Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Ανησυχία για τους εμβολιασμούς στη Θεσσαλονίκη! Οι παράγοντες, το «σπάσιμο αυγών» με τους αρνητές και η περιβόητη καμπάνια…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23/09/202111:46

Ανησυχία για τους εμβολιασμούς στη Θεσσαλονίκη! Οι παράγοντες, το «σπάσιμο αυγών» με τους αρνητές και η περιβόητη καμπάνια…

Προβληματισμός σε κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση για τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στην Θεσσαλονίκη.

Ανησυχία για τους εμβολιασμούς στη Θεσσαλονίκη! Οι παράγοντες, το «σπάσιμο αυγών» με τους αρνητές και η περιβόητη καμπάνια…

Γράφει ThessNews-DESK

Προβληματισμός σε κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση για τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στην Θεσσαλονίκη.

 

Μετά από εννέα μήνες εμβολιασμών σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης ένας στους δύο πολίτες δεν έχει εμβολιαστεί παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και ενημερώσεις από την πολιτεία.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ζητήσει τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία προτρέποντας να ξεκινήσει μια καμπάνια εμβολιασμού.

Το θέμα της καμπάνιας τέθηκε κατά κάποιον τρόπο ξανά και χθες στην πρώτη σύσκεψη του νέου υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη με τους δημάρχους και την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης στη ΠΚΜ.

 

 

Σπάστε αυγά με τους αντιεμβολιαστές

Ο υπουργός αναρωτήθηκε για ποιους λόγους η Θεσσαλονίκη είναι τόσο χαμηλά στην εμβολιαστική κάλυψη την ώρα που υπέφερε πέρσι το φθινόπωρο από το δεύτερο κύμα, ενώ προέτρεψε τους δημάρχους να βγούνε μπροστά και να “σπάσουν αυγά” κόντρα στους αντιεμβολιαστές.

Μάλιστα η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την πραγματικότητα των social media όπου οι αντιδράσεις των αρνητών είναι έντονες χωρίς μάλιστα αντίλογο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου τόνισε μεταξύ άλλων πως πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη έτσι ώστε να μην επαναληφθεί ο περσινός Οκτώβρης. «Επιστρατεύουμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας για να πείσουμε τους διστακτικούς συμπολίτες μας. Στόχος δεν είναι η αντιπαράθεση αλλά η πειθώ» φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά των δημάρχων υπήρξε η διάθεση να βοηθήσουν και να συνδράμουν στην αύξηση των εμβολιασμών αλλά εξέφρασαν την άποψη ότι χρειάζεται συντονισμός από το υπουργείο.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε πως από την πρώτη στιγμή όλη η αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα στην εθνική προσπάθεια αλλά χρειάζεται συντονισμός. Ζήτησε να σταλεί επιχειρησιακό σχέδιο και ένα χρονοδιάγραμμα από το υπουργείο, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον κ. Πλεύρη.

 

 

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στην ανάλυσή του προς τον υπουργό εκτίμησε ότι μια σειρά παραγόντων ευθύνονται για την εικόνα της πόλης.

  • Μεγάλος και ενεργός ακόμα πυρήνας της Χρυσής Αυγής
  • Θρησκευτικά σωματεία με έντονη δράση
  • Παλαιοημερολογίτες
  • Μεγάλος πληθυσμός ελληνοπόντιων που φαίνεται ότι δεν εμβολιάζονται
  • Σχέσεις του πληθυσμού με ιερωμένους από το Άγιο Όρος που αντιτίθενται στον εμβολιασμό

Όσον αφορά στην καμπάνια εμβολιασμού, ο Σίμος Δανιηλίδης κάλεσε τον υπουργό Υγείας να στείλει ενημερωτικό υλικό ώστε οι δήμαρχοι να το μοιράσουν ακόμα και πόρτα-πόρτα για να πειστεί όλο και περισσότερος πληθυσμός.

 

 

Να προβληθούν τα θετικά παραδείγματα

Υπέρ της πειθούς στο θέμα των εμβολιασμών τάχθηκε εμφανώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ζήτησε να προβληθούν τα θετικά παραδείγματα προς την κοινωνία.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε επίσης μια τεκμηριωμένη ανάλυση σχετικά με τα κρούσματα και τις νοσηλείες αποδεικνύοντας την σημασία και το δώρο του εμβολιασμού. Σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τον Δεκέμβριο του 2020 υπήρχε καταγραφή περίπου 1.700 κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. Τότε οι νοσηλείες ξεπερνούσαν τις 860.  Την περασμένη Δευτέρα ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν σχεδόν ίδιος. Όμως οι νοσηλείες ήταν μόνον 164.

Παράλληλα στάθηκε και στο παράδειγμα της Πορτογαλίας όπου το  ποσοστό εμβολιασμού είναι 83,3%.

 

 

Όχι σε οριζόντια μέτρα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι είναι αναγκαία η τήρηση των προληπτικών μέτρων, τόνισε πως η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξανακλείσει λέγοντας όχι στα οριζόντια μέτρα.

Στον αντίποδα ζήτησε  μέτρα σε στοχευμένη γεωγραφική κατανομή και στοχευμένη έγκαιρη παρέμβαση όπου κρίνεται απαραίτητο.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:36

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:30

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202415:42

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή