Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Sold out στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09/09/201609:50

Sold out στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Sold out στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Γράφει ThessNews-DESK

«Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης» δηλώνουν στη ThessNews.gr ξενοδόχοι της πόλης αλλά και εκπρόσωποι του τουρισμού.

Έλληνες και αλλοδαποί επισκέπτες  θα κατακλίσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης ενόψει της 81ης  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι Ρώσοι επισκέπτες, μιας η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένοι στη χώρα των Ρώσων.

«Και στα δύο ξενοδοχεία του ομίλου έχουμε 100% πληρότητα και για τα δυο σαββατοκύριακα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης δηλώνει η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ξενοδοχειακού Ομίλου της Θεσσαλονίκης Θάλια Καραφιλύδου στο Thessnews.gr και συμπληρώνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των κρατήσεων για αυτά τα δύο σαββατοκύριακα αφορούν την ΔΕΘ διότι έχουν προγραμματιστεί, για αυτό το χρονικό διάστημα εδώ και αρκετό καιρό. «Επιπλέον έχω την εντύπωση πώς σχεδόν σε όλα τα ξενοδοχεία της πόλης οι κρατήσεις ενόψει της ΔΕΘ θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Άλλωστε η διοργάνωση εδώ και χρόνια τονώνει την οικονομία της πόλης τουλάχιστον για αυτές τις δύο εβδομάδες» συμπληρώνει.

«Αυξημένες είναι οι κρατήσεις για το χρονικό διάστημα της ΔΕΘ» αναφέρει διευθυντής ξενοδοχείου στο ερώτημα αν υπάρχει διαφοροποίηση στο ποσοστό των κρατήσεων απαντά ότι «κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Η διοργάνωση της έκθεσης θεωρώ ότι δίνει ένα μικρό θετικό πρόσημο ανάπτυξης στην πόλης».

Η ρεσεψιονίστ Κατερίνα Δβλού  υπογραμμίζει ότι «σε όλα τα ξενοδοχεία του ιστορικού κέντρου της πόλης υπάρχει αύξηση των κρατήσεων για την επικείμενη διοργάνωση της ΔΕΘ. Γεγονός  είναι ότι υπάρχουν κρατήσεις οι οποίες αφορούν την έκθεση και έχουν προγραμματίσει την άφιξης τους πριν από τα επίσημα εγκαίνια της διοργάνωσης».

 

Η επισκεψιμότητα  της πόλης ανεξάρτητα από τη ΔΕΘ

«Η πληρότητα του ξενοδοχείου είναι συνηθισμένο φαινόμενο να αγγίζει το 100% ανεξάρτητα με την επικειμένη διοργάνωση της ΔΕΘ» αναφέρει η υπεύθυνη κρατήσεων ξενοδοχείου Ανθή Κουρκούτα.

«Η πόλη της Θεσσαλονίκης  αλλά και οι όμορες περιοχές γύρω από τον αστικό ιστό της πόλης σφύζουν από κόσμο και επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να δουν την Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλη, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία της πόλης. Είναι πλήρεις τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και αυτό δεν οφείλεται μονό στη  διοργάνωση της ΔΕΘ γεγονός το οποίο είναι ένας σημαντικός πόλος έλξης για τους επισκέπτες της πόλης όπως και κάθε άλλη διοργάνωση της ΔΕΘ-ΗΕLEXPO. Είναι παράδοση τον μήνα Σεπτέμβριο η πόλη να δέχεται ένα μεγάλο κύμα επισκεπτών το οποία δεν έρχεται εξ’ ανάγκης για την έκθεση» υποστηρίζει στο Thessnews.gr ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρο Πέγκας.

 

Κινήσεις προβολής της πόλης στο εξωτερικό

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα βλέμματα  ολόκληρης της χώρας είναι στραμμένα προς την Θεσσαλονίκη και είναι φυσικό να υπάρχει μια αύξηση στους επισκέπτες της πόλης λόγω της ΔΕΘ» τονίζει ο Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος και συμπληρώνει ότι φέτος πάρα από τους εγχώριους επισκέπτες θα έχουμε και ένα ποσοστό επισκεπτών οι οποίοι θα είναι από το  εξωτερικό. 

«Οι επισκέπτες του εξωτερικού ενδιαφέρονται κυρίως για το εμπορικό κομμάτι της έκθεσης, το όποιο εξαιτίας της κατάστασης της χώρας έχει μείνει πίσω. Σημαντικό είναι το πόστο ενδιαφέροντος για την έκθεση από τους ρώσους. Έρχονται στη πόλη μας με μία μεγάλη εκπροσώπηση μιας και φέτος η χρονιά είναι αφιερωμένη στη Ρωσία. Λόγω του έτους της Ρωσίας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ήδη έχει ξεκινήσει μια μορφή συνεργασίας με τους τοπικούς άρχοντες της Αγίας Πετρούπολης στα πλαίσια της Περιφέρειας. Ανεξάρτητα όμως από την ΔΕΘ η πόλη στην Θεσσαλονίκη αρχίζουν να συμβαίνουν πράγματα τα οποία μόνο θετικό αντίκρισμα μπορούν να έχουν. Ένα από τα γεγονότα αυτά είναι η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το οποίο θα συνεδρίαση στη πόλη μας και θα έχει ως θέμα του προσφυγικό ζήτημα» καταλήγει ο κ. Θάνος. 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

23.10.202422:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή