Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Στις 13:00 η συνέντευξη Τύπου Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ – Τι είπε χθες για τη Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

19/09/202109:16

Στις 13:00 η συνέντευξη Τύπου Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ – Τι είπε χθες για τη Θεσσαλονίκη

Σε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας και τις εξαγγελίες του κόμματός του για τη συμπρωτεύουσα.

Στις 13:00 η συνέντευξη Τύπου Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ – Τι είπε χθες για τη Θεσσαλονίκη

Γράφει ThessNews-DESK

Με τη συνέντευξη Τύπου, που θα ξεκινήσει στις 13:00 στο “Βελλίδειο”, θα ολοκληρωθεί η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 85η ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να απαντήσει με σαφήνεια στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών, ενώ θα επιχειρήσει να αποδομήσει για μία ακόμα φορά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη

Εντωμεταξύ, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής ομιλίας του στην 85η ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε, μεταξύ άλλων, το σχέδιο του κόμματός του για τη Θεσσαλονίκη.

«Θα αναβαθμίσουμε τη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλίες ολοκλήρωσης υποδομών που καθιστούν την πόλη σύγχρονη μητρόπολη: Μετρό και επεκτάσεις, Λιμάνι, Αεροδρόμιο, οδικές συνδέσεις, ηλεκτροκίνηση σιδηροδρόμου, χρηματοδότηση της πόλης με 3,5 εκατομμύρια ευρώ για δράσεις καθαριότητας, ανακύκλωση και κυκλική οικονομία, εκατοντάδες εργαζόμενους στη δασοπροστασία και εμβληματικές παρεμβάσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου», τόνισε αρχικά.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Θα γίνουν εμβληματικές παρεμβάσεις, όπως: Η ανάπλαση της ΔΕΘ, η απόδοση των στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα, το μουσείο Ολοκαυτώματος και το νέο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ. Αλλά και με αξιοποίηση του περιβαλλοντικού πλεονεκτήματος της Θεσσαλονίκης. Με το Φορέα Θερμαϊκού Κόλπου, το παράκτιο μέτωπο, την αναβάθμιση περιοχών από τη βιομηχανική ρύπανση, την οργάνωση της βιομηχανικής ζώνης Καλοχωρίου. Και σήμερα δύο χρόνια μετά, τι έχει γίνει στη Πόλη; Στον ΟΑΣΘ ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη προμήθεια 350 καινούργιων λεωφορείων».

Για Μετρό: “Ο Μητσοτάκης ουσιαστικά εκδικείται τη Θεσσαλονίκη”

Ειδική αναφορά επιφύλαξε για το Μετρό Θεσσαλονίκης: «Το Μετρό ξαναέγινε ανέκδοτο. Εμείς το παραλάβαμε σταματημένο στο 30% και το παραδώσαμε στο 80% το 2019. Με προοπτική λειτουργίας της κεντρικής γραμμής από το 2020 για όλους στους σταθμούς πλην της Βενιζέλου, και η γραμμή Καλαμαριάς το 2021. Και ήρθε ο κος Μητσοτάκης και αποφάσισε να εκδικηθεί όχι το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους Θεσσαλονικείς, τη Θεσσαλονίκη και τη πολιτισμική της κληρονομιά. Με μια επιλογή απόσπασης των αρχαίων από το Σταθμό της Βενιζέλου που θα αυξήσει σημαντικά το κόστος του έργου, το χρόνο παράδοσης αλλά και το όφελος του αναδόχου».

Μάλιστα, η επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα: «Αλλά δεν είναι μόνο το Μετρό που αποδεικνύει ότι ο κος Μητσοτάκης εκδικείται τη Θεσσαλονίκη. Είναι η σιδηροδρομική Εγνατία που αγνοείται η τύχη της. Είναι το διαμετακομιστικό στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου που έχει παγώσει. Είναι ο Φορέας Διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου που απαξιώθηκε. Είναι το στρατόπεδο Κόδρα, που η απόδοσή του πάγωσε. Είναι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης που πια δεν θα έχει καμία αναπτυξιακή αρμοδιότητα. Είναι το γήπεδο του ΠΑΟΚ που ούτε αυτό προχωρά, παρά τις δεσμεύσεις. Και είναι τέλος η ολοκληρωτική απουσία της Θεσσαλονίκης από τα κονδύλια για το Ταμείο ανάκαμψης».

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε με την εξής δέσμευση: «Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αφήσει ολόκληρη τη πόλη και τις ανάγκες της έξω από το σχεδιασμό χρηματοδότησης. Αποφάσισε να σβήσει τη πόλη από τον αναπτυξιακό χάρτη. Εγώ σήμερα, μια και μόνη δέσμευση σας καταθέτω. Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα ανασχεδιαστούν με προτεραιότητα τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα θα ξαναμπούν με δεσπόζουσα θέση, όπως τους αξίζει, στο χάρτη της παραγωγικής ανασυγκρότησης και του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202409:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή