Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / REVEILLON DREAMS

ΕΛΛΑΔΑ

18/12/202310:45

REVEILLON DREAMS

REVEILLON DREAMS

Γράφει thessnews

 

Είστε προσκεκλημένη! Σε πάρτυ για την υποδοχή του 2024, σε σπίτι φίλων ή συγγενών παραμονή Χριστουγέννων. Με ορθάνοιχτα τα φύλλα της ντουλάπας, εξετάζετε σχολαστικά την γκαρνταρόμπα σας. Το ένα το έχουν δει, αυτό είναι τελείως ντεμοντέ, τι θα φορέσουν άραγε οι άλλες, να μη δείχνω εκτός τόπου και χρόνου. Με μια φράση η γνωστή γυναικεία κραυγή «Δεν έχω τι να βάλω!»! Μπορεί και να μη γνωρίζετε τι παίζει φέτος στη Μόδα. Ευτυχώς, υπάρχουν οι ειδικοί και αν ακούσουμε τις συμβουλές τους, σίγουρα θα κλέψουμε -και φέτος- τις εντυπώσεις!

 

ANNA KAPSALI-STYLE FAX

Σημείο αναφοράς για όσες γυναίκες έψαχναν τα ρούχα που έβλεπαν στις σελίδες των μεγαλύτερων περιοδικών Μόδας του κόσμου, η μπουτίκ της Άννας Καψάλη εδώ και χρόνια χαρακτηρίζεται από το avant gard βλέμμα της fashion stylist!

Βελούδο, δαντέλες, φτερά και παγέτες, κυρίως παγέτες αλλά πιο λουσάτες και μερικές φορές διακοσμημένες είναι στα must των φετινών εορτών. «Αν δεν τα τολμήσετε όλα, τολμήστε ένα τουλάχιστον φέτος!» υπογραμμίζει. Ένα μπλουζάκι γεμάτο παγέτες ή ένα cropped top με Swarovski είναι ικανό να μεταμορφώσει και να αναβαθμίσει τις εμφανίσεις σας και όχι μόνο αυτό, αλλά και να σας… αδυνατίσει! Η παγέτα, ειδικά η ασημί, «σβήνει» τις ατέλειες και κλέβει γύρω στους 3 πόντους από τη σιλουέτα σας!» υποστηρίζει και την πιστεύουμε!

 

Πιο δύσκολο να φορεθεί αλλά εξίσου εντυπωσιακό είναι το βελούδο, που φέτος κυκλοφορεί σε όλες τις αποχρώσεις αλλά αγαπημένο είναι το πράσινο και το μπορντό, χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία. Συνδυάστε τα με λουστρίν ψηλοτάκουνες γόβες ή πέδιλα. Τέλος, η παρεξηγημένη δαντέλα επιστρέφει σε φορέματα, καλσόν ακόμη και σε κολάν: best seller αυτή τη σεζόν είναι τα leggings από δαντέλα! Φορέστε τα με σατέν μίνι φορέματα και με φορέματα με φτερά! Οι γιορτές φέτος θέλουν λάμψη και υπερβολή!» συμβουλεύει.

 

MAISON FALIAKOS

Το 1981 ο θρυλικός σχεδιαστής Κώστας Φαλιάκος ανοίγει το haute couture atelier του. Το Maison Faliakos περνά το 2003 στα δημιουργικά χέρια του Θεσσαλονικιού σχεδιαστή Χρήστου Πετρίδη μετά τον θάνατό του. Πιστός στις αρχές του ιδρυτή, για υψηλή ποιότητα σε ύφασμα, fitting αλλά και ραφή, ο Χρήστος Πετρίδης θα οδηγήσει τον ιστορικό οίκο στο σήμερα, σε μονοπάτια πιο σύγχρονα. Πάνω απ΄ όλα η φόρμα, σχεδόν αρχιτεκτονική. Με σεβασμό στις γυναικείες καμπύλες και «κρυμμένες» εφαρμογές τεχνικών υψηλής ραπτικής, οι προτάσεις του Maison Faliakos είναι αέρινες, sexy αλλά όχι ακραίες, είναι δημιουργίες «ελεύθερες» να ακολουθήσουν τις κινήσεις του ξέφρενου πάρτυ υποδοχής του Νέου Χρόνου. «Για τις γιορτές, προτείνουμε μια συμβίωση πάνω στον απόλυτο γυναικείο πυρήνα, που είναι ταυτόχρονα ρευστός και συμπαγής, αιθέριος και δομημένος μαζί, λαμπερός, απαστράπτων και ταυτόχρονα εύθραυστος» περιγράφει. Με λίγα λόγια κομψότητα και λιτότητα και μία συμβουλή: όχι στο υπερβολικό styling!

 

CLARA GIOIA

Όταν η δεύτερη γενιά ενός οίκου αναλαμβάνει να δώσει νέα πνοή στην couture παράδοση, μπορεί να προκύψουν δημιουργικές διαφωνίες! 50 χρόνια μετρά η ιστορία που κέντησε σε πολύτιμα υφάσματα η Clara Gioia και τώρα η κόρη της, Δήμητρα Σιδηροπούλου-Κιρλαγκίτση, αναλαμβάνει να μυήσει στο παιχνίδι του άψογου cutting και της υψηλής ποιότητας τη δική της, Instagram-ική γενιά! «Πρωταγωνιστής τα Χριστούγεννα θα πρότεινα να είναι η διαχρονική μαύρη δαντέλα, με τον νέο τρόπο της faux διαφάνειας. Αυτής που φαίνεται σαν να είναι «γυμνή» αλλά χωρίς να είναι!» εξηγεί η Δήμητρα. Όσο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς; «Να μαγνητίσουμε τα βλέμματα με παγέτες, που είναι τόσο trendy, σε total look. Για μένα, το απόλυτο στυλ το δημιουργεί η σωστή επιλογή των παπουτσιών. Σε ένα luxurious αλλά μίνιμαλ φόρεμα θα φορούσα τις πιο λαμπερές satin γόβες, γεμάτες Swarovski, ενώ σε ένα πλούσιο, στολισμένο ύφασμα, θα έβαζα μια παιχνιδιάρικη πινελιά, για contrast, ένα ζευγάρι λεοπάρ γόβες, για παράδειγμα!» Follow her!

NASSOS

Είδε τις δημιουργίες του να αγκαλιάζουν τις καμπύλες της Σοφία Λόρεν. Η Σάρον Στόουν σήκωσε μπροστά του τα χέρια της για να περάσει το φόρεμά του και να βγει στην πασαρέλα. 24 χρόνια ο Νassos αναμειγνύει μοναδικά ετερόκλητα υφάσματα, προσθέτει λεπτομέρειες απίθανες, αναδεικνύει τα δυνατά σημεία του γυναικείου σώματος και…ορκίζεται στο μαύρο! Το μαύρο μεν αλλά glam, λαμπερό, ανατρεπτικό, θηλυκό, κομψό! Για τα reveillons είναι κάθετος! Ψηλά τακούνια και χαρά! Glam και πολυτέλεια!

 

 

«Προσπαθώ μέσα από τις δημιουργίες μου να αποδώσω τη μυστήρια φινέτσα του μαύρου, αλλά παράλληλα να το συνδυάσω με τη λάμψη που μπορούν να προσφέρουν υλικά και υφάσματα όπως τα φτερά, οι παγέτες και το μετάξι. Το βασικό motto που πρεσβεύω είναι: Βάλτε glamour στη ζωή σας!» Υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία από τις βραδιές της γιορτής;

 

 

Όμως «μια θεαματική εμφάνιση πάνω από όλα προϋποθέτει η διάθεση της γυναίκας, η εσωτερική λάμψη που εκπέμπει να αγκαλιάζει το ρούχο που θα φορέσει, να γίνεται ένα με αυτό- τότε θα είναι πραγματικά ακαταμάχητη!» καταλήγει.

DENISE ELEFTHERIOU

Μοιράζει τον χρόνο της και την έμπνευσή της ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Εκτός από βαλίτσα, αυτό που κουβαλά πάντα μαζί της είναι όσα έμαθε στο περίφημο Istituto Marangoni του Μιλάνο: σημασία στο design και στη ραφή! Τα ρούχα της ποτέ δεν ξεφεύγουν από την προσωπική της φιλοσοφία. Το στυλ Denise Eleftheriou είναι αναγνωρίσιμο για δύο κυρίως λόγους, για το minimal ύφος του και για το ότι είναι «προσαρμοσμένο» στην προσωπικότητα της κάθε γυναίκας.

 

 

Για τις γιορτές; «Οι παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι εκείνες οι βραδιές που μπορούμε να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο και να φορέσουμε ρούχα πιο ευφάνταστα, πιο τολμηρά, πιο λαμπερά, με βασική προϋπόθεση τον σωστό τρόπο αλλά και τον…τόπο!» τονίζει.

 

 

«Αν πρόκειται για πάρτυ, τότε θα πρότεινα ένα πράσινο αποκαλυπτικό μακρύ φόρεμα, sexy και boho, μέσα στο οποίο δε θα αισθανόμαστε overdressed ή underdressed μεταξύ φίλων και συγγενών και θα συνδυαστεί με αξεσουάρ που τονίζουν τα βαθιά του κοψίματα. Οι παραμονές είναι γεμάτες χορό και ανεβασμένη διάθεση, ιδίως της Πρωτοχρονιάς, οπότε θα πρότεινα ένα λευκό super κοντό και αποκαλυπτικό φόρεμα, συνδυασμένο με στρας over the knee μπότες!» παροτρύνει.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202421:00

  Από ώρα 10.30΄ μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:   Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη. Παύλου Μελά, στο τμήμα της

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202420:35

  Συνεχίζεται το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Αμαλιάδα, που ήρθε στην επικαιρότητα από την εκπομπή “Φως στο Τούνελ” με την Αγγελική Νικολούλη. Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο του τελευταίου βρέφους, ενός αγοριού 15 μηνών, που

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202419:50

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7 σήμερα  το απόγευμα σε δύσβατο σημείο στο Παγγαίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει οξιές, πάνω από τη Νικήσιανη, κοντά σε μονοπάτι. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές.  

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202419:10

  Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Ως

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202418:48

  Τη ζωή του από πνιγμό κατάποσης έχασε νήπιο κοριτσάκι 2 ετών στα Χανιά. Πάρα τις αρχικές προσπάθειες της μητέρας του, δεν μπόρεσε να βοηθηθεί. ‘Αμεσα έφτασε το ΕΚΑΒ οι διασώστες του οποίου μετέφεραν τη μικρή στο ΤΕΠ παιδιατρικό του

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202418:32

  Σημείο συνάντησης της παράδοσης και της βυζαντινής αγιογραφίας με τη νεωτερική δυτικοευρωπαϊκή ζωγραφική χαρακτήρισε την έκθεση «Εικαστικό ταξίδι στο ‘Αγιον Όρος» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινιάζοντάς την στην Αγιορειτική Εστία. «Παράδοση και νεωτερικότητα αλληλεπιδρούν και συνυπάρχουν σε

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή