Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Προβλήτα ΙΙ – Εγκαινιάστηκε και περιμένει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο αρχές Φεβρουαρίου (VIDEO+ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16/11/202315:00

Προβλήτα ΙΙ – Εγκαινιάστηκε και περιμένει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο αρχές Φεβρουαρίου (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Προβλήτα ΙΙ – Εγκαινιάστηκε και περιμένει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο αρχές Φεβρουαρίου (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Γράφει 3dsmin@

 

 

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη τελέστηκαν τα εγκαίνια του Νέου Σταθμού Κρουαζιέρας στην προβλήτα ΙΙ της ΟΛΘ «Alexander the Great».

 

 

Την Δοξολογία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και
Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας.

 

 

Το παρών έδωσαν ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινιδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ του ΟΛΘ Αθανάσιος Λιάγκος,

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης  φιλοδοξεί και το 2024 να «υποδεχτεί» πάνω από 75 κρουαζιερόπλοια.

Η πρώτη άγκυρα αναμένεται να ριφθεί, τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου και η τελευταία να σηκωθεί τις πρώτες ημέρες του ερχόμενου Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2023 η πόλη υποδέχθηκε 400.000 επισκέπτες.

 

 

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης χαρακτήρισε ως «διαμάντι» το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι τυχαίο που ο Πρωθυπουργός της χώρας επέλεξε να είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης. Αυτό αποδεικνύει και αναδεικνύει την προτεραιότητα της κυβέρνησής του και όπως σωστά είπατε, το μαργαριτάρι, διαμάντι είναι το λιμάνι. Από εδώ η πόλη μπορεί να απογειωθεί. Και το ξέρετε πολύ καλύτερα όσοι ζήσατε την πόλη τα τελευταία χρόνια, που αυτό το λιμάνι κατάφερε με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αναδειχθεί και να δώσει στην πόλη την υποδομή που χρειάζεται για να αποκτήσει αυτόν τον πραγματικό γεωστρατηγικό και εμπορικό ρόλο στην περιοχή».

«Μου έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι πέρσι στη Θεσσαλονίκη λόγω της κρουαζιέρας είχαμε περίπου 400.000 τουρίστες. Φανταστείτε τι προσκόμισε όχι μόνο για το GBD, αλλά για την πόλη η μεγάλη αυτή επιτυχία της κρουαζιέρας», σημείωσε και πρόσθεσε πως πλέον η Θεσσαλονίκη μπορεί να υποδεχθεί ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια με 6.000 επιβάτες συν το προσωπικό αυτών.

 

 

«Νομίζω ότι ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρόν. Η Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολυπολιτισμική πόλη, το κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, εγώ θα έλεγα και των Βαλκανίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως προβλέπεται αύξηση 50% στην κρουαζιέρα τα επόμενα χρόνια, ενώ στάθηκε και στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικής πρωτεύουσας.

Στη συνέχεια, τόσο ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος όσο και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ο.Λ.Θ. σημείωσαν πως «η κρουαζιέρα είναι ένας κλάδος που συνδέεται με την κοινωνία και την οικονομία με πολλαπλά οφέλη και δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίες».

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202419:36

              Είναι φορές που στην κυριολεξία δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον Όλυμπο. Όποια διαδρομή και να ακολουθήσεις, σίγουρα θα γεμίσεις την ψυχή σου με αξέχαστες εικόνες, όμορφες μυρωδιές και υπέροχα χρώματα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

thess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202409:10

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή