Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Η Μιμή Ντενίση για την νέα θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» (VIDEΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/12/202318:23

Η Μιμή Ντενίση για την νέα θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» (VIDEΟ)

Έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 12 Ιανουαρίου 2024

Η Μιμή Ντενίση για την νέα θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» (VIDEΟ)

Γράφει ThessNews-DESK

 

Η Μιμή Ντενίση μετά την μεγάλη θεατρική επιτυχία «Σμύρνη μου αγαπημένη», επανέρχεται με την συνέχειά της «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη».

 

Με αφορμή την συνέντευξη τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μίλησε στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη και τη Θεοδώρα Καρακιουλάχ για την νέα αυτή παράσταση, την ταινία, το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ το οποίο ετοιμάζει και αφορά τα γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και για τη νέα σειρά τριών κύκλων και 27 επεισοδίων με τίτλο «Madre».

 

«Η νέα παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» θα γίνει σειρά με 27 επεισόδια η οποία θέλω να γίνει για ελληνικό κανάλι μαζί με πλατφόρμα του εξωτερικού. Ελπίζω, διότι είναι μια σειρά που θα βοηθήσει την Θεσσαλονίκη τουριστικά και θέλω να ελπίζω και η Περιφέρεια και το Υπουργείο και ο Δήμος θα με βοηθήσουν. Θα είναι μια σειρά που άλλη δεν έχει γίνει ποτέ ξανά. Θα δείχνει το λιμάνι, το Λευκό Πύργο, τη Στοά Μοδιάνο, την ανοιχτή αγορά, το Τσινάρι, την Αγία Σοφία, τον Άγιο Δημήτριο, το Όλυμπος Νάουσα. Είναι όλη η Θεσσαλονίκη. Αν αυτή η σειρά βγει διεθνώς θα βοηθήσει τουριστικά την Θεσσαλονίκη και πιστεύω θα με βοηθήσουν γιατί έχω ανάγκη την βοήθεια». Δείτε όλη την συνέντευξη στο παραπάνω βίντεο. Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη Μία καινούργια Πατρίδα! Από την Σμύρνη… Στην Σαλονίκη.

 

Η Φιλιώ Μπαλτατζή, Αρχόντισα της Σμύρνης με ό,τι απέμεινε από την οικογένεια της, φτάνει στη Σαλονίκη του 1923. Κανείς δεν ξέρει τι τους περιμένει. Σίγουρα όχι η ζεστή αγκαλιά της νέας πατρίδας όπως περίμεναν. Σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον Μικρασιάτες, Πόντιοι και ντόποιοι αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Παράλληλα η σπουδαία και ευημερούσα εβραική κοινότητα θυμίζει τη Σμύρνη. Όσο οι πρόσφυγες ανεβαίνουν τόσο η εβραική κοινότητα κινδυνεύει. Ο φασισμός που πλήττει την Ευρώπη πλησιάζει και τότε η ζωή αλλάζει για όλους. Ένα έργο γεμάτο σασπένς, αγωνία, συναίσθημα, έρωτες, καταστροφές και θριάμβους! Με πολλούς και σημαντικούς ρόλους.

 

Κείμενο – Σκηνοθεσία: ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Χαρά Τσουβαλά

Φωτισμοί: Αργύρης Θέος

Μουσική: Αντρέας Κατσιγιάννης

Κινησιολογία: Μάρω Μαρμαρίνου

Βοηθός σκηνοθέτη: Λίνα Ζαρκαδούλα

Βοηθός ενδυματολόγου: Σοφία Μπελεγρή

Παραγωγός: Γιώργος Ισαάκ

 

Η τεράστια Αθηναική επιτυχία με τα καθημερινά sold out μεταφέρεται επιτελους στη Θεσσαλονίκη. Από 12 Ιανουαρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση και αλφαβητικά: Κατερίνα Γερονικολού Ναταλία Δραγούμη Μαρία Εγγλεζάκη Κώστας Καζάκας Κωνσταντίνος Καζάκος Άννα Κουρή Μέμος Μπεγνής Όλγα Πολίτου Πρόδρομος Τοσουνίδης Μαρία Φιλίππου Επίσης οι: Αγγελική Αγγελοπούλου – Χρήστος Βελιάνο Μανώλης Γεραπετρίτης – Αλεξάνδρα Ζώη Γιώργος Κίτρινος – Μαρίλια Μητρούση Αιμίλιος Μωσαΐδης – Νικόλας Νικολαίδης Δημήτρης Σιγανός – Έφη Σταυροπούλου Γιώργος Τάτσης – Ειρήνη Χατζηνίκου.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή