Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / «Τυφώνας», ρομπότ εξολοθρευτής και η «Φεράρι» της θάλασσας στην 85η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14/09/202114:20

«Τυφώνας», ρομπότ εξολοθρευτής και η «Φεράρι» της θάλασσας στην 85η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δυναμική και έντονη παρουσία  επιδεικνύουν φέτος τα Σώματα Ασφαλείας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Τυφώνας», ρομπότ εξολοθρευτής και η «Φεράρι» της θάλασσας στην 85η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

Δυναμική και έντονη παρουσία  επιδεικνύουν φέτος τα Σώματα Ασφαλείας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ελληνική αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική «κλέβουν» τις εντυπώσεις με τα υπερσύγχρονα οχήματά τους και όχι μόνο…

Ελληνική Αστυνομία

«Τυφώνας»

Με την είσοδό τους από τη Νότια Πύλη της ΔΕΘ, στον πυργο του ΟΤΕ, οι επισκέπτες έρχονται αντιμέτωποι με τον θωρακισμένο «τυφώνα». Πρόκειται για ένα τζιπ θηρίο, στρατιωτικού τύπου με 6.5 μέτρα μήκος και 12.5 τόνους σε βάρος. Είναι αλεξίσφαιρο όχημα μεταφοράς που χρησιμοποιείται σε ειδικές συνθήκες και μπορεί να στελεχώσει μέχρι και 10 άτομα πλήρωμα. Στην οροφή του «τυφώνα» μπορούν να προσαρμοστούν πυροβόλα όπλα. Μάλιστα όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος από το γραφείο τύπου της αστυνομίας το συγκεκριμένο τζιπ χρησιμοποιήθηκε και στην κρίση του Έβρου.

Εξολοθρευτής εκρηκτικών μηχανισμών – Ρομπότ

Πρόκειται για εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος συμβάλλει στην εξουδετέρωση μίας βόμβας ή ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού. Παράλληλα υπάρχει και ειδική στολή την οποία φοράει ο πυροτεχνουργός και βρίσκεται επίσης στη ΔΕΘ.

 

Το drone που εντοπίζει ραδιενεργά και χημικά υλικά

 

Μικρούς και μεγάλους εντυπωσιάζει ένα υπερσύγχρονο drone με οχτώ έλικες. Διαθέτει κάμερες μέρας και νύχτας υψηλής ευκρίνειας και βοηθάει στον εντοπισμό ραδιενεργών και χημικών υλικών.

Παράλληλα, απέναντι του βρίσκονται παρακαρισμένα το ηλεκτρονικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ από την Αστυπάλαια καθώς και τα ηλεκτρονικά μηχανάκια. Τέλος στη διάθεση του κοινού βρίσκεται και ένα όχημα covid, το οποίο δεν διαθέτει υφάσματα στα καθίσματα, ενώ έχει και ειδικό προστατευτικό τζάμι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τη διεύθυνση της Τροχαίας προχώρησε σε μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών και κυρίως των παιδιών, για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, των κινδύνων του διαδυκτίου και την ασφαλή κυκλοφορία θέλοντας να περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα.

Για τον λόγο αυτό οι μικροί μας φίλοι με την βοήθεια των αστυνομικών ενημερώνονται και παίζουν διαδραστικά παιχνίδια, τα οποία έχουν επιμεληθεί οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ.

Λιμενικό Σώμα

Από την πρώτη κιόλας μέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, το Λιμενικό Σώμα έκλεψε τις εντυπώσεις με δυο επιδείξεις προσομοιάζοντας όσο γίνεται τις ρεαλιστικές συνθήκες. Πρόκειται για μια σύλληψη εν κινήσει ενός κακοποιού αιφνιδιαζόντάς τον με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και μια δεύτερη επίδειξη τακτικής δυναμικής εισόδου σε εξομοίωση κατοικίας για σύλληψη τρομοκράτη.

Μάλιστα όλος ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στις επιδείξεις και παρουσιάστηκε στα εγκαίνια παρουσία του
πρωθυπουργού, διατίθενται στο κοινό, ενώ μέλη του Λιμενικού βρίσκονται εκεί για να εξηγήσουν και να λύσουν όλες τις απορίες των επισκεπτών.

Ασπίδες 20 κιλών, όπλα τελευταίας τεχνολογίας και στολές τραβάνε τα βλέμματα όλων όσων αποφασίζουν να κάνουν μια βόλτα την έκθεση.

«Ferrari» της θάλασσας

Αντίστοιχα με την Ferrari του δρόμου, το Λιμενικό Σώμα παρουσιάζει το τελευταίας τεχνολογίας σκάφος 12 μέτρων. Το Λιμενικό όπως μας έκανε γνωστό ο υπεύθυνος του πληρώματος έχει παραλάβει 10 τέτοια σκάφη σε όλη την Ελλάδα , ενώ το συγκεκριμένο προέρχεται από το Άγιο Όρος. Το εν λόγω σκάφος χρησιμοποιείται για την μεταφορά ασθενών, αλλά και για κρίσιμες κατάστασης, όπως σε μια καταδίωξη εγκληματία. Έχει όριο τα 12 άτομα πλήρωμα.

Θωρακισμένο όχημα στρατού

Τέλος, θα δείτε το τεθωρακισμένο όχημα πολλαπλών χρήσεων του Ισπανικού στρατού το οποίο παρουσιάστηκε στο ΓΕΣ ως μια πρόταση και για τον ελληνικό στρατό. Το όχημα αυτό θα περάσει από αξιολόγηση στην Αυλώνα. Παρέχει πλήρως προστασία από νάρκες και κραδασμούς.

Πυροσβεστικό Σώμα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη σειρά της εκθέτει όχημα του 1939 από την Γερμανία, το οποίο ήρθε στην Ελλάδα το 1940 . Έχει μήκος 9 μέτρα και βάρος 10 τόνους. Υπηρέτησε στη Θεσσαλονίκη το 1940 έως 1965 . Συνολικά λειτουργήσει έως το 1994. Το πυροσβεστικό όχημα πέρασε από διαδικασία αναπαλαίωσης, η οποία αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες. Η ξύλινη υπερκατασκευή έπρεπε να γίνει από την αρχή καθώς είχε σαπίσει, ενώ δυσκολία αντιμετώπισαν και στην εξισορρόπηση της καμπίνας.

Καταλήγοντας αξίζει να επισκεφτείτε και το μουσείο της Πυροσβεστικής βλέποντας τις πρώτες στολές και τον εξοπλισμό μέσα στον χρόνο..

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:36

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:30

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202415:42

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή