Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Στη μνήμη των 57 – Συγκίνησε η μητέρα της Αγάπης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26/02/202413:57

Στη μνήμη των 57 – Συγκίνησε η μητέρα της Αγάπης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Λουλούδια άφησαν οι φοιτητές στο μνημείο για τα Τέμπη μετά τις ομιλίες που έκαναν όλων τα μάτια να βουρκώσουν

Στη μνήμη των 57 – Συγκίνησε η μητέρα της Αγάπης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των 57 θυμάτων των Τεμπών – 16 εκ των οποίων ήταν φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

 

Ανάμεσα στους ομιλητές βρέθηκε και η μητέρα της 22χρονης Αγάπης Τσακλίδου, Ελένη Βασάρα προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με την ομιλία της.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρακολούθησαν την εκδήλωση συγγενείς, φίλοι των θυμάτων, φοιτητές αλλά και απλοί πολίτες. Η Ελένη Βασάρα μίλησε για το χρονικό της προδιαγεγραμμένης τραγωδίας, τα λάθη, τις εγκληματικές παραλείψεις και τις προσπάθειες συγκάλυψης, παραθέτοντας ένα αναλυτικό ιστορικό.

 

«Σε αυτή την αίθουσα τόσες αναμνήσεις με την Αγάπη και με όλους εσάς. Να μιλήσουμε για το έγκλημα στα Τέμπη, όπου τόσο απροσδόκητα και αδιανόητα έχασα το παιδί μου. Όμως ανεξάρτητα από αυτό που βιώνω, έχω χρέος και στόχο ζωής να μιλάω και εκ μέρους της Αγάπης και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, όπως θα ήθελε και η Αγάπη και αναμφίβολα οι 57 ακόμη δικοί μας άνθρωποι που χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών. Για την αποκάλυψη των υπαιτίων ενόχων -όσο ψηλά και αν βρίσκονται- και την παραδειγματική τιμωρία τους. Για να μη ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με 57 νεκρούς».

 

 

«Αρκετοί από τους 180 τραυματίες, ήταν βαριά τραυματισμένοι. Ο Γεράσιμος, ο 20χρονος φοιτητής από τον Βόλο δίνει ακόμη μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Ένα χρόνο μετά, βρίσκεται σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού, σε κώμα. Σε δύο μέρες κλείνει ένας χρόνος από τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία της χώρας» τόνισε μιλώντας για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου.

Ακόμη, η κ. Βασάρα αναφέρθηκε στις βιαστικές κινήσεις για συγκάλυψη με την απομάκρυνση στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος.

«Δυστυχώς, οι παραλήπτες όλων των παραπάνω αδιαφορούσαν εγκληματικά. Αντί να πράξουν αυτό που έπρεπε, πληρώνονταν. Σκεπτόμενοι επί του πονηρού μάλιστα παραπληροφορήσαν, αφήνοντας να κυκλοφορούν αφίσες του ΟΣΕ με την τηλεδιοίκηση της Ρώμης».

«Η τέφρα πετάχτηκε, η ενέργεια αυτή αποτελεί ύψιστη ύβρη προς τους νεκρούς. Πρόκειται για ενέργεια που έγινε χωρίς καμία άδεια».

Παραλληλα τόνισε πως οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είναι σήμερα ελεύθεροι χωρίς να έχουν τιμωρηθεί, και χωρίς καν να εχουν μετακινηθει απο τις καίριες θέσεις εργασίας τους. Κάτι που αφήνει επίσης ερωτηματικά για απόκρυψη και καταστροφή στοιχείων.

Στη συνέχεια η ίδια εξαπέλυσε επίθεση στις εκάστοτε κυβερνήσεις που εδώ και μια δεκαετία, όπως τόνισε, δεν υλοποίησαν την σύμβαση 717 με την τελευταία αναβολή να ήταν για την 1η Μάρτη του 2023.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα συστήματα πυρασφάλειας, στα βίντεο του Επιβατικού τρένου που καταστράφηκαν, ενώ άργησαν να ζητηθούν από τον εφέτη ανακριτή, καθώς και για τις τρεις διαδοχικές εκρήξεις μετά την σύγκρουση, αφήνοντας αιχμές για μεταφορά παράνομων καυσίμων.

 

 

Η ίδια ολοκληρώνοντας την ομιλία της ζήτησε την τιμωρία όλων των ενόχων, μετατροπή πολλών κατηγοριών σε κακουργηματικές αλλά και απρόσκοπτη απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα όσα υψηλά κι αν βρίσκονται, με τον κόσμο να σηκώνεται όρθιος και να την χειροκροτά.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή