ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως ο Δήμος είναι σε αναμονή ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα 8 πάρκινγκ περιμετρικά της πόλης, ενώ μίλησε για την αποτελεσματική προσπάθεια της Τροχαίας. 

«Βλέπουμε μια αποτελεσματική  αστυνόμευση ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής. Περιμένω την χρηματοδότηση για το ζήτημα της βραδινής αποκομιδής. Νομίζω ότι η δημοτική αρχή συμβάλει με κάθε τρόπο για να έχουμε το μικρότερο αρνητικό αποτύπωμα για ένα έργο που δεν είναι δικό της», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης.

 

Περισσότερα από 80 κρουαζιερόπλοια αναμένονται το 2025

«Είμαστε πάνω από 80 φέτος και από τις προκρατήσεις φαίνεται ότι του χρόνου θα ξεπεράσουμε αυτόν τον αριθμό», ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ Αθανάσιος Λιάγκος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη.

«Το 50% των κρουαζιεροπλοίων είναι πλέον home porting. Ανοίξαμε μια τεράστια πύλη τουρισμού, με πολλαπλά τα οφέλη για την τοπική οικονομία. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 80% των επιβατών ξαναέρχεται στη Θεσσαλονίκη, όχι μέσω της κρουαζιέρας αλλά ιδιωτικά. «Αυτό είναι ένα κέρδος για την τοπική κοινωνία», σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος του ΟΛΘ, συνεχάρη την διοίκηση του οργανισμού για το έργο της και την σημαντική αύξηση των κρουαζιερόπλοιων.

«Η κρουαζιέρα είναι μια προσφορά στην πόλη. Φτάσαμε σήμερα από τον πολύ μικρό μονοψηφιο αριθμό του παρελθόντος να είναι έτοιμη η Θεσσαλονίκη να ξεπεράσει τα 80 κρουαζιερόπλοια», σημείωσε

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για δουλειά οργανωμένη που γίνεται εδώ και χρόνια στην κρουαζιέρα και την οποία παρακολουθεί, ενώ θέλησε να εξηγήσει την σημαντικότητα της για την οικονομία της πόλης.

«Είμαστε έτοιμη να ξεπεράσουμε τα 80 κρουαζιερόπλοια. Αρκετά από αυτά επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη ως hub και αυτό είναι το σημαντικότερο. Μιλάμε λοιπόν για ποιοτική αναβάθμιση. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται το πλοίο κρουαζιέρας, διανυκτερεύει, τροφοδοτείται από τις εταιρίες της Θεσσαλονίκης. Είναι μια ολόκληρη οικονομική δραστηριότητα. Δεν υπάρχει μόνο ο στόχος για τουριστικό αποτύπωμα. Όσες περισσότερες διανυκτερεύσεις έχει ένα πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τόσο περισσότερο αυτό ευνοεί την οικονομική ανάπτυξη της πόλης», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης.

Με το πέρας της συνάντησης του κ. Αγγελούδη στα γραφεία της ΟΛΘ ο κ. Λιάγκος του χάρισε μια πλακέτα με σήμα του λιμανιού.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.10.202409:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή