ΤΖΑΤΖΊΚΙ
400 γρμ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (2 κεσεδάκια)
1 αγγούρι
2 σκελίδες σκόρδου
2 κτσ λευκό ξίδι
1 κτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι
άνηθος
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ
400 γρμ. τυρί φέτα
200 γρμ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι) ή με φουλ λιπαρά
30 γρμ. ελαιόλαδο (3 κτ. σούπας)
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
πιπέρι
Εκτέλεση
ΤΖΑΤΖΙΚΙ
Τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά 1 μεγάλο αγγούρι και το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι 2% , το σκόρδο, το λευκό ξίδι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στραγγίζουμε πολύ καλά το αγγούρι και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο τον ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε έξτρα αλάτι αν χρεαστεί.
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ
Σε ένα μπολ σπάμε με το πιρούνι τη φέτα, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι 2% το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε μια πράσινη καυτερή πιπεριά και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Σερβίρουμε με φετούλες καυτερής πιπεριάς και φρέσκο ελαιόλαδο!