Μια εύκολη και γεμάτη θρεπτικά συστατικά συνταγή για τον οργανισμό είναι το κοτόπουλο με λαχανικά.
Αν σου αρέσει μπορείς να το φτιάξεις σύμφωνα με το missbloom.
Τα υλικά είναι τα εξής:
2 μικρά κοτόπουλα κομμένα στα τέσσερα
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 μακριά πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη, κομμένες σε κρίκους
1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε τρία κομμάτια
1 κουτί (400 γραμμ.) ντοματάκια περασμένα από σίτα
2 κουταλιές ντομάτα πελτέ
1 κούπα ζωμό κότας
1 κούπα κρασί κόκκινο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτί (250 γραμμ.) μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουτί (250 γραμμ.) καλαμπόκι
4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας λάδι
1/4 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
H εκτέλεση
Τηγανίστε πρώτα το βούτυρο, μετά το λάδι και βάλτε τα κομμάτια από τα κοτόπουλα απ’ όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε κατσαρόλα πυρέξ. Στο ίδιο βούτυρο, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέστε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το ζωμό κότας, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Στην συνέχεια περιχύστε μ’ αυτό το κοτόπουλο, σκεπάστε και βράστε το σε φούρνο 175° C, για μία ώρα. Αφήστε το κοτόπουλο να κρυώσει μέσα στη σάλτσα. Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάσετε το συγκεκριμένο φαγητό από την προηγούμενη μέρα. Αν αφήσετε το κοτόπουλο μέσα στο ζουμί όλη τη νύχτα στο ψυγείο θα πάρει καλύτερη γεύση. Βγάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τοποθετήστε τα στο σκεύος στο οποίο έχετε σκοπό να σερβίρετε το φαγητό σας. Tο ζουμί βάλτε το να βράσει, έως ότου δέσει. Τα μανιτάρια ρίξτε τα και βράστε τα για πέντε λεπτα. Προσθέστε το γιαούρτι κι ανακατέψτε όσο καλύτερα μπορείτε. Περιχύστε με τη σάλτσα αυτή το κοτόπουλο και γαρνίρετε με καλαμπόκι σοταρισμένο σε λίγο βούτυρο. Τέλος σκεπάστε και διατηρήστε το φαγητό ζεστό.