Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Θ. Παπαδόπουλος: Το πρόγραμμά μας για την επόμενη δημοτική περίοδο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09/09/202310:45

Θ. Παπαδόπουλος: Το πρόγραμμά μας για την επόμενη δημοτική περίοδο

Θ. Παπαδόπουλος: Το πρόγραμμά μας για την επόμενη δημοτική περίοδο

Γράφει thessnews

 

Στη δημοτική περίοδο η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023, παρά τις αλλεπάλληλες, πρωτόγνωρες κρίσεις που βιώσαμε, κυρίως στους τομείς της υγείας και της ενέργειας, κατορθώσαμε να πραγματοποιήσουμε το 80% με 90% του προγράμματός μας. Υλοποιήσαμε ένα σημαντικό πρόγραμμα έργων αξιοποιώντας εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Οι ίδιοι πόροι του δήμου κατευθύνθηκαν κυρίως στην κοινωνική προστασία και την αλληλεγγύη, ενώ στηρίξαμε έμπρακτα και τον τομέα της παιδείας, ενισχύοντας τις υποδομές, αλλά και υποστηρικτικές δράσεις. Επίσης, αξιοποιήσαμε σε μεγάλο βαθμό τις τεχνολογίες πληροφορικής, για να διευκολύνουμε την εξυπηρέτηση του πολίτη και να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του Δήμου.

Το πρόγραμμά μας για την επόμενη δημοτική περίοδο 2024-2028 είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας στην οποία συμμετείχαν και οι πολίτες και βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές: την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα στον τομέα της ανάπτυξης και την αλληλεγγύη. Σε αυτό, εκτός από τη συνέχιση των παρεμβάσεών μας στο αστικό περιβάλλον και τις υποδομές, τα έργα στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας και της άρδευσης, καθώς και τον σχεδιασμό μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, αλλά κυρίως της διαχείρισης των απορριμμάτων, περιλαμβάνονται συγκεκριμένες δράσεις για τη διευκόλυνση ένταξης των πολιτών στον νέο ψηφιακό πολιτισμό και για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ώστε με καινοτομίες αφενός να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και αφετέρου να αποτρέψουμε τις κοινωνικές ανισότητες που πιθανόν να δημιουργηθούν εξαιτίας αυτών των νέων συνθηκών διαβίωσης.

 

Η υπό κατασκευή γέφυρα Τριλόφου-Πλαγιαρίου

 

Βασική προτεραιότητά μας είναι η ολοκλήρωση κάποιων σημαντικών έργων, τα οποία είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα:

1. Ολοκληρώνεται μέσα στους αμέσως προσεχείς μήνες ο νέος υπερσύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός στη Νέα Ραιδεστό, χωρητικότητας 50 νηπίων και 170 βρεφών, σχεδιασμένος με υψηλού επιπέδου αισθητική και λειτουργικότητα, και με βιοκλιματικό σχεδιασμό για την εξοικονόμηση ενέργειας.
2. Ολοκληρώνεται η κατασκευή της γέφυρας στην οδό Περικλέους, η οποία συνδέει τον Τρίλοφο με το Πλαγιάρι.
3. Προχωρά και θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα η κατασκευή του μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου της Μίκρας, στη θέση «ΒΛΑΧΟΣ», μεταξύ Τριλόφου και Πλαγιαρίου.
4. Προχωρά η κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Θέρμης. Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας, καθώς με την ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετεί όλους τους οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Θέρμης και Βασιλικών (πλην των ορεινών).
5. Προχωρά η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Δήμου Θέρμης, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μόνο του δικού μας Δήμου. Είναι ένα έργο το οποίο θα προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού και θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Επίσης ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της ανάπτυξης δικτύου καφέ κάδου σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Θέρμης. Προχωρά η δημιουργία Πράσινων Σημείων Γειτονιάς στους οικισμούς Θέρμης, Νέας Ραιδεστού, Νέου Ρυσίου, Ταγαράδων, Βασιλικών, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Αντωνίου, Περιστεράς, Σουρωτής, Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Καρδίας και Κάτω Σχολαρίου. Εφαρμόζεται το σύστημα «ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΠΕΤΑΩ» με χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας και σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.
6. Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου ανέγερσης του λυκείου Μίκρας στην περιοχή «ΒΛΑΧΟΣ», μέσω ΣΔΙΤ, από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

 

Ο υπο κατασκευή παιδικός σταθμός Ν. Ραιδεστού

 

Στις αρχές της επόμενης δημοτικής περιόδου υλοποιούμε το Στρατηγικό Σχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη «έξυπνης» πόλης, το οποίο έχουμε ήδη υποβάλει και χρηματοδοτείται με το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
– Δημιουργία γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος, με ενσωμάτωση όλων των επίσημων κρατικών υποβάθρων, εισαγωγή και διαχείριση όλων των δικτύων, δημοτικών και ΟΚΩ, συστημάτων μεταφορών και έξυπνης κινητικότητας, καθώς και κάθε στοιχείου που θα βελτιώνει τη χάραξη πολιτικής και λήψης αποφάσεων και, επομένως, την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου.
– Εφαρμογή νέων τεχνολογιών για εξοικονόμηση ενέργειας στον οδικό φωτισμό.
– Διαχείριση κλειστών και ανοικτών χώρων άθλησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας (προγραμματισμός μαθημάτων, ενημέρωση γονέων, αγώνες, μαζικός αθλητισμός κ.λπ.).
– Παροχή ολοκληρωμένης υποδομής προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις για τα πληροφοριακά συστήματα του Δήμου & συστήματος τηλεργασίας.
– Εγκατάσταση «έξυπνων» διαβάσεων πεζών, φιλικών προς ΑμεΑ, με οπτική και ηχητική ειδοποίηση πεζών & οδηγών.

Βασικός πυλώνας του σχεδιασμού μας για την επόμενη δημοτική περίοδο είναι ο “ενιαίος χωροταξικός σχεδιασμός για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου”. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικήσαμε και πετύχαμε την προώθηση της εκπόνησης μελέτης ενιαίου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τον Δήμο Θέρμης, το οποίο δημοπρατείται εντός του Σεπτεμβρίου 2023, με διάρκεια 36 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της μελέτης, ο Δήμος Θέρμης θα συνδράμει τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στη διαμόρφωση προτάσεων ολοκληρωμένου σχεδιασμού με στόχους την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική χωροταξική οργάνωση.

Κύριος στρατηγικός μας στόχος είναι και παραμένει η υποστήριξη των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού, για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και προστασίας, φροντίδα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, και στήριξη της οικογένειας. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήσαμε και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις που αφορούν τους κοινωνικά ευάλωτους, τους ηλικιωμένους, τα Άτομα με Αναπηρία, μέσα από τους θεσμούς που έχουμε αναπτύξει (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ κ.ο.κ.).

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202419:36

              Είναι φορές που στην κυριολεξία δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον Όλυμπο. Όποια διαδρομή και να ακολουθήσεις, σίγουρα θα γεμίσεις την ψυχή σου με αξέχαστες εικόνες, όμορφες μυρωδιές και υπέροχα χρώματα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή