Αρχική / ADVERTORIAL / “Oh pasta, my pasta!”

ADVERTORIAL

25/10/202311:37

“Oh pasta, my pasta!”

Επιτέλους…. ας γιορτάσουμε την International Pasta day όπως της αξίζει!

“Oh pasta, my pasta!”

Γράφει thessnews

 

Είναι μια «ιερή» μέρα η 25η του Οκτώβρη για τους απανταχού λάτρεις των ζυμαρικών. Έχει θεσμοθετηθεί ως η παγκόσμια ημέρα pasta και όλοι… οι μακαρονάδες επί της γης δίνουμε κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, ραντεβού με την αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων!

Και πού αλλού πέρα από το Mediterranean Cosmos θα μπορούσε να βρει κανείς τόσες λαχταριστές προτάσεις συγκεντρωμένες; Εδώ, είναι κάποια πιάτα ζυμαρικών που ξεχωρίσαμε για τους απανταχού pasta lovers!

 

 

LA PASTERIA CUCINA ITALIANA

Σε ένα ζεστό περιβάλλον που θυμίζει γνήσια ιταλική trattoria, ο πολυβραβευμένος chef της La Pasteria Ettore Botrini χρησιμοποιεί τις πιο αγνές πρώτες ύλες και ολόφρεσκα υλικά, δημιουργώντας αυθεντικά ιταλικά πιάτα.

 

 

Η συγκεκριμένη μέρα προστάζει κάτι… πολύ ιδιαίτερo: Παπαρδέλες με κιμά από κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και πάστα τρούφας! Ένα πιάτο που προέρχεται από την Ούμπρια που, ως γνωστόν, φημίζεται για την τρούφα που φύεται κατά μήκος του ποταμού Νερά. Θα σας συναρπάσει!

 

THE PRINCE BARSSERIE

Ένα cocktail μπορεί πάντα να είναι η αρχή ενός εξαιρετικού lunch ή dinner ζυμαρικών στο The Prince Barserrie. Ένα εξαιρετικό lunch ή dinner όπως αυτό που σας προτείνουμε ένεκα της ημέρας: Παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα Braise, καπνιστό τυρί Μετσοβόνε και λάδι τρούφας!

 

 

Η γεύση αυτού του απίθανου πιάτου σε συνδυασμό με ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί ή μπύρα -θα βρείτε περισσότερες από 25 ελληνικές ετικέτες κρασιού και μια μεγάλη ποικιλία σε μπύρες- και η νεανική funky και jazz ατμόσφαιρα του χώρου, θα σας στείλει στα ουράνια!

 

EVANS

Ο μοντέρνος και ευχάριστος χώρος του cafe bar bistro Evans σας προσκαλεί στην απόλυτη γευστική αποπλάνηση για τη μεγάλη μέρα. Ραβιόλι γεμισμένα με έναν ακαταμάχητο συνδυασμό από σπανάκι, ρικότα, μπλε τυρί, λεμόνι, λάδι ρόκας και φιστίκια Αιγίνης… και τα λόγια είναι φτώχεια μετά απ’ αυτό!

 

 

Συνοδεύστε αυτό το υπέροχο, παραδοσιακό, ιταλικό πιάτο με ένα ποτήρι κρασί από επιλεγμένους ελληνικούς οίνους. Αφεθείτε κατόπιν στην ηρεμία της lounge μουσικής μ’ ένα κοκτέιλ στο χέρι και χαρείτε την πολυτέλεια του χώρου και την άψογη εξυπηρέτηση.

 

HOT POT pasteria

Ιταλική κουζίνα στο Mediterranean Cosmos σημαίνει Hot Pot pasteria. Και προσέξτε· θα είστε συμμέτοχοι σε όλη την γευστική τελετουργία καθώς οι μακαρονάδες μαγειρεύονται μπροστά στα μάτια σας!

 

 

Μην αντισταθείτε σε μια Rucola με σάλτσα ντομάτας, ρόκα, φέτα και ελαιόλαδο! Συνοδέψτε την με Special Made Salads, Super Food Salads, ή τραγανές bruschetta’s και… θα μας θυμηθείτε!

 

TOTHELO GASTROBAR

Εδώ και 18 χρόνια το ToThelo Gastrobar είναι το αγαπημένο σας all day experience στέκι. Δεν θα σας άφηνε παραπονεμένους την international pasta day…

 

 

Ασφαλώς είναι μια μέρα για Penne di pollo: πέννες με στήθος κοτόπουλου, πέστο βασιλικού και παρμεζάνα! Συνοδεύστε με μια Healthy σαλάτα, και για το τέλος ένα επιδόρπιο όπως strawberry cheesecake ή white cookie για να επισφραγίσετε μια σούπερ γαστριμαργική εμπειρία!

 

Domino’s

Μπορεί το όνομά της να είναι συνώνυμο με την καλή και ποιοτική πίτσα, αλλά λόγω της ημέρας επιβάλλεται να δοκιμάσετε την άπαιχτη carbonara της.

 

 

Στη Domino’s η καρμπονάρα είναι έργο τέχνης: φυτική κρέμα, φρέσκα μανιτάρια, μπέικον, και τη θεϊκή παρμεζάνα Reggiano!

 

Μασούτης

…Και αν είστε, τέλος, απ’ αυτούς που προτιμούν το μαγείρεμα και τη θαλπωρή του σπιτιού, στο Μασούτη, στον πρώτο όροφο του Mediterranean Cosmos, θα βρείτε ο,τι χρειάζεστε για να ετοιμάσετε το τέλειο τραπέζι για τους αγαπημένους σας.

 

 

Προμηθευτείτε σάλτσα και χυλοπίτες «Από τον τόπο μας», προσθέστε υλικά της αρεσκείας σας, και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Αν, επιπλέον, προσθέσετε και κέφι και μεράκι στη συνταγή σας… το φαγητό που θα ετοιμάσετε θα είναι oνειρικό!

Ο,τι και να επιλέξετε μη ξεχάσετε να ευχηθείτε «Happy Pasta Day» στους συνδαιτυμόνες σας και να τους θυμίσετε ότι οι μικροχαρές είναι, στην τελική, αυτές που ομορφαίνουν τη ζωή μας!

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

Site: https://mediterraneancosmos.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/MediterraneanCosmosOfficial
Instagram: https://www.instagram.com/mediterraneancosmosofficial/

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ADVERTORIAL

25.10.202410:02

  Με ιστορία που χάνεται στους αιώνες και λαούς να ερίζουν για την προέλευσή τους, τα ζυμαρικά, η αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων, έχει την τιμητική της στις 25 Οκτωβρίου! Είναι η παγκόσμια μέρα ζυμαρικών και όπως θα διαπιστώσετε, το

ADVERTORIAL

24.10.202411:07

  Ολυμπία, 18 Οκτωβρίου 2024 –  Στον ρόλο της δια βίου μάθησης και στο σύνολο των καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων κατά το σχεδιασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας επικεντρώθηκε ο Ιδρυτής και CEO της Easy Education, Νικόλαος Μουρτζίλας, κατά την τοποθέτησή του στο

ADVERTORIAL

23.10.202415:47

  Πάνω από 700 συμμετέχοντες από 15 χώρες, βρέθηκαν για δύο ημέρες 18 και 19 Οκτωβρίου 2024, στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” κατά τη διάρκεια του φετινού Voxxed Days Thessaloniki. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το συνέδριο εστιάζει στις

ADVERTORIAL

21.10.202421:01

  Παρακολούθησε τα εξ αποστάσεως σεμινάρια αναγνωρισμένα από ΑΣΕΠ και Δημόσιο που υλοποιούνται σε συνεργασία του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πάντειου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Easy Education. Εγγραφείτε στο νέο κύκλο σπουδών και κάνετε το πρώτο βήμα για μία

ADVERTORIAL

17.10.202415:12

  Η KIKO MILANO, το No1 Make up Brand της Ιταλίας, που εκπροσωπείται αποκλειστικά στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία από τον Όμιλο Φάις, γιόρτασε την Τετάρτη  09/10 τα εγκαίνια του νέου της καταστήματος στην καρδιά της

ADVERTORIAL

11.10.202410:01

  Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, αποτελεί το πρώτο Νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα, αναγνωρισμένο από τo Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια προηγμένων θεραπειών Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας Σώματος.   Όλοι οι ασθενείς, που υποβάλλονται σε θεραπείες Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Ακτινοθεραπείας

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202413:35

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή