Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / MG ZS Luxury 1.5L VTI Tech : Το προσιτό SUV!

AUTO MOTOSPORTS

16/12/202313:51

MG ZS Luxury 1.5L VTI Tech : Το προσιτό SUV!

Οι τιμές ξεκινούν από 18.950€ με την Luxury εικονιζόμενη έκδοση να κοστίζει 20.550€

MG ZS Luxury 1.5L VTI Tech : Το προσιτό SUV!

 

 

Θα μπορούσε και καλύτερα, από την 4η θέση που τερμάτισε ως φιναλίστ για τον τίτλο του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» για την Ελλάδα, το ολόφρεσκο SUV της MG το ZS, το οποίο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, κατάφερε να κλέψει την παράσταση των πωλήσεων στην δημοφιλέστατη κατηγορία των SUV στην χώρα μας.

 

Είχα την ευκαιρία να το οδηγήσω την ημέρα κατά την οποία έγινε η παρουσίασή του και συστήθηκε στο ελληνικό κοινό! Από τότε, ανέμενα την ώρα εκείνη που θα το οδηγούσα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στεκόταν στο πάρκινγκ της αντιπροσωπείας SINIS S.A στην Θεσσαλονίκη, αναμένοντας υπομονετικά την παραλαβή του από μένα γιατί…. του το είχα τάξει ότι, θα το πάω μια βόλτα!

Το MG ZS της δοκιμής μας ήταν σε πορτοκαλοκίτρινη απόχρωση που έκανε όσους το έβλεπαν για πρώτη φορά, να αναρωτιούνται για την ταυτότητα του. Εφοδιασμένο με έναν 1.500 άρι ατμοσφαιρικό κινητήρα τεχνολογίας VTI, απόδοσης 106 ίππων, προσθιοκίνητο με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Προορισμός .. το όρος Πάικο για την διοργάνωση του χειμερινού αγώνα ορεινού τρεξίματος, Aligari Run.

Η πρόσβαση στα Μεγάλα Λιβάδια του όρους Πάϊκο, γίνεται μέσω της Εθνικής Οδού που ενώνει την Θεσσαλονίκη με το τελωνείο των Ευζώνων, και μέσω του Πολυκάστρου, κανείς φτάνει στην κρασομάνα Γουμένισσα μετά από μία ώρα και κάτι. Η διαδρομή αυτή αποτελεί πραγματική πρόκληση για όλα τα υποψήφια προς αγορά suv οχήματα, τα οποία όπως λένε συνδυάζουν τα πάντα και σε καλή τιμή!

 

Το MG ZS φάνηκε αρκετά άνετο στην παρέα των 3ων συναδέλφων που φιλοξενούσε στα καθίσματα του, αλλά και στο ευρύχωρο πορτ μπαγκάζ, που φορτώσαμε όλο τον εξοπλισμό μας! Η αίσθηση κύλισης κυμάνθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, παρόλο που στις ανηφόρες χρειαζόταν συχνά πυκνά να κατεβάσουμε ταχύτητα, για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις τις ανάβασης!

Η έλλειψη turbo, από τον 1.500άρι κινητήρα είναι εμφανέστατη, αλλά όχι και αποτρεπτική για να αποκτήσει κανείς στην χώρα μας το συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο φαντάζει ως μία καλή λύση, αν λάβει κανείς υπ όψιν του τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου.

Μου άρεσε η θέση οδήγησης, η οποία είναι αρκετά ψηλή, όμως με άπλετη περιφερειακή ορατότητα, δυνατά Led φώτα, και αρκετή απόσταση από την άσφαλτο, γεγονός που του επιτρέπει να κινηθεί και σε βατούς χωματόδρομους! Οι τιμές μέσης κατανάλωσης κυμάνθηκαν κοντά στα 7 λίτρα/100χλμ, με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 120km. Το MG ZS μπορεί να μην βάζει φωτιά στην άσφαλτο με τις επιδόσεις του, όμως πηγαίνει όσο το πόδι πιέζει το δεξί πεντάλ.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι στην Ελληνική αγορά το ZS διατίθεται και στην έκδοση με 1.000άρι turbo κινητήρα απόδοσης 111ίππων με αυτόματο ή μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.
Ο εσωτερικό διάκοσμος του εντυπωσιακού κατά τα άλλα MG ZS, είναι αρκετά προσεγμένος, και ιδιαίτερα ικανοποιητικός θα έλεγα καθώς, εφοδιάζεται με πληθώρα βασικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, που εξυπηρετούν άπλετα τις ανάγκες των επιβατών του.
Σε γενικές γραμμές μου άρεσε, και απόλαυσα το ταξίδι μαζί του, είχα ότι ήθελα στο ύψος των ματιών μου και όταν έφτασα στον προορισμό μου κατέβηκα ατσαλάκωτος!

Σαφέστατα αποτελεί μια πραγματική value for money επιλογή στην κατηγορία του, για εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν ένα suv το οποίο όχι μόνο μπορούν να αποκτήσουν, αλλά να συντηρήσουν κιόλας. Η εισαγωγική αντιπροσωπεία της MG η Συγγελίδης Group έχει φροντίσει για την τεχνική υποστήριξη όλων των μοντέλων MG παρέχοντας άμεσα οποιοδήποτε ανταλλακτικό και αν χρειαστούν οι κάτοχοί τους.

Το μοντέλο της δοκιμής μας το MG ZS 1.5L VTI – Tech, μας άφησε καλές εντυπώσεις, και ακόμη καλύτερες όταν μάθαμε το πόσο κοστίζει! Οι τιμές ξεκινούν από 18.950€, η δική μας έκδοση ήταν η Luxury και κοστίζει 20.550€, την οποία αξίζει να δείτε και να οδηγήσετε! Πολλοί θα μου πουν ότι είναι Κινέζικης προέλευσης όμως, έλα που κάνει την διαφορά, και φαντάζει επαρκώς αξιόπιστο;

Ευχαρίστως θα το οδηγούσα και πάλι για κάποιο μεγαλύτερο ταξίδι σε κάποιο άλλο μέρος της Άλλης Ελλάδας που αντιστέκεται, και δεν μιζεριάζει παρά, κοιτάζει μπροστά οδηγώντας με αξιοπρέπεια στο μέλλον μιας προσιτής αυτοκίνησης.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Παντελής Τζερτζεβέλης

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή