Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Dali Cybernetics: Καλωσήρθατε στο σουρεαλιστικό σύμπαν του Νταλί μέσω εικονικής πραγματικότητας! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/03/202415:23

Dali Cybernetics: Καλωσήρθατε στο σουρεαλιστικό σύμπαν του Νταλί μέσω εικονικής πραγματικότητας! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η περιήγηση στα πιο διάσημα έργα του Σαλβαδόρ Νταλί, μετά την επιτυχία της σε πολλές πόλεις του κόσμου, «ζωντανεύει» στο λιμάνι!

Dali Cybernetics: Καλωσήρθατε στο σουρεαλιστικό σύμπαν του Νταλί μέσω εικονικής πραγματικότητας! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

Σύμφωνα με τον παραγωγό Παύλο Μητσόπουλο, η έκθεση έχει βιογραφικό χαρακτήρα και στοχεύει στην προσέγγιση του καλλιτέχνη ως προς την αγάπη του για τις επιστήμες.

 

 

Μετά την πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα, ο Νταλί προσπάθησε να εντάξει στην τέχνη του την κβαντική φυσική. Από εκεί και έπειτα ξύπνησε η ανησυχία του για την τέταρτη διάσταση και το πάθος του για τις επιστήμες εν γένει.

 

Όπως λέει ο ίδιος στο ντοκιμαντέρ που θα δείτε:

 

«Επειδή εγώ γίνομαι καμιά φορά ζωγράφος, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι καλλιτέχνης. Το πραγματικό μου ενδιαφέρον είναι οι Κυβερνοεπιστήμες (Cybernetics), η Κβαντική Φυσική και η Βιολογία».

 

Σκεφτείτε τον εαυτό σας τοποθετημένο στο επίκεντρο μιας αίθουσας εμβαδού 400 τ.μ. όπου τα σουρεαλιστικά αριστουργήματα του Νταλί ξεδιπλώνονται μέσα από ψηφιακές οθόνες με 3D χαρακτηριστικά τόσο στους τοίχους γύρω σας, όσο και στην οροφή και το δάπεδο για μία θέαση 360 μοιρών.

 

 

 

Η έκθεση παντρεύει με έναν πρωτότυπο τρόπο την τέχνη με την τεχνολογία, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να «βουτήξει» στα έργα του Ισπανού ζωγράφου.

 

Τι θα δείτε

 

Στην έκθεση ο επισκέπτης θα ακολουθήσει μια οργανική διαδρομή για να περνάει μέσα από διαδρόμους περιήγησης από ενότητα σε ενότητα. Πρώτα πρώτα θα αντικρίσει τον διάσημο καναπέ του καλλιτέχνη με τα δύο χείλη, ενώ στη συνέχεια θα εισέλθει σε μια μικρή αίθουσα σινεμά. Στη συνέχεια ακολουθεί το διαδραστικό κομμάτι και τέλος το μέρος όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει και να αναρτήσει το έργο του στις ψηφιακές οθόνες!

 

Όπως λέει και ο αρχιτέκτονας της έκθεσης, Στράτος Χατζηιωαννίδης:

 

 

 

Στους διαδρόμους της έκθεσης εμφανίζονται έργα κι επεξηγήσεις, για τους κυριότερους σταθμούς της καριέρας του καλλιτέχνη.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

 

  • Η περιήγηση διαρκεί από 45 έως 70 λεπτά,
  • Δεν συνίσταται σε επισκέπτες που πάσχουν από επιληψία,
  • Στην είσοδο λειτουργεί κατάστημα με επίσημα προϊόντα του Σαλβαντόρ Νταλί,
  • Ημέρες και ώρες: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 9.30 π.μ. – 9.30 μ.μ. και Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10.00 π.μ. – 10.00 μ.μ.
    Εισιτήρια: Κανονικό 15,00 €, Φοιτητικό / Παιδικό / ΑΜΕΑ / Ανέργων 12,00 € (για παιδιά από 5 ετών), Οικογένεια 4 ατόμων 50,00 € (2 ενήλικες και 2 παιδιά / 1 ενήλικας και 3 παιδιά),
  • Αποθήκη Γ’, Προβλήτα Α, Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Το κτήριο χωρίζεται σε δύο ορόφους και διαθέτει ασανσέρ.

 

Ο Νταλί σε «τίτλους»

 

Είναι ένας από τους σπουδαιότερους Ισπανούς ζωγράφους που έζησε τον 20ο αιώνα (1904-1989) και συνδέθηκε με το κίνημα του σουρεαλισμού.

 

Η εμμονή της μνήμης

 

Ο πιο γνωστός του πίνακας, μια ελαιογραφία σε καμβά (1931). Η σκηνή που απεικονίζεται είναι η έρημος, ενώ τα ρολόγια που λιώνουν αντιπροσωπεύουν το χάσιμο της σημασίας του χρόνου.

 

Γαλάτεια των σφαιρών

 

Απεικονίζει την Γκαλά (1952), τη σύζυγο Νταλί, φτιαγμένη μέσα από μια σειρά από σφαιρών. Ο Νταλί είχε ενδιαφερθεί πολύ για την πυρηνική φυσική. Αναγνωρίζοντας ότι η ύλη αποτελείται από άτομα που δεν ακουμπούσαν το ένα το άλλο, προσπάθησε να το επαναλάβει στην τέχνη, με αντικείμενα να αιωρούνται και να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

25.10.202418:05

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

25.10.202418:02

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή