Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Σλασκ-Άρης 63-80: Ζευγάρωσε τις νίκες του με «όπλο» την άμυνα και τον εξωπραγματικό Γκάλινατ

AUTO MOTOSPORTS

25/10/202323:10

Σλασκ-Άρης 63-80: Ζευγάρωσε τις νίκες του με «όπλο» την άμυνα και τον εξωπραγματικό Γκάλινατ

Ο Άρης μετέτρεψε την αναμέτρηση στην Πολωνία σε… υγιεινό περίπατο, επικρατώντας άνετα της Σλασκ – Εξαιρετικός ο Γκάλινατ, από κοντά και ο Καρ

Twitter
Φωτ. Twitter

Γράφει ThessNews-DESK

 

Ο Άρης Έπαιξε κατά διαστήματα υπέροχο μπάσκετ και μπροστάρηδες τους Γκάλινατ και Καρ και άξιους συμπαραστάτες τους, τον Σανόγκο και τον Χάρελ, και κέρδισε επάξια την Σλασκ σε έναν αγώνα που οι Πολωνοί φάνηκαν ανταγωνιστικοί για 30 λεπτά, με τον Άρη να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί.

 

Ο αγώνας

 

Ο Άρης με κύριο συστατικό την επιθετική άμυνα και τον «καυτό» Γκάλινατ απέκτησε ένα προβάδισμα 9 πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Τα pick and roll του Τολιόπουλου με τον Ντε Σόουζα απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα με τον Γάλλο να συνεισφέρει στην επίθεση με 8 πόντους όσους είχε και ο πρώην γκαρντ της Καρδίτσας.

Στο τέλος της πρώτης περιόδου, ο Βίντι άλλαξε το αμυντικό σύστημα σε ζώνη 2-3 κάτι που οι κίτρινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν με τον Καρ και τον Σανόγκο να αστοχούν στα τρίποντα που επιχείρησαν. Έτσι οι Πολωνοί με μπροστάρη τον Γκράβετ μείωσαν στους 6. Ο Καστρίτης αναγκάστηκε να βγάλει άρον άρον τον πρώτο σκόρερ του Άρη μέχρι εκείνο το σημείο καθώς φορτώθηκε γρήγορα με δυο φάουλ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με «όπλο» την καλή άμυνα κατάφεραν να ισοφαρίσουν γρήγορα σε 22-22. Ωστόσο ο Καρ, ερχόμενος από τον πάγκο συνέδραμε τα μέγιστα, πετυχαίνοντας σημαντικά καλάθια. Ο Γκράβετ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ήταν ουσιαστικά ο πιο κομβικός παίκτης της Σλασκ. Οι Πολωνοί, συγκρίσει με το πρώτο δεκάλεπτο κατάφεραν να προσπεράσουν τον Άρη με τον πανύψηλο Μίλετιτς και τον Ζέμπσκι να σημειώνουν σημαντικά καλάθια.

Η αντιστρόφως ανάλογη εικόνα του πρώτου με το δεύτερο δεκάλεπτο επίφερε μεγάλο προβληματισμό στις τάξεις των φιλοξενούμενων αφού από εκεί που προηγούταν με +9, βρέθηκαν στο -4 και το 39-35. Η ευστοχία του Γκάλινατ από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» έδωσε στον Άρη την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο.

Ο Χάρελ σε ένα corner three ένα λεπτό και 17 δευτερόλεπτα, πριν το τέλος του ημιχρόνου, θα ευστοχήσει και θα δώσει στην ομάδα του προβάδισμα ενός πόντου. Παρότι η ομάδα του Βίντιν ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1 πόντο. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Καρ έκανε αισθητή την παρουσία του αν και δεν ξεκίνησε στη βασική πεντάδα σκοράροντας 13 πόντους.

Ο Ντε Σούοζα έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου με μια τάπα και ένα καλάθι δύο πόντων. Ο Άρης πίεζε τον Βισνιέσκι πριν το κέντρο, κάτι που αποσυντόνισε τους Πολωνούς, οι οποίοι έμειναν άσφαιροι μετά από δυόμισι λεπτά. Με δυο εύστοχες βολές του Σλαφτσάκη, ο «αυτοκράτορας» θα αυξήσει τη διαφορά στους 4. Ο Άρης ανάγκασε σε λάθη τους κοντούς της Πολωνικής ομάδας. Λίγο πριν το μισό της τρίτης περιόδου, ο Λευτέρης Μποχωρίδης με ένα τρίποντο πάνω σε ασφυκτική άμυνα θα προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

Η εξαιρετική άμυνα του Σανόγκο πάνω στον Ζινιόλ θα δώσει τη δυνατότητα στον Γκάλινατ να προσθέσει δυο εύκολους πόντους  μετά το 5 φάουλ που υπέπεσαν οι γηπεδούχοι. Ο Άρης με τον Σανόγκο να είναι θετικός σε άμυνα και επίθεση, θα αποκαταστήσει την τάξη φέρνοντας και πάλι τη διαφορά στο +7. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους κιτρίνους στο +9 με καλάθι με το συνήθη ύποπτο Αμερικάνο, με lay up στον αιφνιδιασμό να προσθέτει δυο πόντους στη στατιστική του.

Ο Καρ με μια περίτεχνη ενέργεια θα δώσει στον Άρη την πρώτη διψήφια διαφορά στο παιχνίδι, 9 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Παραχούτσκι, λίγο αργότερα, με δυο ελεύθερες βολές θα μειώσει στους 9. Ο Άρης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ντε Σόουζα για το τελευταίο 6λεπτο,καθώς συμπλήρωσε τα 5 φάουλ. Οι δυο Αμερικάνοι Γκάλινατ και Καρ θα συντηρήσουν τη διαφορά στους 11 με δυο σερί δίποντα ενώ 4 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα ο Χάρελ θα ζευγαρώσει τα τρίποντα για αυτόν, με τη διαφορά να φτάνει στη μέγιστη διαφορά (57-71) με τον Άρη πια να κρατάει την τύχη του ματς στα… χέρια του.

Το ένα λάθος των Πολωνών διαδέχεται το άλλο δείγμα και της απειρίας των Πολωνών. Σπουδαία η δουλειά του Χάρελ, ο οποίος θα κλέψει την μπάλα και σαν άνεμος θα φτάσει με άνεση στο αντίπαλο καλάθι διαμορφώνοντας το 57-73. Οι φιλοξενούμενοι διόρθωσαν τα κακώς κείμενα στην άμυνά τους απόρροια της ποιότητας και του πάθους για τη νίκη. Φυσικό επακόλουθο, η Σλασκ να σκοράρει με το… σταγονόμετρο στην τελευταία στροφή του αγώνα. O Άρης θα διατηρήσει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και θα επικρατήσει άνετα, μετατρέποντας τη νίκη σε θρίαμβο με τελικό σκορ το 63-80.

Ο Άρης είναι έκτος στη βαθμολογία του δεύτερου ομίλου, με 2 νίκες και ισάριθμες ήττες.

Δεκάλεπτα: 16-22, 26-21, 10-18, 11-19

 

 

Οι επόμενοι αντίπαλοι των δύο ομάδων: Στην 5η αγωνιστική του EuroCup ο Άρης θα υποδεχθεί στο Αλεξάνδρειο της Κλουζ Ναπόκα (1/11, 20:00), ενώ η Σλασκ θα παίξει στη Γερμανία απέναντι στην Ουλμ (1/11, 20:30).

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202415:13

  Το Renault Group και η Γραμματεία του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, ανακοίνωσαν μια συνεργασία με επίκεντρο την οδική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο, που στόχο έχει να παρέχει εκπαίδευση, και να εξελίξει

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202414:20

Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των πελατών των μεσαίων SUV για περισσότερη ευκολία και άνεση στην οδήγηση που θα λύνει τα χέρια των οδηγών, η Ford έρχεται να προσφέρει στην ελληνική αγορά το πιο προηγμένο Kuga όλων των εποχών σε μια κορυφαία,

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202414:28

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.10.202413:55

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή