Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Ν. Ταχιάος: «Η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ θα αλλάξει την ατζέντα της πόλης»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/07/202314:02

Ν. Ταχιάος: «Η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ θα αλλάξει την ατζέντα της πόλης»

«Να πάψει η γκρίνια και η μεμψιμοιρία»

Ν. Ταχιάος: «Η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ θα αλλάξει την ατζέντα της πόλης»

Γράφει 3dsmin@

 

Ευρεία σύσκεψη στο Αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, για τα συγκοινωνιακά θέματα της πόλης πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι δυο υφυπουργοί, Υποδομών Νίκος Ταχιάος και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.

 

 

 

«Πράγματι οι μεταφορές είναι εθνικής στρατηγικής σημασίας για ολόκληρη την χώρα. Εννοείται ότι και από το δικό μας χαρτοφυλάκιο και ως νέα υφυπουργός Μεταφορών θα βρεθούμε δίπλα στους πολίτες και επιβάλλεται να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα τους μέσα από τις αστικές συγκοινωνίες.

Ένα πρόγραμμα συνεργασίας όλων των φορέων θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιβάλλεται κάθε μέσο αστικής συγκοινωνίας να συνεργάζεται με το άλλο, ώστε να έχουμε τελικά ένα σχέδιο που να επιφέρει αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα».

«Χθες ήρθαμε με το τρένο από την Αθήνα μέχρι ένα σημείο ήταν και ο υπουργός των υποδομών και μεταφορών ο κ. Σταϊκούρας ο οποίος θα βρεθεί πολύ σύντομα στην πόλη σας την επόμενη εβδομάδα και αυτό για να δώσουμε λύσεις σε θέματα που χρονίζουν και επιβάλλεται να λυθούν πολύ σύντομα και για αυτό θα βρεθούμε πολλές φορές στην Θεσσαλονίκη για να δώσουμε επιτέλους αυτές τις λύσεις».

 

 

Σε ερώτηση του Ράδιο Θεσσαλονίκη για το πως βίωσε το ταξίδι με το τρένο και εάν ένιωσε ασφαλής μέσα σε αυτό η κ. Αλεξοπούλου παραδέχθηκε πως πράγματι υπάρχουν ζητήματα λειτουργίας όπως το ζήτημα του κλιματισμού που αντιμετώπισε και η ίδια στο ταξίδι της και τόνισε πως είναι εδώ για να δώσει λύσεις.

«Είναι προφανές ότι ακόμα υπάρχουν ζητήματα λειτουργίας για να είμαστε ειλικρινής, όπως για παράδειγμα χθες δεν λειτουργούσε πολύ καλά ο κλιματισμός, είμαστε εδώ όμως για να δώσουμε όλες τις λύσεις που επιβάλλεται να δώσουμε».

 

 

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να περιμένουν οι πολίτες από την συνεργασία Μετρό-ΟΑΣΘ επισήμανε «Είμαστε πολύ λίγες ημέρες στο υπουργείο, θα ενημερωθούμε διεξοδικά για να δώσουμε απαντήσεις στο πολύ άμεσο μέλλον» ενώ τέλος συμπλήρωσε πως για τα θέματα που χρονίζουν όπως είπε αναφέρεται κυρίως στον ΟΑΣΘ»

 

Ταχιάος: «Να πάψει η γκρίνια και η μεμψιμοιρία για το μετρό»

 

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος σημείωσε ότι: «Η εντολή από τον πρωθυπουργό είναι η κυβέρνηση να λειτουργεί ως ομάδα και φυσικά το υπουργείο το οποίο προΐσταται ο κ. Σταϊκούρας υπάρχει αυτή ακριβώς η αίσθηση της ομάδας. Βρισκόμαστε εδώ για να μπορέσουμε να συντονίσουμε την συνεργασία ενός μέσου όπως το Μετρό που έρχεται στην πόλη με τον ΟΑΣΘ. Αυτό είναι μια δουλειά που δεν είναι αυτονόητη. Θα δουλέψουμε μαζί. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και μεγάλη πίεση.

 

 

Τα προβλήματα δεν είναι αφανή πέρα από τα θεσμικά. Το μέτρο όταν ξεκινήσει θα έχει ως ενιαίο εισιτήριο με τον ΟΑΣΘ κατά συνέπεια είναι βασικό να λύσουμε όλα αυτά τα ζητήματα. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι το Μετρό έχει μπει στις ράγες. Τη Δευτέρα που μας πέρασε η “Ελληνικό Μέτρο” έστειλε στο ελεγκτικό συνέδριο τη σύμβαση με την εταιρεία λειτουργίας του Μετρό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο έργο μπαίνει ένας ακόμη παίκτης ο οποίος είναι αυτός που θα αποδώσει στην πόλη προς εμπορική λειτουργία το έργο. «Η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ θα αλλάξει την ατζέντα της πόλης. Να πάψει η γκρίνια και η μεμψιμοιρία».

Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης καλωσόρισε τους υφυπουργούς Μεταφορών και υποδομών και τόνισε «Η Βόρεια Ελλάδα όπως είπε και ο πρωθυπουργός είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

 

 

Γνωρίζετε όλοι ότι είναι ήδη σε στάδιο υλοποίησης σημαντικά έργα. Το μετρό είναι ένα από τα πολύ σημαντικά έργα στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε συνηθίσει να λέμε ότι είναι όλα κάτω, εννοώντας στην Αθήνα, οι ρολόι όμως αντιστρέφονται και κάποια στιγμή ισότιμα θα λέμε ότι η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη έχει πετύχει τους στόχους της και μπορεί και ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών, είμαστε πολύ κοντά σε αυτόν τον στόχο».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή