Θα γλείφετε και τα δάχτυλα σας.
Ένα εύκολο επιδόρπιο, το οποίο είναι αφράτο και νόστιμο. Κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές, αλλά η βασική εκδοχή είναι η καλύτερη του. Δοκιμάστε τώρα να την φτιάξετε!
Τι θα χρειαστείτε;
Υλικά
• 2 τυρί κρέμα
• 1 φυτική σαντιγί
• 6 κουτ.της σούπας ζάχαρη άχνη
• 2 κουτιά μπισκότα digestive
• 1 βούτυρο
• 1 μαρμελάδα ή 1 γλυκό του κουταλιού (ότι γεύση προτιμάτε)
Εκτέλεση
• Σε ένα μπλέντερ διαλύετε όλα τα μπισκότα. Παράλληλα λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Σύμφωνα με τα μπισκότα θα βάλετε και το βούτυρο (ίσως όλο, ίσως λίγο παραπάνω από το μισό). Μόλις λιώσει, ρίχνετε τα μπισκότα και ανακατεύετε όσο είναι στην εστία της κουζίνας για να ροδοκοκκινήσουν και κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
• Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψί και με ένα ποτήρι ή με τα χέρια αφού φορέσετε γάντια ισιώνετε τα μπισκότα.
• Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.
Για την κρέμα
• Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα 2 κουτιά τυρί κρέμα μαζί με την ζάχαρη άχνη. Τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη.
• Στη συνέχεια ρίχνετε την φυτική σαντιγί και τα χτυπάτε όλα μαζι.
• Προσοχή! Θέλει λίγο χτύπημα ίσα ίσα να γίνει μια πλουμιστή κρέμα.
• Ρίχνετε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και την στρώνετε. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει.
Για το σερβίρισμα
Αφού κρυώσει το γλυκό, ρίχνετε μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού πάνω στο γλυκό ή σε κάθε κομμάτι που σερβίρεται.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Pixabay.com