Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / ΑΠΘ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές (VIDEO-ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

29/01/202411:36

ΑΠΘ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές (VIDEO-ΦΩΤΟ)

«Οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη εισαγγελική παρέμβαση»  αναγράφουν σε πανό οι φοιτητές

ΑΠΘ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Γράφει 3dsmin@

 

Αναβρασμός επικρατεί και αυτή την εβδομάδα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με τους φοιτητές, να προχωρούν σε καταλήψεις των σχολών τους και να προβαίνουν σε μαζικές διαμαρτυρίες.

 

 

Περισσότερες από 30 σχολές και τμήματα τελούν υπό κατάληψη, ενώ σήμερα συνεχίζονται και οι γενικές συνελεύσεις με τους φοιτητές να δηλώνουν πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα καλούν όλους τους πολίτες στο μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα.

Παράλληλα οι ίδιοι καταγγέλλουν την απαράδεκτη απόφαση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων στα Πανεπιστήμια.

 

.

Ο Δημήτρης Ραπτάκης, καθηγητής, μέλος του ΕΣΔΕΠ, σημείωσε ότι: «σήμερα το πρωί είχαμε μια συνάντηση με τον εκτελοντα χρέη Πρύτανη. Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρχαν απειλές και εκβιασμοί από πλευράς Κυβέρνησης προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις τους. Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τις εξετάσεις ώστε να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα. Ζητήσαμε από τη διοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οφείλει να τοποθετηθεί για τους εκβιασμούς όπως και για το επίμαχο νομοσχέδιο. Τα πτυχία αυτά θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στα εργασιακά δικαιώματα όσο και στις αμοιβές, ακόμη όμως και στο δικό μας ερευνητικό έργο».

 

 

«Πραγματοποιούν σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι παρέμβαση διαμαρτυρίας εδώ στην Πρυτανεία ενάντια στις απαράδεκτες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εισαγγελική παρέμβαση ενάντια στις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις. Με αυτή την πράξη η Κυβέρνηση έχει κάνει ξεκάθαρο ότι δεν την νοιάζουν πραγματικά ούτε οι σπουδές μας, ούτε η εξεταστική που τόσο πολύ προέβαλαν σαν επιχείρημα. Αυτό που την νοιάζει είναι να περάσει αυτό το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

 

 

Τώρα αξιοποιούν τις μορφές της καταστολής, της συκοφαντίας, της τρομοκρατίας των φοιτητών. Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας κάνουμε ξεκάθαρο πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το δίλημμα δεν είναι εξεταστική ή αγώνας, αλλά επειδή παλεύουμε να αναβαθμίσουμε τις σπουδές μας θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα. Αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση αντί να ασχολείται με τα κύρια που απασχολούν σήμερα τους φοιτητές, την χρόνια υπόχρηματοδότηση, τις ελλείψεις σε καθηγητές, τις άθλιες υποδομές στα Πανεπιστήμια, την τραγική κατάσταση στις εστίες, το γεγονός ότι σε πολλές λέσχες συνεχίζεται η προσπάθεια να επιβληθεί αντίτιμο. Απέναντι σε όλη αυτή την προσπάθεια εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δεν θα αποδεχτούμε την τρομοκρατία», ανέφερε από την πλευρά του ο Χρήστος Ιγνατιάδης, γραμματέας του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Ιατρικής ΑΠΘ.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή