Η Θεσσαλονίκη και οι chef της επιμένουν να πρωτοπορούν και να αναδεικνύουν εξαιρετικά εορταστικά πιάτα για τις ημέρες των εορτών προσκαλώντας όλους μας να τα απολαύσουμε!
Εθιστικά…Cronuts στο Morrison
Μια απολαυστική και γλυκιά εμπειρία σε περιμένει όταν επισκεφθείς το Morrison. Στον κατάλογο του brunch θα βρεις τα λαχταριστά μας cronuts, έναν συνδυασμό γεύσης donuts και ζύμης κρουασάν! Για τους λάτρεις της λευκής σοκολάτας, Vanilla cronuts με κρέμα λευκής σοκολάτας, μαρμελάδα και φρέσκα φρούτα του δάσους. Για τους απαιτητικούς της σοκολάτας, Chocolate cronuts, ένας “πειρασμός” μερέντας, που ξεχειλίζει με μπανάνα και αρωματική καραμέλα βουτύρου με μπισκότο. Με μια λέξη… εθισμός!
Διεύθυνση: Στην ταράτσα του κτιρίου Morris 17ης Νοέμβριου 87 στην Πυλαία τηλ. 2316020535. Chef: Αναγνώστης Χαραλαμπίδης
Το Country Eating στα καλύτερα του στο Tzaki Ho
Στο Tzaki Ho στον Χορτιάτη, θαυμάζαμε τις περίφημες πατάτες κομπλέ του Tiffany’s στην Ικτίνου. Έτσι κάναμε τη δική μας εκδοχή. Οι περίφημες πατάτες κομπλέ με σιφόν παρμεζάνας, προσούτο Δράμας, ρίγανη Χορτιάτη και ανθό αλατιού Παλαιόχωρας Κρήτης. Η απόλαυση δικιά σας.
Διεύθυνση: Δράγου 2, Χορτιάτης. Head Chef: Πρόδρομος Ασημάκης
Θαλασσινός αέρας στο μενού του Marea
Σφυρίδα Φρικασέ. Ένα πιάτο για τις γιορτινές μέρες που μαγειρεύεται αργά με μεράκι και αγάπη. Μια πολύ καλή επιλογή για μια πιο ελαφριά γευστική εμπειρία σε σχέση με τα πλούσια παραδοσιακά γεύματα των γιορτών.
Διεύθυνση: Λώρη Μαργαρίτη 13. Τηλ.: 2310257696. Chef Κοτσιβός Δημήτρης.
«Φωλιά» γεύσης στο Ανφάν Γκατέ
Το πιο αγαπημένο μας πιάτο. Το μαγειρέψαμε σε χιλιάδες φιλοξενούμενούς μας, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Πρωθυπουργό μας όταν επισκέφθηκαν το Ανφάν Γκατέ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Κατσικίσιο τυρί γκερεμέζι, μαρμελάδα περγαμόντο και αγάπη…
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 159Α, Τελλόγλειο Ίδρυμα. Τηλ. 2310247307. Chef: Αλέξανδρο Πέγιο.
Η εμπειρία του «μαγειρευτού» στο Iberico
Συνδυάζοντας οικείες πρώτες ύλες και βασιζόμενο στο γεγονός ότι η γεύση είναι το πιο ισχυρό συστατικό της μνήμης, το Iberico πρωτοτύπησε και προσφέρει πλέον στους πελάτες του και εκλεκτό μαγειρευτό φαγητό.Το κωδικολόγιο του μαγειρευτού στην κρεατοφαγία είναι πάρα πολύ μεγάλο και ο κόσμος πάντα έτοιμος να το δεχτεί. Μαγειρευτό στο Iberico, λοιπόν…
Διεύθυνση: Νικ. Μάντζαρου 18 & Κώττα Ρούλια. Chef: Παρασκευάς Χατζιάρα.
Πάπια με “άρωμα Χριστουγέννων” στο Μανιτάρι
Ιδιαίτερες γαστρονομικές απολαύσεις δημιουργεί και φέτος το εστιατόριο Μανιτάρι. Τα εορταστικά του πιάτα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Για φέτος ο chef de cuisine του εστιατορίου, προτείνει στήθος πάπιας με πορτοκάλι και γλυκάνισο, πουρέ καρότου και γλασαρισμένα λαχανικά. Αν είστε λάτρεις της πάπιας, στο Μανιτάρι σίγουρα θα την απολαύσετε!
Διεύθυνση: Θ. Σοφούλη 57, Καλαμαριά στον 2ο όροφο του εμπορικού κέντρου της Σοφούλη τηλ. 2310415289. Chef: Δημήτρης Σταφυλλίδης.
Allegro μενού με διεθνείς αναφορές
Το ALLEGRO ξεκινάει τη λειτουργία από το πρωί με καφέ και brunch με συντροφιά την απέραντη γαλάζια θέα του Θερμαϊκού, συνεχίζει με πλήρες lunch και dinner menu και κλείνει τα βράδια με γευστικά συνοδευτικά κρασιού και cocktail. Το ALLEGRO επίσης εξειδικεύεται στα εταιρικά μενού, καθώς συνδυάζει τις άφθονες γευστικές επιλογές, με την ιδιωτικότητα του χώρου, το εξαιρετικό περιβάλλον και την άνεση του δωρεάν πάρκινγκ στον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων του Μεγάρου Μουσικής.
Διεύθυνση: 5ος όροφος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Chef: Γιάννος Σδούγγας.
ΠΙΑΤΟ: ΑΠΟΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ
Διπλογευστική αποδόμηση μουσακά, που καταλήγει σε μια υπέροχη γεύση στιφάδου. Μια καινοτόμα γευστική αντίληψη, που εξελίσσεται και μας οδηγεί σε νέους δρόμους γευστικών απολαύσεων. Μια νέα μαγειρική εμπειρία και μια απολαυστική μορφή μαγειρικής έκφρασης, που για πρώτη φορά «δένει» δύο πατροπαράδοτες γεύσεις σε ένα πιάτο.