Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Αυγενάκης από Θεσσαλονίκη: Το 2024 το πρώτο οργανωμένο συνέδριο Αλιείας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

29/08/202320:26

Αυγενάκης από Θεσσαλονίκη: Το 2024 το πρώτο οργανωμένο συνέδριο Αλιείας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αυγενάκης από Θεσσαλονίκη: Το 2024 το πρώτο οργανωμένο συνέδριο Αλιείας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

Την δέσμευση του για την διοργάνωση του πρώτου οργανωμένου συνεδρίου για την αλιεία έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνάντησή του με αλιείς της Βόρειας Ελλάδας το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμαριά.

 

 

Όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, το συνέδριο στο οποίο επιθυμεί να βρίσκονται όλοι όσοι ασχολούνται με τον κλάδο θα πραγματοποιηθεί με το νέο έτος, θέλοντας να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα του κλάδου.

 

«Θα είναι η πρώτη οργανωμένη συζήτηση για την αλιεία και δε θέλω να μείνει κανένας εκτός, δεν πρέπει να απουσιάζει κανένας. Αυτό το συνέδριο θέλω να είναι ένα όπλο για όλους μας, για την επόμενη ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

 

Τον υπουργό συνόδευσαν οι ΓΓ, Γιώργος Στρατάκος, Κώστας Μπαγινέτας και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, καθώς και κλιμάκιο του ΥΠΑΑΤ με επικεφαλής τον υφυπουργούς, Διονύση Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση στο πλαίσιο της Τριήμερη περιοδείας του.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό εστιατόριο της Καλαμαριάς «Ρέμβη», παρουσία του δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, υποψηφίους και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Ακόμη, βασικό θέμα της συζήτησης ήταν το αλιευτικό καταφύγιο Νέας Κρήνης του Δήμου Καλαμαριάς, για το οποίο εκκρεμεί όπως είπε ο κ. Δαρδαμανέλης η έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο που έχει χρονοδιάγραμμα 18 μήνες και θα δώσει ανάσα στους ψαράδες της περιοχής οι οποίοι θα έχουν το δικό τους «σπίτι».

 

Παράλληλα, ο υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να ενταχθούν όλοι οι αλιείς στον νέο, όπως τον χαρακτήρισε, οργανισμό ελληνικών γεωργικών ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) τον οποίο έχει όπως είπε ως προτεραιότητα.

 

Όσον αφορά τις άδειες ερασιτεχνικής αλίευσης θα επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να εκδίδονται για όλους άδειες αλίευσης, καθώς όπως είπε πρέπει να προστατευτεί το επάγγελμα του παράκτιου αλιέα.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

25.10.202418:05

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

25.10.202418:02

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή