Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Σταϊκούρας: Μητροπολιτικός φορέας για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

29/08/202320:13

Σταϊκούρας: Μητροπολιτικός φορέας για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συνάντηση φορέων για το Fly Over, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σταϊκούρας: Μητροπολιτικός φορέας για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Γράφει ThessNews-DESK

 

Τη δημιουργία μητροπολιτικού φορέα για τη συνολική διαχείριση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, στα πρότυπα του αντίστοιχου της Αττικής, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στις δηλώσεις του πριν την σύσκεψη των φορέων της πόλης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Fly Over.

 

Του Σάκη Μόσχη.

 

Όπως είπε ο φορέας θα έχει στόχο να αντιμετωπιστούν συστηματικά και μεθοδικά τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι ο ΟΣΕΘ θα έχει πολύ πιο σημαντικό ρόλο στο συγκοινωνιακό έργο της πόλης.

 

 

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει το υπουργείο είναι να βελτιώσει τις συγκοινωνιακές υποδομές της πόλης και για το λόγο αυτό όπως είπε αύριο θα επισκεφτεί τον ΟΑΣΘ για τον οποίο ο στόχος είναι από το 2024 να ενισχυθεί ο στόλος και με τα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία, η σύμβαση των οποίων πέρασε, όπως ανέφερε, στα χέρα της Βουλής, ώστε να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.

 

«Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθούν συγκεκριμένες λύσεις», είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

 

Ο Υφ. Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης τόνισε ότι αν και έχουμε όλοι αναγνωρίσει την αναγκαιότητα για την υλοποίηση των μεγάλων έργων που τελικά θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών θα υπάρξουν αρρυθμίες.

 

«Αυτή η εργώδης προσπάθεια για την αναβάθμιση των υποδομών της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες. Από την άλλη υπάρχει πρόνοια και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς της πόλης και ευρύτερα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος για τη συνεργασία, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί ο καθένας συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια, βάζει το λιθαράκι του» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινίδης.

 

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο για το κυκλοφοριακό.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

25.10.202418:05

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

25.10.202418:02

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή