Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Δημήτρης Κούβελας: «Επαφές για το ανησυχητικό φαινόμενο της ανήλικης βίας στη Θεσσαλονίκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

09/11/202314:41

Δημήτρης Κούβελας: «Επαφές για το ανησυχητικό φαινόμενο της ανήλικης βίας στη Θεσσαλονίκη»

Δημήτρης Κούβελας: «Επαφές για το ανησυχητικό φαινόμενο της ανήλικης βίας στη Θεσσαλονίκη»

Γράφει thessnews

 

Το φαινόμενο κακοποιητικών και εκφοβιστικών συμπεριφορών με θύτες και θύματα ανηλίκους βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών που έχει αρχίσει ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας.

«Η βία μεταξύ ανηλίκων στα σχολεία και τους δρόμους έχει λάβει διαστάσεις διογκούμενου κοινωνικού προβλήματος. Αυτό που διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια είναι ότι η έκφραση βίας από ανήλικα παιδιά χαρακτηρίζεται πιο έντονη και πολλές φορές πιο στοχευμένη», τονίζει ο Δημήτρης Κούβελας.

Όπως επισημαίνει «είναι γνωστό ότι απαιτούνται συνέργειες και πολλή δουλειά από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, την πολιτεία και την κοινωνία μας συνολικά».

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας θα έχει διαρκή επικοινωνία με εμπλεκομένους φορείς και παράγοντες ώστε να δρομολογηθούν κοινές, στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί και περιοριστεί η μείωση των περιστατικών ανήλικης βίας που έχει πλέον πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντησή του με τον Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων Θεσσαλονίκης, αστυνομικό διευθυντή Αθανάσιο Τσουλφά ενημερώθηκε λεπτομερώς για την αντιμετώπιση των τελευταίων περιστατικών βίας και παραβατικότητας που εκδηλώθηκε από ανήλικους στην πόλη.

Συζήτησαν για τη διαχείριση των υποθέσεων αυτών από την υπηρεσία και για τα πιθανά αίτια του φαινομένου που εν γένει διερευνώνται. Ο Δημήτρης Κούβελας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αντανακλαστικά και τον επαγγελματισμό της υπηρεσίας στην αντιμετώπιση των εκδηλούμενων παραβατικών βίαιων συμπεριφορών και κατέληξε πως «είναι ανάγκη για διαρκή επαγρύπνηση και ενημέρωση, σε συνεργασία και με κάθε άλλο αρμόδιο φορέα με στόχο την αποκλιμάκωση της ανήλικης βίας ενεργώντας και προληπτικά».

Ο Δημήτρης Κούβελας υπογράμμισε καταληκτικά ότι «είναι ανάγκη να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες».

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202421:45

  Στη σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού πλεονάσματος και τη μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους αποτυπώνεται η θετική πορεία της οικονομίας.   Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο θα υπάρξει νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους 7,9 δισ., η μεγαλύτερη μέχρι τώρα. Στην τήρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

  Χωρίς τέλος μαίνεται η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατρακυλά πέμπτο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

  Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονικης έκανε μετά την δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Συνομίλησε με κόσμο και κάθισε με συνεργάτες του σε κεντρικό καφέ της πόλης. Στη βόλτα στην Αγίας Σοφίας συνομίλησε με κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202413:57

  Στη δοξολογία της Ιεράς Μητροπόλεως του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.  Αν και στην εκκλησία φορούσε σακάκι μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έμεινε με το πουκάμισο και με αυτό έκανε δηλώσεις στις κάμερες. «Ας ευχηθούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κυρίως με νέους ανθρώπους, μαθητές και άλλους,

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή