Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Όχι νέα έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη! Στόχος η αύξηση των εμβολιασμών – Οι δηλώσεις Πλεύρη, Ζέρβα, Πατουλίδου (vids)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

22/09/202111:59

Όχι νέα έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη! Στόχος η αύξηση των εμβολιασμών – Οι δηλώσεις Πλεύρη, Ζέρβα, Πατουλίδου (vids)

Καμιά σκέψη για περαιτέρω έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε πρίν από λίγη ώρα ο Υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης

Όχι νέα έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη! Στόχος η αύξηση των εμβολιασμών – Οι δηλώσεις Πλεύρη, Ζέρβα, Πατουλίδου (vids)

Γράφει 3dsmin@

Καμιά σκέψη για περαιτέρω έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης παρουσία και της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα, σε συνάντησή του με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας στην Βίλλα Αλλατίνι.

 

Συγκεκριμένα ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως ο λόγος επίσκεψής τους είναι προληπτικός με σκοπό την ενημέρωση τόσο της διοίκησης των νοσοκομείων όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

« Έχουμε έρθει κλιμάκιο με την κ. Γκάγκα για να γίνει ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.  Ξεκαθαρίζουμε εξ’ αρχής ότι έχουμε έρθει προληπτικά. Δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα, αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τόσο τους διοικητές των Νοσοκομείων, όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κάποια νούμερα τα οποία θεωρούμε ότι χρειάζονται μια προσοχή και αυτό σχετίζεται με την αύξηση των νοσηλειών και των κρουσμάτων και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία. Στόχος μας είναι να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών που σε κάποιες περιοχές της Β. Ελλάδας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της Επικράτειας και παράλληλα να υπάρχει και η τήρηση των μέτρων», δήλωσε.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το αν έχει γίνει προσπάθεια για να πεισθεί ο κόσμος ο κ. Πλεύρης τόνισε πως «Υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν και σε αυτούς απευθυνόμαστε για να τους πείσουμε και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που φαντάζονται διαφορετικά θέματα, όμως εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η υποχρεωτικότητα σταματά στην παρούσα φάση στους υγειονομικούς, δεν τίθεται θέμα επέκτασης, είμαστε εδώ για να κάνουμε συζήτηση ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία και να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί».

 

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημείωσε, ότι ο σκοπός είναι να αποφύγουμε οποιαδήποτε περαιτέρω έξαρση για να μην έχουμε προβλήματα στην οικονομία και στην κοινωνία.

«Η πανδημία είναι εδώ και γι’ αυτό είμαστε κι εμείς εδώ. Έχουμε μια ενημέρωση από τον υπουργό και το 2021 δεν είναι 2020. Υπάρχουν τα εμβόλια και πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε περαιτέρω έξαρση κρουσμάτων», ανέφερε ο ίδιος.

 

 

Η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου μίλησε για τα περσινά λάθη κατά το τριήμερο του Πολιούχου στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι φέτος πρέπει να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τον εορτασμό της πόλης.

«Πέρυσι έγινε μια σύσκεψη ενόψει 28ης Οκτώβρη κάτι μπορεί να ξέφυγε, δεν υπήρχαν όμως εμβόλια ενώ φέτος υπάρχουν , υπάρχει μικρό ποσοστό εμβολιασμού άρα το γνωρίζουν όλοι και ο σκοπός είναι να βρεις την καλύτερη λύση αυτού του προβλήματος. Όλοι θέλουμε να είμαστε εδώ» τόνισε η κ. Πατουλίδου.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.10.202417:24

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:36

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:30

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή