Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / UV Protection | Αξίζει να βάλεις UV προστασία στα γυαλιά οράσεώς σου;     

ΕΛΛΑΔΑ

06/11/202310:01

UV Protection | Αξίζει να βάλεις UV προστασία στα γυαλιά οράσεώς σου;     

UV Protection | Αξίζει να βάλεις UV προστασία στα γυαλιά οράσεώς σου;     

Γράφει thessnews

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία με τα γυαλιά ηλίου που φοράνε κυρίως τις ηλιόλουστες ημέρες. Ειδικά στην Ελλάδα, μια χώρα με έντονη ηλιοφάνεια το μεγαλύτερο μέρος του έτους, τα μάτια χρειάζονται UV προστασία όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες ή την εποχή.

Αν φοράς γυαλιά οράσεως, μάθε παρακάτω γιατί πρέπει να αναζητήσεις εκείνα που περιέχουν προστασία από το επιβλαβές ηλιακό φάσμα!

 

  1. Oι ακτίνες UVA μπορούν να διαπεράσουν τα μάτια μας εσωτερικά μέχρι τον αμφιβληστροειδή!
  2. Οι ακτίνες UVB μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα εξωτερικά τμήματα του ματιού, στον κερατοειδή χιτώνα, τον φακό, ακόμα και τα βλέφαρα.
  3. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο και κινδυνεύει εξίσου από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Η επαφή με τον ήλιο επιταγχύνει τη γήρανση, ενώ οδηγεί σε ρυτίδες, λεπτές γραμμές και χαλάρωση του δέρματος.
  4. Τουλάχιστον το 50% της UVA ακτινοβολίας μπορεί να περάσει μέσα από τα παράθυρα, ενώ τα πλαϊνά και πίσω παράθυρα των αυτοκινήτων δεν έχουν κανένα φίλτρο. Αν οδηγούμε πολλές ώρες και φοράμε γυαλιά οράσεως, η UV προστασία είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.
  5. Ο ήλιος είναι παντού κι ας μην το νιώθουμε. Μάλιστα, διεισδύει μέσα από τα σύννεφα, τη βροχή και την ομίχλη!

Οι Signature UV οφθαλμικοί φακοί από τη Native Vision® , το Νο1 ελληνικό brand οφθαλμικών φακών ειδικά σχεδιασμένων για τις μεσογειακές συνθήκες διαβίωσης, καλύπτουν την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, υπερβαίνοντας την απλή προστασία, με προηγμένη UV τεχνολογία μέσα στην ύλη του φακού και καινοτόμο επίστρωση Super IR που μειώνει την επίδραση της υπέρυθρης ακτινοβολίας κατά 67%!

 

 

Φροντίστε καθημερινά για τη μακροπρόθεσμη υγεία των ματιών σας με τους οφθαλμικούς φακούς της Native Vision®, διαθέσιμοι σε όλη την Ελλάδα, σε επιλεγμένα οπτικά καταστήματα.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202410:20

  Σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, όπου 14 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα και μεταφέρθηκαν, κάποια εξ αυτών σε λιπόθυμη ή ημιλιπόθυμη κατάσταση, σε νοσοκομεία.   Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202410:05

  Τη νέα θεωρία που κάνει λόγο για δήθεν αρχαιολογικά ευρήματα που συνδέονται απευθείας με τον Μέγα Αλέξανδρο, σχολιάζει η καταξιωμένη αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη.   Συγκεκριμένα με ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρεται στην πρόσφατη «ανακάλυψη» ενός «ιερού χιτώνα» του Μεγάλου

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202409:50

  Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.   Συγκεκριμένα, χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές στην οδό Νικάνορος και σε όλες τις παρακείμενες οδούς, στη Χαριλάου. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η υδροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί μέχρι

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202409:30

  Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα μείνουν οι κάτοικοι στις οδούς: Μοναστηρίου από Δράμας έως Κωλέττη, Βιτσίου από Μαζαράκη έως Κωλέττη, Μαζαράκη από Μοναστηρίου έως Βιτσίου, Κωλέττη από Μοναστηρίου έως Βιτσίου και τυχόν πλησίον περιοχές.  

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202409:10

  Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις αναμένεται σήμερα σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.   Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202421:00

  Από ώρα 10.30΄ μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:   Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη. Παύλου Μελά, στο τμήμα της

thess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202409:10

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή