Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / CHRISTMAS SPOTS

ΕΛΛΑΔΑ

18/12/202312:32

CHRISTMAS SPOTS

Χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα η Θεσσαλονίκη!

CHRISTMAS SPOTS

Γράφει thessnews

 

Εορταστική αγορά, στολισμένοι δρόμοι, happenings στις γειτονιές της πόλης, συναυλίες, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, δρώμενα και δράσεις για τα παιδιά, δώρα και ξεγνοιασιά…
Η χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη έχει πολλά «spots» όπου μπορείς να σκοντάψεις, πολλές στιγμές στον χρόνο για να τις απολαύσεις και πολλά happenings για να συμμετάσχεις.

 

Μουσική «μαγεία» από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Τα Χριστούγεννα είναι μουσική και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης μάς το υπενθυμίζει αυτό κάθε χρόνο.
Η Κρατική Ορχήστρα δίνει τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της για τη Χ.Α.Ν.Θ. και μας μεταφέρει «Από τη μαγεία του μπαλέτου ως τη λάμψη του κινηματογράφου» την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 21:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο ΧΑΝΘ ‘Μίμης Τσικίνας’.

Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κ.Ο.Θ. για τη Χ.Α.Ν.Θ. συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και ένα πρόγραμμα φέτος γεμάτο αγαπημένες μελωδίες των ημερών, που συνδυάζει τη μαγεία του μπαλέτου με τη λάμψη του κινηματογράφου. Πρωταγωνιστές της βραδιάς αναμφισβήτητα τα παιδιά, αφού σολίστ στο βιολί είναι ο μόλις 13 ετών βιρτουόζος Οδυσσέας Τσακαλίδης, που κατέκτησε όλο τον κόσμο, ενώ με την Κ.Ο.Θ. εμφανίζεται και η Νεανική Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου, σε διδασκαλία Μαρίας Έμμας Μελιγκοπούλου.

 

 

Μόλις μπει το 2024, η Κ.Ο.Θ. δίνει και την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της «Γαλάζιος Δούναβης» στις 1 και 2 Ιανουαρίου 2024 στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1), με διευθυντή ορχήστρας τον Leo McFall.

Η Κ.Ο.Θ. υποδέχεται το 2024 με ένα πρόγραμμα που ακολουθεί την πορεία του μεγαλοπρεπούς ποταμού Δούναβη, από τις εκβολές του όμως στον Εύξεινο Πόντο προς τις πηγές του, στον Μέλανα Δρυμό, στον νότο της Γερμανίας, με αποκορύφωμα φυσικά το εμβληματικό βαλς Ο Ωραίος Γαλάζιος Δούναβης.

 

Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Θεσσαλονίκης

Στο κέντρο της πόλης και λίγο πιο πάνω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου λειτουργεί η Χριστουγεννιάτικη Αγορά με παραδοσιακά γλυκά και ζεστά ροφήματα, χριστουγεννιάτικα είδη δώρων και παιχνίδια, χειροποίητα κοσμήματα κ.ά. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης έχουν δημιουργηθεί 39 ξύλινοι οικίσκοι στο τμήμα της οδού Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας. Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά ξεκίνησε να δέχεται επισκέπτες από τις 7 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 5 Ιανουαρίου 2024.

 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανέλαβε σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης το στήσιμο της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, στην οποία εκτός από τα εμπορικά σπιτάκια υφίστανται και 4 οικίσκοι για τους συλλόγους και τις ΜΚΟ, που παρουσιάζουν την κοινωνική και φιλανθρωπική δράση τους.

 

Όλη η πόλη στολισμένη

Επίκεντρο της εορταστικής Θεσσαλονίκης είναι βέβαια η πλατεία Αριστοτέλους, όπου το τεράστιο έλατο των 17 μέτρων από την ορεινή Χαλκιδική φωταγωγήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου με 100.000 λαμπιόνια, τα οποία προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα ειδικά τις νυχτερινές ώρες. Φάτνη και ξύλινα σπιτάκια περιβάλλουν το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, που αποτελεί το φωτογραφικό highlight του κέντρου της πόλης.

Όλοι οι μεγάλοι οδικοί άξονες του ιστορικού κέντρου της πόλης είναι στολισμένοι από τη Λεωφόρο Νίκης μέχρι τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας με τον μπλε φωτισμένο ουρανό του.

Εκδηλώσεις, συναυλίες και δράσεις για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά στο κέντρο της πόλης και η αλλαγή της χρονιάς και φέτος θα γίνει με ένα σόου πυροτεχνημάτων, χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Εκτός από το κέντρο, πάνω από 100 χριστουγεννιάτικα δέντρα και φωτισμένα καραβάκια έχουν τοποθετηθεί και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

 

Μελωδίες των εορτών από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τη δική του «συνεισφορά» στις εορτές πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στις 15 Δεκεμβρίου στις 20:00 (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2) τα Carols of the World υπόσχονται μία συγκινητική και ατμοσφαιρική βραδιά για μικρούς και μεγάλους. Οι 90 υπέροχες νεανικές φωνές των τριών χορωδιακών τμημάτων του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (Φυτώριο, Παιδική και Νεανική χορωδία) θα σας οδηγήσουν -με όχημα τη μουσική- σε κάθε γωνιά της γης, μέσα από ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι. Από θρησκευτικούς ύμνους και παραδοσιακά carols διαφόρων λαών, μέχρι jazz εναρμονίσεις και spiritual tunes, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές γνωστές μελωδίες σε διαφορετικές γλώσσες.

Παράλληλα, από τις 15 Δεκεμβρίου και για 5 παραστάσεις συνολικά μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Verdi Opera LtD παρουσιάζει το αριστούργημα του Καρυοθραύστη από την ομάδα χορού Ukrainian Classical Ballet. Συγκεντρώνοντας τους πιο λαμπρούς και ταλαντούχους χορευτές των κορυφαίων ουκρανικών θεάτρων του, κύριος στόχος του Ukrainian Classical Ballet είναι να παρουσιάσει στην παγκόσμια σκηνή την ομορφιά και τη χάρη της τέχνης του χορού, ώστε να εμπνεύσει και να εξυψώσει το κοινό του σε ένα νέο πνευματικό επίπεδο.

 

 

Ακόμη στις 20 Δεκεμβρίου (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) θα πραγματοποιηθεί και η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για το πέρας του 2023 (29 & 30 Δεκεμβρίου στις 21:00 στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής Μ1) το Μέγαρο Μουσικής επιφυλάσσει μία «αυτοκρατορική» εμπειρία στους φίλους του με τη φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης μαζί με τους πρώην Πρώτους Σολίστ του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης, Irina Tsyymbal και Vladimir Shislov, και τα χορευτικά ζευγάρια που θα αποτυπώσουν όλη τη γοητευτική εποχή της Αυτοκρατορικής Βιέννης με τα δημοφιλή έργα των μεγάλων συνθετών της εποχής εκείνης, των Wolfgang Amadeus Mozart, της δυναστείας των Strauss, του Franz Lehar κ.ά.

 

Πλούσιο πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο ONE SALONICA και στη ΣΤΟΑ ΜΟΔΙΑΝΟ

Με καθημερινές εκδηλώσεις και happenings τις ημέρες των εορτών το εμπορικό κέντρο One Salonica και η Στοά Μοδιάνο μάς επιφυλάσσουν ένα μεγάλο πρόγραμμα δράσεων και εκπλήξεων αυτές τις ημέρες.

Στις 13 Δεκεμβρίου στο One Salonica και από τις 17:00-21:00 η Σχολή Όμηρος δίνει μία γεύση των γλυκών Χριστουγέννων, ενώ από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι παιδικές παραστάσεις και το κουκλοθέατρο για τους μικρούς φίλους του εμπορικού κέντρου. Το Marmelo Comic Show θα κάνει την εμφάνισή του στις 23 και στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ κάλαντα και ορχήστρα θα γεμίσουν με μελωδίες το One Salonica στις 24 Δεκεμβρίου.

Στη Στοά Μοδιάνο στις 15 Δεκεμβρίου το Santa is Here Εργαστήριο κάνει καθημερινά αισθητή την εμφάνισή του, ενώ την ίδια ημέρα από τις 18:00-20:00 θα πραγματοποιηθεί το Christmas DIY Workshop. Στις 23 Δεκεμβρίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Εορταστικό Θέατρο Σκιών με τον κύριο Αγάπιο, στις 24 και στις 31 η Christmas Music Φιλαρμονική/Χορωδία θα κάνει πιο μελωδική την επίσκεψη όλων στη Στοά και στις 27 το Comic Magic Show θα δώσει το δικό του χρώμα στη γιορτή της Μοδιάνο. Τέλος στις 29-30 Δεκεμβρίου το Fashion Christmas Market x OZON θα προσδώσει λάμψη Ρεβεγιόν στην πρόσφατα ανακαινισμένη Στοά.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202419:10

  Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Ως

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202418:48

  Τη ζωή του από πνιγμό κατάποσης έχασε νήπιο κοριτσάκι 2 ετών στα Χανιά. Πάρα τις αρχικές προσπάθειες της μητέρας του, δεν μπόρεσε να βοηθηθεί. ‘Αμεσα έφτασε το ΕΚΑΒ οι διασώστες του οποίου μετέφεραν τη μικρή στο ΤΕΠ παιδιατρικό του

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202418:32

  Σημείο συνάντησης της παράδοσης και της βυζαντινής αγιογραφίας με τη νεωτερική δυτικοευρωπαϊκή ζωγραφική χαρακτήρισε την έκθεση «Εικαστικό ταξίδι στο ‘Αγιον Όρος» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινιάζοντάς την στην Αγιορειτική Εστία. «Παράδοση και νεωτερικότητα αλληλεπιδρούν και συνυπάρχουν σε

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202417:58

  Ειδικότερα, με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι πολίτες έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να καταθέτουν τα δικαιολογητικά για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας στις αρμόδιες Υπηρεσίες Ασφάλειας, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους. Η αρμοδιότητα έκδοσης Δελτίων

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202417:38

  Ναυάγιο βορειοδυτικά της Σάμου στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου εντοπίστηκε από σκάφη του λιμενικού τα οποία έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια. Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού, η λέμβος στην οποία επέβαιναν άρχισε να βουλιάζει σιγά-σιγά με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202417:20

  Κατά την περίοδο 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου, θα καταβληθούν 1.185.877.772 ευρώ σε 1.788.952 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.   1. Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: • Στις 30 Οκτωβρίου θα

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή