Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Λίμνη Ζηρού: Ο «μυστικός» παράδεισος μέσα στο πράσινο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/07/202318:55

Λίμνη Ζηρού: Ο «μυστικός» παράδεισος μέσα στο πράσινο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μια όαση δροσιάς και ηρεμίας μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον

Λίμνη Ζηρού: Ο «μυστικός» παράδεισος μέσα στο πράσινο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

Η λίμνη Ζηρού βρίσκεται 2 χλµ. δυτικά της επαρχιακής οδού Άρτας – Φιλιππιάδας – Ιωαννίνων, απέναντι από την κοινότητα Παντάνασσας Άρτας.

 

Θα έλεγε κανείς πως είναι σταυροδρόμι τριών νομών, Πρέβεζας, Άρτας και Θεσπρωτίας. Διοικητικά, όμως, ανήκει στο Νομό Πρέβεζας, ενώ γεωγραφικά, κομμάτι της δασικής της έκτασης ανήκει στο Νομό Άρτας.

 

 

Πρόκειται για λίμνη απαράμιλλου φυσικούς κάλους με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση που περιστοιχίζεται από πλατάνια, βελανιδιές και λεύκες. Μια όαση δροσιάς και ηρεμίας μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Τόπος ειδυλλιακός που ταξιδεύει το νου, και γαληνεύει το πνεύμα. Μέσα της καθρεφτίζεται όλη η ομορφιά της γύρω περιοχής σαν ένας τέλειος πίνακας ζωγραφικής.

 

Την «μυστική» όμως αυτή λίμνη τη συνοδεύουν… τρομακτικοί θρύλοι, καθώς υπάρχει ένας λαϊκός μύθος που εξιστορεί την αντιδικία δυο αδελφών και την τραγική κατάληξη τους, σχετικά µε τη δημιουργία της λίμνης. Η ονομασία προέρχεται από το σλαβικό «οζερό» που σημαίνει λίμνη.

 

 

Η λίμνη τροφοδοτείται με υπόγεια ρεύματα και έχει διάσταση περίπου 400 στρέμματα, ενώ το μέγιστο βάθος της έχει μετρηθεί στα 70 μέτρα. Το 1999 η λίμνη εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Natura 2000».

 

Στην ανατολική όχθη της λίμνης υπάρχει καφέ – εστιατόριο το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα και έχει απίστευτη θέα.

 

Για τους λάτρεις των δραστηριοτήτων, στη λίμνη μπορεί κανείς να κάνει κανό, καγιάκ και κωπηλασία με σανίδα SUP σε προσιτές τιμές στο «Into the wild», στην μόνη επιχείρηση που λειτουργεί πάνω στη λίμνη.

 

 

Επίσης μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να κάνετε τον γύρο της λίμνης με τα πόδια θαυμάζοντας τα σπάνια είδη πτηνών και ζώων, ενώ αν την επισκεφτείτε καλοκαίρι θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μαγικές βραδιές στο μουσικοπολιτιστικό φεστιβάλ Zero Festival που διοργανώνεται συνήθως τον Αύγουστο.

 

Τip: Μην ξεχάσετε το αντικουνουπικό σας!

 

Πηγή: Rthess.gr.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή