Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Οι εθελοντές της ELITE RESCUE TEAM στην 85η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/09/202114:02

Οι εθελοντές της ELITE RESCUE TEAM στην 85η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Μια από τις πιο σημαντικές εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι η Elite Rescue Team, που έχει σημαντική παρουσία και μέσα στην 85η Διεθνή Έκθεση.

Οι εθελοντές της ELITE RESCUE TEAM στην 85η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Γράφει 3dsmin@

Άνθρωποι της πρώτης γραμμής, προσφέροντας τον ελεύθερο χρόνο τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους μα πάνω απ’ όλα δίνουν απλόχερα την αγάπη και την αλληλοβοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Είναι οι εθελοντές διασώστες.

Μια από τις πιο σημαντικές εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι η Elite Rescue Team, που έχει σημαντική παρουσία και μέσα στην 85η Διεθνή Έκθεση. Μπαίνοντας από την πύλη εμπορίου οι κόκκινες τέντες, το μεγάλο ερπυστριοφόρο και το σκάφος των 7.5 μέτρων που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευμένοι εθελοντές θα σας τραβήξουν αμέσως την προσοχή.

Σκοπός της παρουσίας τους εκεί όπως μας είπε και ο Σάκης Χαβιάρας Γενικός Γραμματέας της Ομάδας διάσωσης, είναι να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο που θα θέλει να ενημερωθεί για τις δράσεις τους και να συμβάλει στο σημαντικό και δύσκολο έργο τους.

«Για να μπεις στην ομάδα δεν χρειάζεται πολλά πράγματα, χρειάζεται αγάπη και προσφορά. Η εμπειρία έρχεται με τον καιρό και βοηθάμε και εμείς σε αυτό για να την αποκτήσει οποίος το θέλει. Υπάρχουν πολλοί τομείς μέσα στην ομάδα που μπορεί κανείς να συνεισφέρει. Κάνεις δεν περισσεύει» τόνισε ο κ. Χαβιάρας

Η προσφορά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, κατ’ οίκον διανομές τροφίμων σε ηλικιωμένους και ανθρώπους που το είχαν ανάγκη και καμπάνιες ενημέρωσης σε σουπερμάρκετ και αλυσίδες τροφίμων ήταν μερικά απ’ αυτά που πρόσφερε η Elite Rescue Team την δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Προστασία του δάσους Σεΐχ Σου από τις πυρκαγιές

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της Ομάδας διάσωσης και κατά την καλοκαιρινή περίοδο στο δάσος του Σεΐχ Σου προσφέροντας καθημερινή φύλαξη, μαζί με άλλες εθελοντικές οργανώσεις, έτοιμοι να δράσουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

«Ήμασταν ολημερίς και ολονυχτής με βάρδιες εθελοντών όλη την ώρα για τη φύλαξη του δάσους, κληθήκαμε από την πολιτική προστασία να είμαστε στο δάσος , στήσαμε ένα πεζοπόρο τμήμα μαζί με άλλες εθελοντικές οργανώσεις και ήμασταν έτοιμοι για οτιδήποτε μπορούσε να προκύψει» συμπλήρωσε ο Σάκης Χαβιάρας

 

Τέλος, ερωτηθείς για τις υποδομές στην Ελλάδα ο κ. Χαβιάρας δυσαρεστημένος τόνισε πως: «Υποδομές στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, δεν έχουμε καμία βοήθεια από το κράτος παρά μόνο μια μικρή βοήθεια που λάβαμε φέτος με κάποια είδη ένδυσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Μπορείτε να βρείτε την Elite Rescue Team στη σελίδα τους www.elite.org.gr και στα social media.

 

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:36

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:30

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202415:42

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή