Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / «Νευριάζω και νιώθω απαίσια όταν ακούω αυτή την ερώτηση», ξεσπά η Παναγιώτα Βλαντή

ΕΛΛΑΔΑ

05/09/202112:25

«Νευριάζω και νιώθω απαίσια όταν ακούω αυτή την ερώτηση», ξεσπά η Παναγιώτα Βλαντή

“Όποια γυναίκα αισθανθεί ότι θέλει να μιλήσει να έρθει να με βρει. Θα είναι ασφαλής. Αυτό μόνο μπορώ να πω.”

«Νευριάζω και νιώθω απαίσια όταν ακούω αυτή την ερώτηση», ξεσπά η Παναγιώτα Βλαντή

Γράφει ThessNews-DESK

Στο Enjoy μίλησε η γνωστή ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη νέα σειρά του Alpha αλλά και τις καταγγελίες που προήλθαν από το χώρο του θεάτρου.

Μέσα στο 2021 ήρθε και η κάθαρση στο θέατρο μέσα από το κίνημα #MeToo… Αν και όσα ακολούθησαν με τις δολοφονίες γυναικών μέσα στο καλοκαίρι, που ήρθαν μαζεμένες στην επικαιρότητα, μας έκαναν να προβληματιστούμε διπλά και τριπλά.

 

Δεν ξέρω αν πρόκειται για συμπτώσεις και τυχαία περιστατικά. Σίγουρα οι κοινωνιολόγοι και οι ψυχολόγοι θα ερευνήσουν σε βάθος πόσο επηρέασε ο εγκλεισμός μας την έξαρση της βίας και του θυμού. Πόσο επηρέασε η καραντίνα την εδραίωση των κακών συμπεριφορών μέσα στο σπίτι, αφού δεν υπήρχε η διαφυγή. Από την άλλη μεριά ήρθαν στην επιφάνεια όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πατριαρχικής κοινωνίας. Οι γιαγάδες μας, ακόμη και οι μανάδες μας, έκαναν τεράστια υπομονή απέναντι στους άνδρες τους. Αλλά από τον δύστροπο άνδρα και τον αυταρχικό μέχρι αυτόν που χειροδικεί και κακοποιεί υπάρχει μια απόσταση. Ωστόσο, και πάλι υπάρχει χειραγώγηση. Τα θύματα πιστεύουν πάντα ότι φταίνε εκείνα που ο σύντροφος τους τα χτύπησε και προκάλεσαν την οργή του. Αυτό προέρχεται από χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Οι σίτες πρέπει να καταρρεύσουν. Να απογυμνωθεί το φίδι. Ο φόβος κάνει τις γυναίκες να μη μιλούν. Προσκαλώ την κάθε γυναίκα που έχει πέσει θύμα βίας από έκαναν βαθιά νοσηρό, κακό, άρρωστο, κομπλεξικό σύντροφο να έρθει να με βρει στο καμαρίνι του θεάτρου μου και εγώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τη βοηθήσω. Ακόμη και ένας ξένος και ένας άγνωστος άνθρωπος μπορεί να τους σταθεί, αρκεί να μιλήσουν. Για μένα η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να ήταν μάθημα στο σχολείο. Αν ήταν μάθημα στο σχολείο δεν θα υπήρχε ούτε ενοχή ούτε ντροπή. Χαίρομαι που έσπασε το απόστημα στο θέατρο, για τις νέες γενιές κυρίως, που θα αντικρίσουν ένα πιο φωτεινό θέατρο.

 

Πολλοί λένε «μα γιατί μίλησαν αυτές οι γυναίκες τώρα; Γιατί δεν το έκαναν τότε που δέχθηκαν την παρενόχληση, τη βία, τη λεκτική ή τη σωματική»;

Νευριάζω και νιώθω απαίσια όταν ακούω αυτή την ερώτηση. Κατά βάση ντρέπομαι. Γιατί τώρα; Γιατί τώρα μπόρεσαν να εκφραστούν. Ξέρετε κάποιες κοπέλες δεν θα μπορέσουν και ποτέ να πουν «α, αυτός ξέρετε με βίασε και είναι ο τάδε». Έχουν μέσα τους και φόβο και ντροπή και νιώθουν ότι δεν γίνεται, κάτι θα έκαναν και αυτές και θα τους προκάλεσαν.

Μήπως έφτιαξαν σε κάτι… Αυτό τους κατρατρώει. Όποια γυναίκα αισθανθεί ότι θέλει να μιλήσει να έρθει να με βρει. Θα είναι ασφαλής. Αυτό μόνο μπορώ να πω.

πηγή φωτογραφίας panagiotavlantiofficial στο instagram 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202421:50

  Απόπειρα ένοπλης ληστείας με τραυματία έναν ανήλικο σημειώθηκε στην Κυψέλη. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 12 το μεσημέρι στην οδό Κεφαλληνίας, ένας άγνωστος δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν 17χρονο από το Αφγανιστάν και τον τραυμάτισε στην

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202421:34

  Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλο στο Ωραιόκαστρο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του αναβάτη της μηχανής. Το τροχαίο σημειώθηκε στην οδό Θεσσαλονίκης, ύψος της Γαλήνης. Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης.  

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202421:22

  Η πληρότητα των ξενοδοχείων για το πρώτο τριήμερο της σεζόν, σε πολλές περιοχές της χώρας είναι παραπάνω από ικανοποιητική αλλά όπως επισημαίνουν οι ξενοδόχοι, ακόμα και την τελευταία στιγμή, όποιος αποφασίσει να εκδράμει, θα καταφέρει να βρει κάποιο κατάλυμα.

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202421:16

  Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 21χρονος κρατούμενος στις φυλακές Βόλου. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο αλλοδαπός κρατούνταν στις ελληνικές φυλακές εδώ και δύο χρόνια, ενώ δεν είχε αναφερόμενο βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202421:00

  Απόψε στις 11.20 μ.μ., στο MEGA, το «Φως στο Τούνελ» συνεχίζει την έρευνά του για την υπόθεση των νεκρών παιδιών και η Αγγελική Νικολούλη φέρνει στο φως μυστικά που δεν έχουν ειπωθεί. Οι καταιγιστικές εξελίξεις στο θρίλερ που αποκάλυψε

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202420:47

  Η απολογία της κράτησε πάνω από 5 ώρες, με την κατηγορούμενη να επιμένει ότι είναι αθώα, ενώ οι αστυνομικοί την έχουν εντοπίσει από κάμερες ασφαλείας να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που επισκέφτηκε το θύμα. Η προσαγωγή της έγινε το

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή