Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Δώδεκα χρόνια κάθειρξη στον 36χρονο που παρίστανε αστυνομικό και κατείχε πορνογραφικό υλικό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13/12/202316:31

Δώδεκα χρόνια κάθειρξη στον 36χρονο που παρίστανε αστυνομικό και κατείχε πορνογραφικό υλικό

Με συνολική ποινή καθείρξεως 12 χρόνια και τρεις μήνες καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 36χρονος που παρίστανε Γερμανό αστυνομικό της Frondex και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Δώδεκα χρόνια κάθειρξη στον 36χρονο που παρίστανε αστυνομικό και κατείχε πορνογραφικό υλικό

Γράφει 3dsmin@

 

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κάθισε σήμερα το μεσημέρι ο 36χρονος που παρίστανε Γερμανό αστυνομικό της Frondex και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, μετά τον εντοπισμό του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου του 2022, έξω από το σπίτι όπου διέμενε, στην περιοχή των Συκεών.

 

Κατά την απολογία του ο 36χρονος μίλησε για την παραμονή του στην Ελλάδα, το πορνογραφικό υλικό, τις πλαστές πινακίδες, αλλά και όσα βρέθηκαν παράνομα στην κατοχή του.

«Ήμουν 4 χρόνια στην Ελλάδα για να ψάξω ένα σπίτι για τη μητέρα μου. Είμαι υιοθετημένος, οι βιολογικοί μου γονείς είναι Έλληνες και υιοθετήθηκα και γεννήθηκα στη Γερμανία. Έχω επαφές με τη γιαγιά μου, όταν έχω χρόνο έρχομαι διακοπές στην Ελλάδα. Αν υπάρξει επικοινωνία με τις γερμανικές αρχές θα αποδειχθεί αυτό. Δεν γνώριζα ότι απαγορεύεται στην Ελλάδα να κατέχεις πορνογραφικό υλικό ανηλίκων».

Για τα χιλιάδες αρχεία πορνογραφικού υλικού, ο 36χρονος υποστήριξε ότι τα έχει ακόμα στο κινητό του λόγω της κατηγορίας που τον βαραίνει στη Γερμανία. «Τα είχα στο κινητό μου γιατί ήταν αποδεικτικά στοιχεία υπόθεσης για την οποία κατηγορούμαι στη Γερμανία», κατέληξε.

«Δεν είναι δηλωμένες οι πινακίδες του αυτοκινήτου μου», σημείωσε σχετικά με το ΙΧ αυτοκίνητο.

«Δεν εμφανίστηκα ως αστυνομικός, δεν υπάρχει κάποιος μάρτυρας που να επιβεβαιώνει αυτό που το πράγμα. Κρατούμαι παράνομα στην Ελλάδα, βρίσκομαι εδώ ένα χρόνο. Ήρθα λόγω της ασθένειας της μητέρας μου (καρκίνος) ίσως να την βοηθούσε το κλίμα, αλλά ίσως θα είχε και μια καλύτερη θεραπεία. Έχω να δω την μητέρα μου, την σύζυγο μου και τα παιδιά μου ένα χρόνο. Η μητέρα μου έχει πολλά προβλήματα».

«Ήταν να δουλέψω σε ένα τηλεφωνικό κέντρο, στη Vodafone», ανέφερε σχετικά με την εργασία του.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι «τις πλαστές πινακίδες της ήθελα για το δωμάτιο του. Τις πινακίδες που βρέθηκαν στην Lamborghini της αγόρασα για το αυτοκίνητο μου, ένα άλλο αυτοκίνητο Audi.

Ερωτηθείς από την εισαγγελέα της έδρας τι δήλωσε ως ιδιότητά και τον δέχθηκαν στο 424 Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης απάντησε:
«Έδειξα την γερμανική μου ταυτότητα, δεν είπα ότι ήμουν αστυνομικός».

Όσον αφορά την αστυνομική στολή που βρέθηκε στην κατοχή του απάντησε πως ήθελε απλώς να την αγοράσει και ότι κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται στην Ελλάδα, το να αγοράσεις δηλαδή μια τέτοια στολή.

Στην οικία του βρέθηκε ένα παιδικό κοντό σορτς, ο ίδιος απάντησε πως είναι του γιου του, και ότι αρχές Οκτωβρίου ήρθαν στο σπίτι του η σύζυγος του και το παιδί του κι έτσι έμεινε εκεί το σορτς.

Ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις σχετικά με το πως βρέθηκαν τα έγγραφα αστυνομικού στην κατοχή του.

Υπενθυμίζεται ότι για τον συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αντιποίηση.

Σε βάρος του διαπιστώθηκε πως εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για κυβερνοέγκληματα και απάτες.

Ειδικότερα, ο 35χρονος βρισκόταν στην Ελλάδα τουλάχιστον από το 2019 και με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας κινούταν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών παριστάνοντας άλλες φορές τον Γερμανό αστυνομικό που υπηρετεί σε ειδικό κλιμάκιο στην Ελλάδα και είχε σαν αντικείμενο τον εντοπισμό παιδόφιλων και άλλες φορές τον Έλληνα αστυνομικό.

Όπως εξακριβώθηκε, ο συλληφθείς δεν είχε καμιά σχέση με την γερμανική αστυνομία και τα έγγραφα τα οποία κατείχε, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ότι αποδείκνυαν την υποτιθέμενη ιδιότητά του, ήταν πλαστά.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο στον αποθηκευτικό χώρο του οποίου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αρχείων φωτογραφίας και βίντεο, που αφορούν υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο φερόμενος δράστης φέροντας στολή της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβη σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων παριστάνοντας τον αστυνομικό.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο όχημα και στην οικία του εντοπίστηκαν δύο κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας γερμανικών αρχών εκ των οποίων τουλάχιστον η μία ήταν πλαστή, διάφορα παραπεμπτικά και ιατρικές εξετάσεις από νοσοκομείο, πλαστά σημειώματα αποδοχών των γερμανικών αρχών, έγγραφα με στοιχεία ταυτότητας άλλου ατόμου, καθώς και μια πλήρης στολή Έλληνα αστυνομικού.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202419:36

              Είναι φορές που στην κυριολεξία δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον Όλυμπο. Όποια διαδρομή και να ακολουθήσεις, σίγουρα θα γεμίσεις την ψυχή σου με αξέχαστες εικόνες, όμορφες μυρωδιές και υπέροχα χρώματα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή