Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Αποκαλυπτήρια για το νέο κτήριο της ΕΥΑΘ στην Εγνατία! (ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16/02/202418:55

Αποκαλυπτήρια για το νέο κτήριο της ΕΥΑΘ στην Εγνατία! (ΦΩΤΟ)

Τέλος εποχής για τις σκαλωσιές έξω από το κτήριο – Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια

Αποκαλυπτήρια για το νέο κτήριο της ΕΥΑΘ στην Εγνατία! (ΦΩΤΟ)

 

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου της ΕΥΑΘ μετά από 2 χρόνια κατασκευών.

 

 

Τα βλέμματα τράβηξε το εξωτερικό μέρος του κτηρίου, το οποίο έχει πλέον ενέργειακη αυτάρκεια.

 

Συγκεκριμένα, το ανανεωμένο κτήριο είναι Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας κατά ΚΕΝΑΚ (nZEB):

 

  • Κλιματισμός με VRF της υψηλότερης κατηγορίας ενεργειακές απόδοσης,
  • Ανάκτηση θερμότητας με εναλλάκτες αέρα-αέρα στο σύστημα εξαερισμού,
  • Φωτισμός με LED,
  • 21 φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 5,25 kWp με net metering στο δώμα,
  • Σύστημα αυτοματισμών και ελέγχου των λειτουργιών του κτηρίου κατηγορίας Α κατά EN 15232 Το κτήριο είναι σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης και, μεταξύ άλλων, διαθέτει φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 5,25 ΚWp στο δώμα του για αυτοπαραγωγή net metering.

 

Το κέλυφός του είναι γυάλινο, με κινητές περσίδες και η κατασκευή του βασίζεται στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για ένα κτήριο-πρότυπο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με υψηλές ενεργειακές – περιβαλλοντικές επιδόσεις και ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ύφος, διαθέτει φωτισμούς LED, διευκολύνσεις για ΑμΕΑ, αίθουσα εκδηλώσεων, σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού και ελέγχου, το οποίο θα φιλοξενεί περίπου 100 εργαζόμενους.

 

Ενημέρωση για την ανακατασκευή του κτηρίου, τις επενδύσεις της εταιρίας αλλά και την επόμενη μέρα της ΕΥΑΘ, έδωσαν με ομιλίες τους ο πρόεδρος Άγις Παπαδόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος Άνθιμος Αμανατίδης και ο αντιπρόεδρος Γρηγόρης Πενέλης.

 

Άγις Παπαδόπουλος

 

Άνθιμος Αμανατίδης

 

Γρηγόρης Πενέλης

 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Κωνσταντινίδης οι Βουλευτές της ΝΔ κύριοι Καλαφάτης, Κούβελας και Καραόγλου και η Κατερίνα Νοτοπουλου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κύριος Αγγγελουδης και πρώην δήμαρχος κ. Ζέρβας. Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Φιλόθεος.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θωμάς Καραδήμος

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή