Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Σπύρος Πέγκας: «Ήρθε η ώρα των πολιτών να ακυρώσουν τον κ. Ζέρβα» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/10/202307:27

Σπύρος Πέγκας: «Ήρθε η ώρα των πολιτών να ακυρώσουν τον κ. Ζέρβα» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Οι δεσμεύσεις του Σπύρου Πέγκα και τα πυρά κατά Ζέρβα στην κεντρική ομιλία του

Σπύρος Πέγκας: «Ήρθε η ώρα των πολιτών να ακυρώσουν τον κ. Ζέρβα» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

Απλός, λιτός, επικοινωνιακός και με αμεσότητα προς τους πολίτες, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας κέρδισε τις εντυπώσεις το βράδυ της Τρίτης, απαντώντας σε ερωτήσεις έξι ανθρώπων από κάθε ηλικιακή ομάδα λίγο πριν ξεκινήσει την κεντρική του ομιλία στο ανοιχτό Θέατρο Κήπου παρουσία πλήθος κόσμου.

 

 

Δυο μικρά παιδιά, μια ηλικιωμένη γυναίκα και τρεις άνθρωποι μέσης ηλικίας στάθηκαν απέναντι του παραθέτοντας του ερωτήσεις σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει για τα παιδιά, για τους ηλικιωμένους που επιθυμούν να συνεχίσουν να είναι ενεργοί στην κοινωνία, αλλά και για τον τουρισμό, με τον ίδιο να απαντά σε όλα χωρίς φόβο.

Αμέσως μετά ακολούθησε το βίντεο με τίτλο «οι κακές παρέες του Σπύρου Πέγκα» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος αλλά και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

 

 

Η κεντρική ομιλία του Σπύρου Πέγκα

«Η πόλη μετρά αντίστροφα για τη νίκη. Πέντε μέρες έμειναν για να κάνουμε το πρώτο, αποφασιστικό βήμα. Στις 8 Οκτωβρίου εκλέγουμε τα άξια στελέχη της νέας διοίκησης του δήμου και στις 15 Οκτωβρίου μαζί αλλάζουμε την πόλη. Είμαστε η «Θεσσαλονίκη για Όλους», είμαστε η Θεσσαλονίκη ΜΕ όλους», τα παραπάνω τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους» σημείωσε πως η παράταξη του είναι η πιο αυτοδιοικητική και ανεξάρτητη από όλους.

«Είμαστε οι μόνοι που καταφέραμε να οικοδομήσουμε ευρείες συμμαχίες με άλλες τρεις αυτοδιοικητικές κινήσεις. Συμπράττουμε με την ίσως πιο παλιά αυτοδιοικητική κίνηση την πόλη, την Οικολογία Αλληλεγγύη, και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Μιχάλη Τρεμόπουλο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Με την κοινή μας πορεία οι πράσινες πολιτικές παύουν να είναι στη σφαίρα του ονείρου».

«Το μόνο «έργο» που φέρει τη σφραγίδα Ζερβά είναι η παρακμή της Θεσσαλονίκης» 

Εξαπέλυσε βολές κατά της διοίκηση Ζέρβα τονίζοντας πως “ο δήμαρχος ταΐζει τους πολίτες εμβληματικά έργα πιστεύοντας πως αρκεί ο φθηνός εντυπωσιασμός της μακέτας για να ξεχάσουν την θλιβερή πραγματικότητα”.

«Ο απερχόμενος δήμαρχος προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια του ψευδόμενος. Μας είπε πριν μερικές ημέρες ότι δεν βρήκε έτοιμους φακέλους ούτε ώριμα έργα και εργοτάξια ούτε χρηματοδοτήσεις. Τον διαψεύδουν οι υπηρεσίες, τον διαψεύδουν τα στοιχεία, τον διαψεύδει ο εαυτός του.

Τι έκανε ο ίδιος έκτοτε; Τίποτα. Και τολμά να παρουσιάζει το “τίποτα” για έργο, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών. Μετά από τέσσερα χρόνια το μόνο «έργο» που φέρει τη σφραγίδα Ζερβά είναι η παρακμή της Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Πέγκας.

 

«Εμμονικός ο Ζέρβας με τα έργα Μπουτάρη»

Χαρακτήρισε τον κ. Ζέρβα ως «δήμαρχο των ακυρώσεων» καθώς όπως είπε είχε εμμονή να ακυρώνει τα έργα της διοίκησης Μπουτάρη.

 

 

«Πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας, πασαλάκια, ωράριο φορτοεκφορτώσεων. Και φυσικά Πλατεία Ελευθερίας. Εμείς έχουμε πει ότι δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του. Δεν θα ακυρώσουμε κανένα έργο με έτοιμες μελέτες, με χρηματοδότηση, με εγκατεστημένο εργολάβο, όπως έκανε ο ίδιος. Έχει να μας παρουσιάσει οποιοδήποτε τέτοιο έργο ο απερχόμενος δήμαρχος; Έστω ένα; Όχι

Η τετραετία Ζερβά ήταν μια τετραετία ακυρώσεων. Ακυρώθηκαν έργα που είχαν δρομολογηθεί, ακυρώθηκε η πολιτική εξωστρέφειας, που έδωσε φτερά στην τοπική οικονομία, ακυρώθηκε η ίδια η Θεσσαλονίκη ως μια πόλη σύγχρονη, ανοικτή και με διεθνή εμβέλεια. Ήρθε η ώρα των πολιτών να ακυρώσουν τον κ Ζέβρα. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Όχι άλλη στασιμότητα. Όχι άλλες ματαιώσεις. Ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά, να επιταχύνουμε για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο» , τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος με το κοινό να τον χειροκροτά.

Ο Σπύρος Πέγκας έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Γιάννη Μπουτάρη μιλώντας με ιδιαίτερα θερμά λόγια.

«Με τίμησε με την εμπιστοσύνη του από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του. Ήμουν ο μακροβιότερος αντιδήμαρχος της διοίκησης Μπουτάρη και είμαι περήφανος για την αλλαγή που φέραμε στην πόλη, και μάλιστα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Όλα αυτά τα χρόνια της διοίκησης Ζερβά μοιραζόμασταν με τον Γιάννη την απογοήτευση μας για την παρακμή της πόλης. Κι όταν αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε εξ αρχής τη στήριξη του. Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Ο κυρ Γιάννης είναι πάντα… ένα βήμα μπροστά. Η υποψηφιότητα του με τιμά και με συγκινεί. Θέλησε να δηλώσει με τον πιο ενεργό τρόπο ότι ο Πέγκας είναι ο καταλληλότερος δήμαρχος», σημείωσε.

Τρεις δεσμεύσεις – Καθαριότητα, εύκολη μετακίνηση και διπλασιασμός του αριθμού των δέντρων

 

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στους άξονες του προγράμματος της παράταξής του για την πόλη.

1.Δεσμευόμαστε να καθαρίσουμε τη Θεσσαλονίκη και να τη διατηρήσουμε καθαρή, με σύμμαχους τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες.

2.Δεσμευόμαστε να κάνουμε πιο εύκολη τη μετακίνηση για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους ποδηλάτες και τους πεζούς. Δεσμευόμαστε να βάλουμε κανόνες και να ελέγχουμε την τήρησή τους. Τέλος οι φορτοεκφορτώσεις εκτός ωραρίου. Τέλος το διπλοπαρκάρισμα με αλάρμ, έστω και για πέντε λεπτά. Τέλος η ασυδοσία στο δημόσιο χώρο.

3. Δεσμευόμαστε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των δέντρων την επόμενη πενταετία, να πρασινίσουμε τις αυλές των σχολείων και όπου μπορούμε να αντικαταστήσουμε την άσφαλτο με πράσινο.

Τέλος ο Σπύρος Πέγκας έστειλε μήνυμα νίκης τονίζοντας πως είναι πιο έτοιμος από ποτέ, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν με την ψήφο τους.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα νικήσουμε. Θα νικήσουμε γιατί είμαστε η ελπίδα της πόλης. Το Μέλλον φωνάζει το όνομά μας και εμείς είμαστε έτοιμοι, ώριμοι και διατεθειμένοι να το διαμορφώσουμε και να το ζήσουμε!», κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους» .

Το παρών στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, η δημοσιογράφος Βίκυ Χατζηβασιλείου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ.α

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202419:36

              Είναι φορές που στην κυριολεξία δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον Όλυμπο. Όποια διαδρομή και να ακολουθήσεις, σίγουρα θα γεμίσεις την ψυχή σου με αξέχαστες εικόνες, όμορφες μυρωδιές και υπέροχα χρώματα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή