Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Αγγελούδης: «Χρειαζόμαστε 5 εκατ. ευρώ για την βραδινή αποκομιδή των απορριμμάτων»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

29/01/202420:00

Αγγελούδης: «Χρειαζόμαστε 5 εκατ. ευρώ για την βραδινή αποκομιδή των απορριμμάτων»

«Δεν μπορεί να διαφωνήσει κάνεις πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο δομικών αλλαγών. Έχουν αφεθεί όμως επί δεκαετίες ανοιχτοί και ανεξόφλητοι λογαριασμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά

Αγγελούδης: «Χρειαζόμαστε 5 εκατ. ευρώ για την βραδινή αποκομιδή των απορριμμάτων»

Γράφει 3dsmin@

 

«Ενας δήμαρχος δεν μπορεί να είναι σιωπηλος, πρέπει να αναδεικνύει όταν υπάρχει υποστήριξη από την κυβέρνηση και να διεκδικεί όταν δεν συμβαίνει αυτό», ανέφερε εμφατικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης μιλώντας από το βήμα του Fast Forward Forum της εφημερίδας Μακεδονία, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

 

«Για να γίνει η Θεσσαλονίκη η πόλη των ολοκληρωμένων έργων θα πρέπει να υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα» σημείωσε ο κ. Αγγελούδης.

 

«Δεν μπορώ να μην παραδεχθώ ότι όταν ζήτησα από το πράσινο ταμείο χρηματοδότηση για την πλατεία Ελευθερίας δεν υπήρχε άμεση ανταπόκριση απο τον πρωθυπουργό», είπε.

 

«Δεν μπορεί να διαφωνήσει κάνεις πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο δομικών αλλαγών. Εχουν αφεθεί όμως επί δεκαετίες ανοιχτοί και ανεξόφλητοι λογαριασμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Κρατώ την δέσμευση σας υπουργέ ότι το μετρό θα είναι έτοιμο το Νοέμβριο. Θελουμε όμως και οι επεκτάσεις να προχωρήσουν με χρόνους Αθηνών και όχι Θεσσαλονίκης», συμπλήρωσε ο κ. Αγγελούδης απευθυνόμενος στον υπουργό υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

 

Ο κ. Αγγελούδης έκανε ειδική αναφορά στην ανάπλαση της δυτικής εισόδου, την επιτάχυνση των έργων της σιδηροδρομικής σύνδεσης του 6ου Προβλήτα, τη διαμόρφωση του χώρου γύρω από το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

 

«Πρεπει να σταματήσει γρήγορα η απαράδεκτη εικόνα με τις σιδηροδρομικες οδεύσεις των προηγούμενων ετών, οι οποίες πρέπει να απομακρύνθουν».

 

Για το Flyover ο δήμαρχος σημείωσε πως «δεν μιλάμε απλώς για μια καθυστέρηση, εδώ μιλάμε για μια σειρά από ανυπέρβλητα προβλήματα στην πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης. Μαλιστα αυτό καταγράφηκε και στην δημοσκόπηση όπου, το 51% των κατοίκων του νομού Θεσσαλονίκης δηλωσαν πως έχουν επηρεαστεί αρνητικά και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό στις μετακινήσεις τους από το flyover».

 

Μάλιστα ο δήμαρχος έκανε ξεχωριστή αναφορά και για το θέμα της φορτοεκφόρτωσης και το ωράριο αυτής.

 

«Υπήρξε η δέσμευση ότι θα έχουμε μια ουσιαστική αστυνόμευση με 110 αστυνομικούς. Υπαρχουν μόνο 45 με 50 αστυνομικοί που και αυτοί δεν είναι όλη την ώρα στους δρόμους. Δεύτερον είπαμε ότι πρέπει να δούμε το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων ώστε να γίνει το βράδυ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε αυτή την πρόταση. Χρειαζομαστε όμως κονδύλια 5 εκατ. ευρώ ετησίως για να μπορέσει να εφαρμοστεί», τόνισε και κατέληξε ζητώντας ολιγόμηνη καθυστέρηση στις εργασίες ώστε να γίνουν οι αρμόδιες ενέργειες και προετοιμασίες.

 

«Αυτό που έχω να ζητήσω είναι αν δεν μπορούμε να τα κάνουμε χθες, να δώσουμε μια ολιγόμηνη παράταση, ώστε να ετοιμαστούμε για όλα αυτά και να τα λύσουμε».

 

Σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ τόνισε ότι «Δικιά μας θέση ήταν ότι η ΔΕΘ μπορεί να συνυπάρξει με τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου με μια τροποποίηση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, έχοντας έναν ενιαίο χώρο πρασίνου και να προστεθούν τα επιπλέον 14 στρέμματα της Αγίας Φωτεινής και διεκδικώντας τις εκτάσεις του Γ’ Σώματος Στρατού. Είναι μια πρόταση του ορθολογισμού, του μέτρου και της πλειοψηφίας των Θεσσαλονικέων που θέλουν να δουν να υλοποιούνται τα έργα».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή