Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Κασσελάκης από τον «Φάρο του Κόσμου»: «Είστε ο φάρος της πατρίδας μας» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11/03/202418:38

Κασσελάκης από τον «Φάρο του Κόσμου»: «Είστε ο φάρος της πατρίδας μας» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Βαθιά συγκινημένος και κατάπληκτος, όπως είπε, έμεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την επίσκεψη του στον «Φάρο του Κόσμου», στον Δενδροποταμο

Κασσελάκης από τον «Φάρο του Κόσμου»: «Είστε ο φάρος της πατρίδας μας» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

Βαθιά συγκινημένος και κατάπληκτος, όπως είπε, έμεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την επίσκεψη του στον «Φάρο του Κόσμου», στον Δενδροποταμο, και τη συνάντησή του με τον πατέρα Αθηναγόρα και το έργο του προς μικρούς και μεγαλύτερους Ρομά που ζουν στον Δενδροπόταμο.

 

 

«Κατέβηκα στην πολιτική για να δημιουργήσουμε το ελληνικό όνειρο για όλα τα παιδιά αυτής της χώρας, για όλους τους ανθρώπους αυτής της χώρας, και εσείς εδώ χωρίς υποστήριξη από την πολιτεία το έχετε δημιουργήσει» τόνισε ο κ. Κασσελάκης συγχαίροντας τον πατέρα Αθηναγόρα και τους εθελοντές ιερείς και μη που συνδράμουν.

 

 

 

«Το γεγονός ότι έχετε δημιουργήσει ένα τέτοιο αριστούργημα μέσα σε 20 χρόνια και αυτά τα παιδιά διαπρέπουν με σπουδές και διαγωνισμούς με την ελληνική σημαία είναι η ουσία της πολιτικής και ο στόχος κάθε ανθρώπου που θέλει να προσφέρει στην κοινωνία και στον τόπο του. Είστε όλοι παραδείγματα προς μίμηση για όλους μας στη χώρα. Μπορούμε να είμαστε μια πολύ καλύτερη χώρα από αυτό που είμαστε σήμερα και εσείς δείχνετε τον δρόμο. Μπράβο σας ναι σας ευχαριστούμε πάρα πολύ είπε ο κ. Κασσελάκης.

 

Ρωτήθηκε για την επίθεση που δέχτηκαν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας τονίζοντας ότι «Αυτό που είδαμε στη Θεσσαλονίκη πριν από δύο ημέρες, δηλαδή  παιδιά 13 και 14 χρόνων να συμπεριφέρονται με έναν τρόπο απαράδεκτο, είναι μια μάστιγα της κοινωνίας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βία αυτή πολύ γρήγορα. Για άλλη μια φορά, το έργο του «Φάρου» δείχνει πως κάτι που ήταν παραβατικότητα γίνεται αριστεία και στα πτυχία και στην ηθική» τόνισε ο κ. Κασσελακης και σημείωσε ότι
επιστρέφει στην Αθήνα με μεγάλη έμπνευση για το δυναμικό αυτής της χώρας και για το τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί»

 

«Είναι πολύ εύκολο για ανθρώπους που βιοπορίζονται από την πολιτική να λένε “ποιος τον φύτεψε για ποιο λόγο έχει γυρίσει στην Ελλάδα”…. Αυτός είναι ο λόγος» απάντησε.

 

Ο κ. Κασσελάκης δέχτηκε από έναν μικρό μαθητή ένα δώρο, ένα κάδρο με έναν φάρο, με τον μικρό να του ζητά να βάλει το κάδρο στο γραφείο του για να ζεσταίνεται η καρδιά του. «Μην μας ξεχάσετε όταν φύγετε από εδώ» είπε ο μικρός, με τον πρόεδρο να τον ευχαριστεί και να λέει ότι θα γίνει το αγαπημένο του έργο.

 

 

Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στον «Φάρο του Κόσμου» κράτησε αρκετή ώρα. Παρακολούθησε ένα βίντεο με την 20ετη ιστορία του «Φάρου», την εξέλιξη των παιδιών τις βραβεύσεις τους σε Ελλάδα και Αμερική.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρομποτική, με την οποία ασχολούνται πολλά παιδιά στον Δεντροπόταμο, αλλά και με τις σπουδές σε ΑΕΙ της χώρας.

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της παρουσίασης, προβλήθηκαν εικόνες από τις επισκέψεις στο StateDepartment και το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και βίντεο ομιλιών μαθητών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Ο Σταύρος, ένας νέος φοιτητής της σχολης οικονομικών περιέγραψε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τις δραστηριότητες του «Φάρου του Κόσμου», αναφέροντας του οτι προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει και εκείνος στους νεότερους την ευθύνη και την ενσυναίσθηση για να γινουν καλύτεροι άνθρωποι.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.10.202413:55

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή