Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Όρτσα τα πανιά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist (ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11/07/202314:18

Όρτσα τα πανιά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist (ΦΩΤΟ)

Όρτσα τα πανιά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist (ΦΩΤΟ)

Γράφει 3dsmin@

 

Mία ακόμα κορυφαία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου.

 

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ΝΑΟΚΘ,  αναμένεται να δώσει τη ρότα στην ιστιοπλοΐα, αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της κατηγορίας Optimist U-16 2023.

Στο πρωτάθλημα, θα συμμετάσχουν 292 αθλητές από 47 χώρες της Ελλάδας και του εξωτερικού από τις Μπαχάμες και τη Βραζιλία έως την Αυστραλία, την Αμερική και το  Χονγκ Κονγκ, 90 προπονητές, ενώ μαζί τους θα έρθουν περισσότεροι από 1.000 συνοδοί.

Λαμβάνοντας υπόψη και τους εκατοντάδες θεατές που αναμένεται να περνούν καθημερινά από τις εγκαταστάσεις του συλλόγου, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην αθλητική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

 

 

Το πρωτάθλημα θα μεταδοθεί μέσω live streaming στο διαδίκτυο, αλλά αναμένεται να απασχολήσει και κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Ανδρονίκη Αθανασίου στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΘ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 9 Ιουλίου σημειώθηκαν 63.284 προβολές, 471.072 εμφανίσεις από 43 χώρες ανάμεσα τους η Καμπότζη, η Νέα Καληδονία, η Μαρτινίκα, η Νότια Κορέα, το Περού και η Λιθουανία.

«Εξελίσσονται διοργανώσεις ιστιοπλοϊκές, διοργανώσεις για μικρά παιδιά που είναι το μέλλον μας. Παιδιά μέχρι 16 ετών τα οποία έρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας και παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό και θα συμμετάσχουν στο ρωτάθλημα. Το Πρωτάθλημα μπορεί να λέγεται Ευρωπαϊκό αλλά στην ουσία του είναι Παγκόσμιο. Έχουμε μια πανδαισία από εκατοντάδες πανιά μέσα στη θάλασσα και είναι υπέροχο αυτό. Η Ελληνική Ομοσπονδία εδώ και δύο χρόνια κάνει κάτι επικίνδυνο, αλλά ωραία επικίνδυνο με ζωντανή μετάδοση. Θα είναι ένα πολύ ωραίο θέαμα σας το υποσχόμαστε», ανέφερε η κ. Αθανασίου.

Η Ελλάδα είναι η χώρα του απέραντου γαλάζιου και η ιστιοπλοΐα οφείλει να είναι από τα πλέον διαδεδομένα αθλήματα της χώρας, όπως υποστήριξε μέσα από τα λεγόμενά της η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του οργανισμού τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου «Όταν υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, χιλιάδες νησιά σημαίνει ότι είμαστε μια χώρα που πρέπει τα παιδιά της να είναι στη θάλασσα. Έχει γίνει ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό απορρέει από ομίλους όπως είναι αυτός εδώ. Έναν Θερμαϊκό που πολύ τον έχουν ζηλέψει λίγοι τον έχουν αξιοποιήσει μέσα σε αυτούς τους λίγους είμαστε και εμείς. Ως πρόεδρος του οργανισμού τουριστικής προβολής την επόμενη εβδομάδα πάμε να διαφημίσουμε τις γεύσεις μας στο Λονδίνο. Δεν μπορώ να βλέπω ματιά χαμηλά, δεν μπορώ να βλέπω την ελπίδα να φθείρεται. Όλοι μας λειτουργούμε όχι με θεωρία αλλά με παραδείγματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο εκ των προτέρων γιατί είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό», τόνισε.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΘ Λάζαρος Τσαλίκης τόνισε: «Είναι στρατηγική απόφαση του Ομίλου να διοργανώνει κάθε χρόνο μία σπουδαία διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση και αυτή τη ρότα θα κρατήσουμε με απώτερο στόχο να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη διεθνές ιστιοπλοϊκό κέντρο για προπονήσεις αλλά και για αγώνες. Έχουμε κάνει 12 πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι σήμερα». Ο ίδιος μεταξύ άλλων σημείωσε πως ημερησίως η μέση κατανάλωση για όσους διαμένουν στη Θεσσαλονίκη για τη διοργάνωση θα είναι 138 ευρώ.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης σημείωσε πως «Είναι χαρά και τιμή μας να το ζούμε αυτό στον τόπο μας. Πρέπει να φροντίσουμε τα παιδιά μας να έρθουν στη θάλασσα να αθληθούν και πρέπει να καλέσουμε και όλους τους Θεσσαλονικείς τις επόμενες ημέρες να απολαύσουν το θέαμα και γιατί όχι να μυήσουμε και άλλα παιδιά να μπουν σε αυτόν τον χώρο».

Να υπενθυμίσουμε ότι στη Θεσσαλονίκη και στις εγκαταστάσεις του Ομίλου έχουν γίνει στο παρελθόν, από το 2007 έως το 2022, κορυφαίοι ιστιοπλοϊκοί αγώνες και συγκεκριμένα: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 2022, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado 2021, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 49er, 49erFX, & Nacra 17 2021, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado 2017, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 2017, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC 2016, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 470 2015, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 470 2009, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tornado 2008, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 2007.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή